Titlul de Cetăţean de Onoare, înmânat chiar de ziua sa: Academicianul LEON DĂNĂILĂ vine la Botoşani!

Titlul de Cetăţean de Onoare, înmânat chiar de ziua sa: Academicianul LEON DĂNĂILĂ vine la Botoşani!
Pe 1 iulie, ziua în care academicianul prof.dr. Leon Dănăilă împlineşte 82 de ani, ilustrul neurochirurg se va afla la Botoşani unde, la invitaţia administraţiei locale, i se va înmâna titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Botoşani.

În sala de şedinţe a Consiliului Local Botoşani, începând cu ora 11.00, se vor afla, alături de primarul municipiului Botoşani, Ovidiu Portariuc, şi de consilieri locali, numeroşi invitaţi, de la medici la foşti colegi de şcoală ai profesorului Leon Dănăilă. 

Activitatea medicului născut pe 1 iulie 1933, la Darabani, depăşeşte nu doar graniţele judeţului şi ale României, ci şi frontierele obişnuite ale manifestărilor comportamentale şi sufleteşti. Preocupat de pacienţii săi, a căutat şi a găsit mereu noi modalităţi de a învinge boala. "Sunt, probabil, cel mai sărac medic din lume", spune academicianul Leon Dănăilă, care drămuieşte fiecare bănuţ pentru a reuşi ca, din salariu, să economisească pentru a publica un nou tratat de medicină.

Casa natală, cadourile primite de-a lungul vieţii de la oameni din toată lumea, colecţia de picturi, medaliile, trofeele, premiile şi toate recunoaşterile internaţionale au fost donate. La Darabani, căsuţa care adăposteşte acest tezaur este deschisă tuturor elevilor care, astfel, au parte de un adevărat periplu cultural, chiar la ei acasă.

"Lecția academicianului Leon Dănăilă este una simplă: un om, chiar pornind la drum din extremul nord românesc, cel atât de izolat prin imensele decalaje economice și distanța față de centru, poate ajunge, prin dăruire, efort și jertfă personală, în vârful ierarhiilor internaționale din orice domeniu, inclusiv cel științific", spune scriitorul Victor Teişanu, cel care este şi custodele Muzeului "Leon Dănăilă" de la Darabani.

Evenimentul va fi transmis în direct pe internet, pe www.live.botosani.ro!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
284

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
48

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
415

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...