Tiberiu Soare va dirija Orchestra Filarmonicii Botosani in aceasta seara!

Tiberiu Soare va dirija Orchestra Filarmonicii Botosani in aceasta seara!

TIBERIU SOARE

Concert simfonic sub bagheta dirijorala a lui Tiberiu Soare, in aceasta seara, de la ora 18.30, la Filarmonica Botosani. Evenimentul va beneficia de aportul a trei instrumentisti, in concert fiind invitati Iulia Cazacu - vioară, Ştefan Cazacu - violoncel, si Marin Cazacu - violoncel. 

Tiberiu Soare s-a născut la Bucureşti, în anul 1977. A absolvit două dintre facultăţile Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti: cea de dirijat, clasa profesorilor Ludovic Bács şi Petru Andriesei, şi cea de interpretare muzicală tubă, clasa conf. univ. Ion Popescu. În aceeaşi perioadă a frecventat şi cursul de compoziţie predat de Dan Dediu. În timpul studiilor aprofundate s-a perfecţionat în arta dirijorală cu maestrul Horia Andreescu; a mai participat şi la cursurile de master susţinute de dirijorii Alain Paris (Franţa) şi Adrian Sunshine (S.U.A.). Şi-a început activitatea dirijorală în anul 1999; a concertat cu orchestrele filarmonicilor din Braşov, Craiova, Satu Mare, Ploieşti, Constanţa, Bacău, Botoşani, Orchestra de Cameră Radio şi Orchestra Naţională Radio. Din anul 2002 este dirijor al ansamblului de muzică contemporană Profil, cu care a realizat premiera românească a operei Münchausen de Dan Dediu, a participat la Festivalului Internaţional George Enescu (ediţia 2005) şi a realizat două C.D.-uri cu muzică contemporană românească.

Marin Cazacu s-a născut pe 30 septembrie 1956 la Vidra-Ilfov. A studiat violoncelul, mai întâi la Liceul de Muzica nr.1 din Bucureşti cu prof. Ion Urcan, iar apoi la Universitatea Naţională de Muzică din acelaşi oraş cu renumiţii profesori Serafim Antropov şi Aurel Niculescu.
A participat la cursurile de măiestrie de la Weimar susţinute de prof. Mezo Laszlo şi a fost asistentul maestrului Radu Aldulescu la cursurile de măiestrie de la Sinaia şi Costineşti.

Ştefan Cazacu. Născut la 23 ianuarie 1994, Ştefan Cazacu a început studiul violoncelului la vârsta de 6 ani cu tatăl său, violoncelistul Marin Cazacu. La 9 ani câştigă primele premii la concursuri naţionale iar de atunci este anual laureat cu premiul I la cele mai prestigioase competiţii naţionale organizate în România.
La 10 ani este înscris la Şcoala de muzică nr. 5 din Bucureşti la clasa prof. Anca Iarosevici, iar din această toamnă este elev în clasa a lX-a al Liceului de muzică George Enescu din Bucureşti, clasa prof. Anca Vartolomei.

Iulia-Adriana Cazacu. Născută pe data de 23 septembrie 1995 la Bucureşti, Iulia Cazacu este elevă în clasa a VIII-a şi studiază vioara la Şcoala de muzică şi arte plastice nr. 5 din Bucureşti, clasa  prof. Marius Lăcraru.
 

IN PROGRAM:
 
L. van Beethoven: Romanţa pentru vioară şi orchestră în fa major, op. 50
A. Dvorák: Rondo pentru violoncel şi orchestră în sol minor, op. 94
C. Saint-Saëns: Concertul pentru violoncel şi orchestră nr. 1, în la minor, op. 33
J. Strauss: Simfonia I, în do minor, op. 68
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

astăzi, 20:34
216

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
87

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
58

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...