Tânăra violonistă Mălina Ciobanu va concerta, vineri, pe scena Filarmonicii Botoşani

Tânăra violonistă Mălina Ciobanu va concerta, vineri, pe scena Filarmonicii Botoşani
Concert simfonic sub bagheta dirijorului Liviu Condriuc, invitată o violonistă de numai 14 ani, din Iaşi, Raluca Mălina Ciobanu.

În program:
G. Rossini: Uvertura operei Bărbierul din Sevilla
P. Sarasate: Melodii lăutăreşti - pentru vioară şi orchestră
P. Sarasate: Fantezia Carmen pentru vioară şi orchestră
L. van Beethoven: Simfonia nr. 1, în do major, op. 21

LIVIU CONDRIUC a absolvit vioara la Conservatorul George Enescu Iaşi, a urmat apoi cursuri postuniversitare de violă la Hochschule für Musik din München şi la Hochschule für Musik din Berlin. După o scurtă activitate ca prim violist la opera din Regensburg, se mută la Deutsche Oper Berlin, unde activează până în prezent. Paralel cu activitatea de violist la Deutsche Oper Berlin, a început studii particulare de dirijat la profesorul Dumitru Goia şi compoziţie la profesorul Corneliu Dan Georgescu. A asistat la repetiţiile celor mai importanţi dirijori, printre care în mod deosebit menţionăm Sergiu Celibidache cu Filarmonica din München. A participat activ la numeroase cursuri internaţionale de dirijat în Germania, Rusia, Austria, România, Republica Moldova. În Romania a mai dirijat orchestrele din Oradea, Piteşti, Braşov, Iaşi, Bucureşti.

RALUCA MĂLINA CIOBANU s-a născut la data de 5 octombrie 1998, în Iaşi. Este elevă în clasa a VII-a la Colegiul Naţional de Artă Octav Băncilă din Iaşi. A primit de trei ori Marele Premiu, la concursurile Lira de Aur, în anul 2010, Remember Enescu şi Paul Constantinescu, în anul 2010, precum şi alte premii întâi şi premii speciale la concursurile George Georgescu (2010) Aperto (2009), Sabin Drăgoi (2008), la olimpiadele de specialitate (în mai multe oraşe), premiul special pentru teoria muzicii Iulia Bucescu (2010) şi Premiul I, tot la un concurs pentru teoria muzicii: Constantin Constantinescu; premiul special Kiwanis, la Galaţi (2010); a mai primit Trofeul şi Diploma de Excelenţă Jurjac, Dorohoi (2010), Premiul III la Concursul International  Andrea Postachini, Italia (2011). A participat şi la o serie de cursuri de măiestrie: cu Gabriel şi Ioana Croitoru, Alexandru Tomescu, Sherban Lupu, Ida Haendel, Igor Oistrah, Mihaela Costea, Florin Paul. A concertat cu orchestrele filarmonicilor din Iaşi, Ploieşti, Botoşani, Bacău; a susţinut recitaluri în diferite săli din Iaşi, Bacău, Bucureşti (Ateneul Român şi Piaţa Festivalului internaţional George Enescu).

 

Concertul următor al Filarmonicii Botoşani va avea loc pe scena Teatrului Mihai Eminescu, pe 8 iunie, la ora 18.30, când, sub bagheta lui Cristian Oroşanu, va concerta Bogdan Ota.

Îşi dă concursul Corul Anima Musicae al Liceului de Artă "Ştefan Luchian" din Botoşani, pregătit de profesorul Laurenţiu Palade.

În program: lucrări pentru pian, cor şi orchestră de Bogdan Ota, orchestraţia lucrărilor: Bogdan Chiroşcă.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

COMUNICAT - Mihaela Huncă: Propun introducerea cel puţin o dată pe an a unei perioade de învăţământ interdisciplinar

astăzi, 10:39
16

Parlamentarul social democrat Mihaela Huncă, secretar al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților consideră că este nevoie de adaptarea educa...

Infractori voiajori depistați de polițiștii botoșăneni. Atenție cine vă intră în curte sau vă oprește în trafic!

astăzi, 09:36
171

Furturile şi faptele antisociale săvârşite de infractorii voiajori prezintă un specific aparte şi o complexitate deosebită generată în primul rând de faptul că autorii comit ...

Accident cu patru răniți, la ieșirea din Stăuceni! FOTO

astăzi, 09:20
2051

Un accident cu patru victime s-a petrecut luni dimineață, la ieșirea din localitatea Stăuceni.Șoferul unui autoturism Ford Focus, care circula pe direcția Botoșani-Trușești, într-o ...