Succese ale cursantilor Scolii Populare de Arta

Succese ale cursantilor Scolii Populare de Arta
Elevii secției Canto muzică populară a Școlii Populare de Arte Botoșani s-au remarcat și de această dată la Festivalul concurs interjudetean al cântecului popular moldovenesc "Satule, mandră grădină" – ediția a XXXIII-a, 20-21 mai 2012, la care au  participat concurenți din județele Bacău, Botoșani, Galați, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui și Vrancea, precum și invitați din Republica Moldova și Ucraina.

Au fost răsplătiți cu distincții Strungaru Alexandra, anul 3 - Premiul I, Cîrcu Claudia, anul 3 - Premiul I, Mihai Adrian, anul 2 - Premiul al III-lea, Antoci Iuliana, anul I - Premiul al III-lea, Tiron Ramona, anul 2 Mențiune.

"Merită felicitări atât elevii, cât și cadrul didactic îndrumator pentru munca depusă și rezultatele obținute", a precizat Liviu Andronic, managerul Scolii Populare de Arta Botosani. 

De asemenea, în perioada 11 - 13 mai 2012, la Brăila , sub egida  Școlii Populare de Arte "Vespasian Lungu" și a Consiliului  Județean, s-a desfașurat cea de-a IV-a ediție a Concursului Național de Pian "Virtuozii".

Proiectul se dorește o modalitate de încurajare și stimulare a tinerilor cu vârsta cuprinsă între 5 si 16 ani, ce studiază pianul în cadrul școlilor populare de arte, al palatelor copiilor sau liceelor de artă și care au atins un nivel mediu si bun profesional.          

Juriul a fost  compus din pianiști consacrați și profesori de specialitate ai universităților naționale de muzică, liceelor de artă și școlilor populare de artă. Concursul este cuprins în Agenda Culturală a Consiliului Județean Brăila pe anul 2012.

 Rezultatele obținute de către cursanții secției Pian din cadrul Școlii Populare de Arte Botoșani sunt:  Pîjin Grigorie –anul II - Mențiune, Vamanu Nicolae Constantin –anul IV - Diploma de participare.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

BMW condus de un bărbat beat, pe contrasens! A lovit trei maşini! FOTO

Marţi, 23 Ianuarie 2018
2072

Bărbatul, de aproximativ 40 de ani, se deplasa la volanul unui BMW, înmatriculat în Suceava, dinspre Colegiul Naţional "A.T. Laurian", iar când a ajuns la intersecţia cu strada Mihail Kogălnice...

Grav accident la Copălău! Trei persoane au fost rănite! FOTO

Marţi, 23 Ianuarie 2018
2045

Un autoturism Audi, condus de un bărbat în vârstă de 43 de ani, care se deplasa dinspre Botoşani către Iaşi, a pătruns pe contrasens, după ce conducătorul auto a pierdut ...

Incendiu puternic! Apartament cuprins de flăcări într-un bloc din Botoşani, persoane inconştiente transportate la spital! FOTO

Marţi, 23 Ianuarie 2018
6190

În momentul izbucnirii incendiului, proprietarii se aflau în apartamentul situat la parterul unui bloc de pe Aleea Nouă.. Aceştia au ieşit pe casa scării şi au cerut ajutor. Aler...