Ștefan Bălăucă, AUR la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului!

Ștefan Bălăucă, AUR la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului!

Lotul olimpic al Romaniei a obtinut in acest an cel mai bun rezultat din istoria participarii la Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamantului (International Earth Science Olympiad - IESO): doua medalii de aur, o medalie de argint si o medalie de bronz, anunta Ministerul Educatiei Nationale.

Medaliile de aur au fost obtinute de Andrei Sandu (clasa a X-a/Colegiul National din Iasi) si Stefan-Razvan Balauca (clasa a XI-a/Colegiul National "Mihai Eminescu" din Botosani).

Irina Malina Strugaru (clasa a XI-a/Colegiul National din Iasi) a obtinut o medalie de argint, iar George-Valentin Datcu (clasa a X-a/Colegiul National "Mihai Viteazul" din Ploiesti) a fost medaliat cu bronz.

Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamantului este o competitie in cadrul careia concurentii sustin individual o proba teoretica si una practica. Pentru a incuraja colaborarea intre elevii din tarile participante, se organizeaza echipe internationale, care primesc teme de cercetare privind poluarea mediului dintr-o anumita arie geografica si sarcina de a realiza un proiect cu posibile solutii pentru ameliorarea problemelor din acea zona. In aceasta sectiune a concursului, trei elevi romani (Irina Malina Strugaru, Andrei Sandu si George Valentin Datcu) s-au clasat, cu echipele internationale din care au facut parte, pe locurile 1 si 2, explica MEN in comunicat.

La editia din acest an (a XI-a) a Olimpiadei Internationale de Stiinte ale Pamantului, desfasurata la Nisa, in perioada 21-30 august, au participat 120 de elevi din 29 de tari.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sportivii de la LPS Botoșani, campioni naționali (și) la semimaraton U20! (foto)

astăzi, 15:40
13

În perioada 20 – 21 aprilie 2024 sportivii din cadrul secției de atletism a Liceului cu Program Sportiv din Botoșani au participat la Finala Campionatului Național de Semimaraton pentru...

Carne de miel vândută direct din mașină, polițiștii locali din Botoșani au intensificat controalele înaintea Paștelui!

astăzi, 15:22
38

Polițiștii locali din Botoșani au identificat, în urma controalelor de săptămâna trecută, două persoane în parcarea supraterană de la Piața Centrală care ofereau spre v&aci...

„Semințele recunoștinței” plantate de elevi și persoane cu dizabilități din Botoșani! (foto, video)

astăzi, 14:58
82

Două activități de suflet au avut loc în cursul zilei de luni la Liceul „Alexandru cel Bun” din municipiul Botoșani în cadrul unui proiect inițiat de preotul Ioan Iordachi...