Tabara de vara la Horodistea: rugaciune, gimnastica, tras cu arcul, dans, karaoke si "vanatoare de comori"

Tabara de vara la Horodistea: rugaciune, gimnastica, tras cu arcul, dans, karaoke si "vanatoare de comori"
În perioada 30 iulie – 3 august 2013, la Horodiştea va avea loc ediţia a II-a a manifestării "Tabăra din pridvorul satului", organizată de Departamentul Tabere al Arhiepiscopiei Iaşilor, parohia Sf. Gheorghe din Horodiştea, cu susţinerea Protopopiatului Darabani, Primăriei şi Şcolii Generale din comuna Păltiniş.

Pr. paroh Ciprian Dumitru Muraru face parte dintr-o generaţie de preoţi tineri ce activează în satele din cuprinsul Protopopiatului Darabani, fiind deja cunoscute o serie de acţiuni cu caracter de educare în spiritul religiei ortodoxe desfăşurate de aceştia.

Tabăra se adresează tuturor copiilor din satul Horodiştea, şi va consta într-o săptămână de activităţi inedite, sub îndrumarea a şase pedagogi trimişi de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei.

Lucrul cu cei mici se va face pe ateliere, în fiecare zi a taberei aceştia având posibilitatea să înveţe lucruri noi şi să pună în practică noţiuni de religie, pictură, muzică, gimnastică, dans, tras cu arcul şi alte jocuri sportive. De asemenea, aici vor avea loc vizionări de filme, drumeţii la obiectivele de interes local din zonă, o "vânătoare de comori" şi multe alte activităţi recreative.

Copiii vor participa la rugaciuni dimineaţa şi seara, iar preotul Ciprian Dumitru Muraru îi va spovedi, în ultima zi a taberei aceştia urmând să primească şi împărtăşania în timpul Sf. Liturghii. După slujba de sâmbătă, 3 august, se vor înmâna premii şi pachete cu alimente, iar cei care au contribuit la organizarea taberei vor primi diplome cu binecuvântarea ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, care să le ateste acest merit.

În ultima seară a taberei (vineri, 2 august) pe terenul şcolii din sat va fi făcut un foc de tabără. În jurul focului, însoţiţi şi de părinţi, participanţii vor dansa şi vor cânta într-un concurs de karaoke.

"Practic, timp de 5 zile copiii doar vor dormi noaptea acasă, în rest se vor afla în tabără", a afirmat pr. Ciprian Dumitru Muraru. Parohia Sf. Gheorghe din Horodiştea este singura parohie misionară din cadrul Protopopiatului Darabani.

Sursa: Darabaneni.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
20

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...

Olimpiada de Limba și literatura ucraineană maternă 2024 – etapa națională – se va desfășura începând de luni la Botoșani

astăzi, 09:05
14

În perioada 22-25 aprilie 2024, la Botoșani se va desfășura a XXX-a ediție a Olimpiadei naționale de limba și literatura ucraineană maternă – etapa națională, un eveniment de pre...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Ierarh Teotim, Episcopul Tomisului; Sfântul Cuvios Teodor Trihina

astăzi, 08:14
30

Sfântul Teotim a trăit pe vremea împăratului Teodosie cel Mare (378-395) în Sciţia Mică sau Dobrogea de astăzi şi era Episcop al Tomisului. El se bucura de atâta cinste &...