Sute de credinciosi s-au inchinat, sambata, la Moastele Sfantului Nectarie - FOTO

Sute de credinciosi s-au inchinat, sambata, la Moastele Sfantului Nectarie - FOTO
Sute de credinciosi au intampinat, sambata, Mostele Sfantului Nectarie, vindecatorul de boli si ajutatorul tinerilor! Inca de la ora 15.00, crestinii au inceput sa umple curtea Bisericii Vovidenia din Botosani, asteptand Sfintele Moaste, care au poposit la poarta locasului de cult aproape de ora 16.30, fiind aduse de la Iasi. 

Un sobor de preoti, in frunte cu parintele protopop Lucian Leonte si preotul paroh Partenie Apostoaie, de la Biserica Vovidenia, au citit Acatistul Sfantului Nectarie, urmat de Taina Sfantului Maslu.



Parintele protopop a indemnat oamenii sa se roage Sfintelor Moaste pentru vindecarea sufleteasca si trupeasca. "Este important sa fim noi curati, ca sa primim aceasta putere a Sfintelor Moaste. Daca nu suntem curati sufleteste, daca rugaciunea nu se impleteste cu iubirea de Dumnezeu si de semeni, nu primim nimic. Pentru ca totul vine de la Dumnezeu, trebuie sa invatam sa pastram permanent legatura cu Dumnezeu. Sa nu imputinam straduinta noastra, sa fim placuti Lui Dumnezeu si lucratori ai voii Lui peste tot, si aici, si la munca, si acasa. Sa treaca lumina harului prin noi, sa ne curete, sa ne vindece trupeste si sufleteste. Dar pentru asta trebuie sa fim curati, sa ne spovedim. Sa fim vase curate in care Dumnezeu sa lucreze", a spus parintele protopop Lucian Leonte. 

Si preotul paroh a indemnat credinciosii la o viata curata, la rugaciune. "Dumnezeu ne daruieste, dar si noi trebuie sa facem ceva. Avem sarbatori frumoase, si avem si momente in care trebuie sa ne curatim sufletele, pentru ca bolile, necazurile sunt urmari ale pacatelor noastre. Spovedania, impartasania, Taina Sfantului Maslu, rugaciunile Sfantului Nectarie ne ajuta pe noi. Cat stam la rand, acum, sa ne gandim la ce anume ii vom spune Sfantului Nectarie, sa ne gandim si la trecutul nostru, sa ni-l asumam. Sfantul Nectarie sa ne curete, sa ne aduca pace si liniste, sa ne indrepte pe calea mantuirii", a spus parintele paroh Partenie Apostoaie.



Programul liturgic va continua duminica, la ora 8.00. Aducerea Moastelor Sfantului Nectarie marcheaza hramul Bisericii Vovidenia (21 noiembrie, Intrarea Maicii Domnului in Biserica), botosanenii fiind asteptati sa participe la programul liturgic pana marti dimineata.





Programul liturgic la Biserica "Vovidenia": 

- Duminica, 20 noiembrie:
- ora 8.00 – Utrenia si Sfanta Liturghie;
- ora 17:00 – Vecernie si Litie in cinstea hramului; Acatist. 

- Luni, 21 noiembrie (Sarbatoarea Intrarea in Biserica a Maicii Domnului)
- ora 8.00 – Utrenia, Sfanta Liturghie si Parastas pentru ctitorii bisericii;
- ora 16.00 – Acatistul Sfantului Nectarie; Sfantul Maslu cu sapte preoti. 

- Marti, 22 noiembrie:
- ora 8.00 – Sfanta Liturghie si ceremonia de plecare a Sfintelor Moaşte ale Sfântului Nectarie 
 



 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Ierarh Teotim, Episcopul Tomisului; Sfântul Cuvios Teodor Trihina

astăzi, 08:14
17

Sfântul Teotim a trăit pe vremea împăratului Teodosie cel Mare (378-395) în Sciţia Mică sau Dobrogea de astăzi şi era Episcop al Tomisului. El se bucura de atâta cinste &...

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1428

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
367

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...