Succese ale cursantilor Scolii Populare de Arta

Succese ale cursantilor Scolii Populare de Arta
Elevii secției Canto muzică populară a Școlii Populare de Arte Botoșani s-au remarcat și de această dată la Festivalul concurs interjudetean al cântecului popular moldovenesc "Satule, mandră grădină" – ediția a XXXIII-a, 20-21 mai 2012, la care au  participat concurenți din județele Bacău, Botoșani, Galați, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui și Vrancea, precum și invitați din Republica Moldova și Ucraina.

Au fost răsplătiți cu distincții Strungaru Alexandra, anul 3 - Premiul I, Cîrcu Claudia, anul 3 - Premiul I, Mihai Adrian, anul 2 - Premiul al III-lea, Antoci Iuliana, anul I - Premiul al III-lea, Tiron Ramona, anul 2 Mențiune.

"Merită felicitări atât elevii, cât și cadrul didactic îndrumator pentru munca depusă și rezultatele obținute", a precizat Liviu Andronic, managerul Scolii Populare de Arta Botosani. 

De asemenea, în perioada 11 - 13 mai 2012, la Brăila , sub egida  Școlii Populare de Arte "Vespasian Lungu" și a Consiliului  Județean, s-a desfașurat cea de-a IV-a ediție a Concursului Național de Pian "Virtuozii".

Proiectul se dorește o modalitate de încurajare și stimulare a tinerilor cu vârsta cuprinsă între 5 si 16 ani, ce studiază pianul în cadrul școlilor populare de arte, al palatelor copiilor sau liceelor de artă și care au atins un nivel mediu si bun profesional.          

Juriul a fost  compus din pianiști consacrați și profesori de specialitate ai universităților naționale de muzică, liceelor de artă și școlilor populare de artă. Concursul este cuprins în Agenda Culturală a Consiliului Județean Brăila pe anul 2012.

 Rezultatele obținute de către cursanții secției Pian din cadrul Școlii Populare de Arte Botoșani sunt:  Pîjin Grigorie –anul II - Mențiune, Vamanu Nicolae Constantin –anul IV - Diploma de participare.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O soferiţă însărcinată a suferit un atac de panică după un accident! Un echipaj Smurd, solicitat la faţa locului

Joi, 23 Noiembrie 2017
1231

Evenimentul a avut loc, joi după-amiază, la intrare în oraşul Săveni dinspre Botoşani. Tânăra, de 27 de ani, se afla la volanul unui VW Passat, fiind acroşată de un autoturism...

Dezbatere la Liceul "Regina Maria" Dorohoi: Educația digitală versus educația tradițională - FOTO

Joi, 23 Noiembrie 2017
440

Joi, 23 noiembrie, un grup de  reprezentanți ai Centrului Europe Direct Botoșani a efectuat  o deplasare la Dorohoi, la Liceul Regina Maria, pentru o inedită activitate în...

Comunicat - Doina Federovici: "Județul Botoșani a primit de la Guvern fondurile necesare pentru asigurarea cheltuielilor din domeniul asistenței sociale"

Joi, 23 Noiembrie 2017
310

Președintele PSD Botoșani a anunțat astăzi că în urma solicitărilor autorităților locale, Guvernul a alocat din fondul de rezervă necesarul de bani pentru asigurarea cheltuielilor privi...