Trofeul Festivalului Internaţional de Teatru pentru Tineret "Grigore Vasiliu Birlic" a ajuns la Botoșani!

Trofeul Festivalului Internaţional de Teatru pentru Tineret "Grigore Vasiliu Birlic" a ajuns la Botoșani!

   Monitorul de Suceava

O trupă de teatru din Botoșani a câștigat Trofeul Festivalului Internaţional de Teatru pentru Tineret "Grigore Vasiliu Birlic", competiție culturală ajunsă la cea de-a III-a ediţie, desfășurată în perioada 9-15 septembrie, la Fălticeni.  

Spectacolul "Şcoala lui Gufi", a trupei "Atelierul de Teatru" din Botoşani, coordonatori Lenuş Teodora Moraru şi Gelu Rîşca, şi reprezentatia "Prinţesa şi porcarul", a trupei "Protha" din Panciu, coordonator Cătălin Sfârloagă, au fost cele două piese care au adus lacrimi de bucurie în rândul tinerilor din cele două trupe, care au impartit in acest an Trofeul.  

Lenuş Teodora Moraru a castigat si Premiul pentru cea mai bună regie, pentru spectacolul "Şcoala lui Gufi", în timp ce Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal a fost obţinut de Andreea Langa, din Botosani, pentru rolul Iola din "Şcoala lui Gufi".  

Un alt premiu obtinut de botoșăneni a fost cel al Ilincăi Ana-Maria Prisăcariu, pentru rolul lui Luli din "Şcoala lui Gufi", care a obținut Premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar.  

De asemenea, Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar a fost obţinut de Florin Aioanei, din Botosani, pentru rolul Bob de rouă din "Şcoala lui Gufi".  

Premiul pentru viziune regizorală a ajuns la botoşăneanul Emil Gnatenco pentru "Jacques sau supunerea", iar premiul pentru cea mai bună scenografie a fost acordat lui Gelu Rîşca pentru spectacolul "Şcoala lui Gufi".  

Secţiunile recitare poezie şi monolog au adus în faţa juriului numeroşi participanţi, precum și premii pentru participanții din Botoșani.  

Astfel, la secţiunea Poezie, grupa de vârstă 15-25 de ani, botoşănencele Andreea Langa şi Ilinca Ana-Maria Prisăcaru au obţinut premiul I, categoria fete.  

La Monolog, fete, Sabina Bălan, din Botoşani, a primit premiul pentru originalitate, creativitate şi expresivitate scenică şi pentru creaţiile proprii "Poem cu nas de clown" şi "Mama e un înger".   

La acelasi festival, au primit Diploma "Inima Fălticeniului", din partea Asociaţiei Fălticeni Cultural, maestrul Vladimir Găitan, graficianul Mihai Pînzaru PIM, Radu Gheorghe, Beatrice Rancea, Stere Gulea, Irina Margareta Nistor, Medeea Marinescu, Marius Manole, Dan Lungu, Mihai Bisericanu, Georgeta Ciocârlan, Ovidiu Mihăilescu, Puiu Creţu, Sorin Poclitaru, Adi Bezna, Clara Mărgineanu, Vasile Toma, Dan Clucinschi, Alexandra Buză, Ştefania Iacob.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bani mai multi pentru asistentii care au in ingrijire adulti cu handicap, dar si restrictii si amenzi!

astăzi, 22:04
152

Guvernul a decis marti, in sedinta, ca asistenul personal care ingrijeste un adult cu handicap accentuat sa primeasca, pe langa salariu, o alocatie lunara de 600 de lei pe luna, iar cel care ingrijest...

Ni-i trimite acasă: Primărița Romei le dă bani romilor să se întoarcă în România. Primii 14 sunt gata de plecare! VIDEO

astăzi, 20:31
290

Programul inițiat de Primăria Romei se intitulează "întoarcere asistată" și este soluția găsită de Virginia Raggi, primarul capitalei italiene, la problema cetățenilor r...

Mașină căzută în râul Sitna, scoasă cu ajutorul pompierilor! FOTO

astăzi, 19:35
699

Pompierii botoșăneni au intervenit, marți după-amiază, pentru a scoate o mașină căzută în râul Sitna, pe raza localității Răchiți. Din primele informații, se pare c...