Tineri actori botoșăneni, printre laureaţii Galei Tânărului Actor HOP, 2013

Tineri actori botoșăneni, printre laureaţii Galei Tânărului Actor HOP, 2013
Ediţia a XVI-a a Galei Tânărului Actor HOP, desfăşurată la Costineşti, s-a încheiat în seara zilei de 7 septembrie.   

Juriul final a fost format din Oana Pellea (actriţă, preşedintele juriului), Radu Macrinici (dramaturg), Marius Manole (actor), Ada Milea (actriţă, cantautor), Ion Rizea (actor).  

Printre laureați se află și doi actori botoșăneni, foști componenți ai Atelierului de Teatru al Colegiului Național Mihai Eminescu Botoșani.   

Astfel, AIDA AVIERIŢEI a obținut Premiul pentru cea mai bună actriţă, secţiunea individual, pentru rolul din spectacolul "De ce fierbe copilul în mămăligă" după Aglaja Veteranyi, precum şi pentru întruchiparea Lizei Minnelli. Aida este din Botoșani, are 24 de ani și este absolventă a UNATC din Bucureşti.  

Preşedinta juriului, actriţa Oana Pellea, a instituit, începând cu ediţia din acest an, Premiile "Amza Pellea".   

"Vreau de foarte mult timp să înfiinţez un premiu şi am ales acest moment. Sunt 30 de ani de când nu mai este tata şi am ales să înfiinţez premiul acesta. Premiul Amza Pellea este compus din patru premii şi vreau să vă spun că nimeni nu ştia ce o să se întâmple în seara aceasta", a spus Oana Pellea.   

Premiul pentru cel mai bun actor, oferit de Oana Pellea, i-a fost acordat tânărului OCTAVIAN COSTIN, în vârstă de 22 de ani, din Botoşani, absolvent în 2013 al UNATC Bucureşti, pentru rolul Steve din "Aproape" de John Cariani, precum şi pentru întruchiparea lui Tom Waits.   

Citiți un scurt interviu acordat de Octavian Costin, publicat de Liternet.ro:  

-Care e prima amintire pe care o ai despre teatru?

Octavian Costin: Când aveam 4 ani, am fost la spectacolul Însemnările unui nebun, în care juca tatăl meu. Avea o scenă în care era legat de scaun şi era chinuit de trei persoane, moment în care m-am ridicat în picioare şi-am strigat: "Nu-l mai bateţi pe tata meu!"  

-Pornim de la ideea că drumul în viaţă, în meserie, e pavat cu întâlniri. Care sunt două întâlniri - una pozitivă şi una negativă - care te-au condus în punctul în care eşti azi?

-Toate întâlnirile m-au condus în punctul în care sunt azi, pentru că daca erau alte întâlniri, era un alt punct. O întâlnire care m-a format a fost întâlnirea cu Lenuş Teodora Moraru, regizorul trupei de teatru de amatori (Atelierul de teatru din Botoşani) din care am făcut parte înaintea intrării mele la facultate.  Nu cred că există întâlniri negative. Din toate întâlnirile învăţăm ceva. Dar, ca să-ţi răspund la întrebare, cele mai urâte întâlniri le-am avut cu taximetriştii bucureşteni.


-Teatru, film sau...?

-Clar "sau..." (glumesc). Între teatru şi film e o relaţie destul de strânsă şi mă aflu într-o perioadă de început a carierei mele, aşa că nu pot să aleg între teatru şi film. Sper să le fac pe amândouă.

-Din ce se compune un actor?

-Nu cred că vreun actor ştie din ce e compus, pentru că-n esenţă, despre asta e vorba în meseria lui: să-şi dea seama din ce e compus, să se descopere pe sine.  

-Care e "felia" ta de teatru?

-Sper să n-am doar o felie, vreau să iau tot tortul.  

-Ce crezi că te-aşteaptă?

-Roluri mari, întâlniri interesante.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Primar din judeţ, prins de ANI că a făcut afaceri cu pajişti

astăzi, 15:06
589

Potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Integritate, primarul Stelian Maxim, în calitate de consilier local al comunei Blândeşti, a votat Hotărârea Consiliului Local pri...

Corecţia financiară aplicată pentru proiectul de reabilitare a Spitalului Judeţean afectează toate proiectele Consiliului Judeţean

astăzi, 14:34
228

Corecţia financiară a fost contestată în instanţă, însă în cazul în care instanţa nu va da câştig de cauză forului judeţean, orice alt proiect de accesare de fo...

Avertizare meteo: Averse torențiale, descărcări electrice, grindină!

astăzi, 13:25
933

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare valabilă de marți, ora 17:00, până joi, la ora 23, perioadă în care se înregistrează instabilitate atmosferică ș...