Trofeul Festivalului Internaţional de Teatru pentru Tineret "Grigore Vasiliu Birlic" a ajuns la Botoșani!

Trofeul Festivalului Internaţional de Teatru pentru Tineret "Grigore Vasiliu Birlic" a ajuns la Botoșani!

   Monitorul de Suceava

O trupă de teatru din Botoșani a câștigat Trofeul Festivalului Internaţional de Teatru pentru Tineret "Grigore Vasiliu Birlic", competiție culturală ajunsă la cea de-a III-a ediţie, desfășurată în perioada 9-15 septembrie, la Fălticeni.  

Spectacolul "Şcoala lui Gufi", a trupei "Atelierul de Teatru" din Botoşani, coordonatori Lenuş Teodora Moraru şi Gelu Rîşca, şi reprezentatia "Prinţesa şi porcarul", a trupei "Protha" din Panciu, coordonator Cătălin Sfârloagă, au fost cele două piese care au adus lacrimi de bucurie în rândul tinerilor din cele două trupe, care au impartit in acest an Trofeul.  

Lenuş Teodora Moraru a castigat si Premiul pentru cea mai bună regie, pentru spectacolul "Şcoala lui Gufi", în timp ce Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal a fost obţinut de Andreea Langa, din Botosani, pentru rolul Iola din "Şcoala lui Gufi".  

Un alt premiu obtinut de botoșăneni a fost cel al Ilincăi Ana-Maria Prisăcariu, pentru rolul lui Luli din "Şcoala lui Gufi", care a obținut Premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar.  

De asemenea, Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar a fost obţinut de Florin Aioanei, din Botosani, pentru rolul Bob de rouă din "Şcoala lui Gufi".  

Premiul pentru viziune regizorală a ajuns la botoşăneanul Emil Gnatenco pentru "Jacques sau supunerea", iar premiul pentru cea mai bună scenografie a fost acordat lui Gelu Rîşca pentru spectacolul "Şcoala lui Gufi".  

Secţiunile recitare poezie şi monolog au adus în faţa juriului numeroşi participanţi, precum și premii pentru participanții din Botoșani.  

Astfel, la secţiunea Poezie, grupa de vârstă 15-25 de ani, botoşănencele Andreea Langa şi Ilinca Ana-Maria Prisăcaru au obţinut premiul I, categoria fete.  

La Monolog, fete, Sabina Bălan, din Botoşani, a primit premiul pentru originalitate, creativitate şi expresivitate scenică şi pentru creaţiile proprii "Poem cu nas de clown" şi "Mama e un înger".   

La acelasi festival, au primit Diploma "Inima Fălticeniului", din partea Asociaţiei Fălticeni Cultural, maestrul Vladimir Găitan, graficianul Mihai Pînzaru PIM, Radu Gheorghe, Beatrice Rancea, Stere Gulea, Irina Margareta Nistor, Medeea Marinescu, Marius Manole, Dan Lungu, Mihai Bisericanu, Georgeta Ciocârlan, Ovidiu Mihăilescu, Puiu Creţu, Sorin Poclitaru, Adi Bezna, Clara Mărgineanu, Vasile Toma, Dan Clucinschi, Alexandra Buză, Ştefania Iacob.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Meteorologii au emis o nouă ALERTĂ de vreme rea, valabilă până joi dimineaţă!

astăzi, 16:08
326

Vremea se va menţine deosebit de rece, cu valori termice mai scăzute, în general, cu 10 grade faţă de mediile climatologice specifice perioadei. Potrivit ANM, temperaturile vor fi negative n...

Cinci elevi vor reprezenta județul Botoșani la Olimpiada Națională de Informatică de la Constanța!

astăzi, 14:45
406

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a publicat rezultatele finale la Olimpiada Județeană de Informatică, precum și lotul care va reprezenta județul la faza națională.Elevii din lotul ...

Comunicat - În urma solicitărilor deputatului PSD Tamara Ciofu, Ministerul Sănătății a aprobat dotarea cu aparatură a cabinetelor medicilor de familie și a centrelor de permanență

astăzi, 14:12
118

Parlamentarul PSD Tamara Ciofu a anunțat astăzi că în urma mai multor solicitări pe care le-a adresat încă de anul trecut Guvernului pentru dotarea cabinetelor medicilor de familie ș...