Spectacol de colectie, duminica, la Teatrul Vasilache!

Spectacol de colectie, duminica, la Teatrul Vasilache!
Vocile actorilor care au scris istoria Teatrului Vasilache pot fi auzite din nou, intr-un spectacol de colectie oferit publicului botosanean duminica, 24 ianuarie 2010! Gabriela Nistorica, Sergiu Grigore, Alexandru Bruma se vor lasa, la propriu, pe mana mai tinerilor colegi, actorii manuind papusile, faurindu-se astfel o legatura in timp, peste timp, intre generatii.

"Capra cu trei iezi", indragita poveste a lui Ion Creanga, a avut premiera in anul 1992, timp de 18 ani spectacolul fiind pastrat in repertoriul Teatrului Vasilache.

"Vocile de pe banda inregistrata apartin si unor actori care astazi sunt pensionari, de aceea spectacolul s-a reluat cu o alta distributie, pastrandu-se, insa, si vocile originale", a precizat Mihaela Nistorica, director adjunct al Teatrului Vasilache Botosani.

Regia spectacolului este semnata de Gabriela Nistorica, actrita pensionara, care in anul 2004 a fost investita cu titlul de Societar de Onoare al Teatrului Vasilache pentru intreaga cariera, devotamentul probat fata de publicul spectator ai maiestria cu care a promovat valorile artistice ale teatrului de papusi. Acelasi titlu a fost conferit si actorilor Maria Matei, Elisabeta Grigoruta, Elena Grigore, Sergiu Grigore, Mihai Costachel si Alexandru Bruma.

Scenografia pe motive populare este semnata de Mihai Pastramagiu.

Personajele sunt interpretate astfel:
Vocile Iedului mic şi a Mamei Capre sunt interpretate de regizoarea Gabriela Nistorica, iar manuirea papusilor celor doua personaje apartine actritelor Aurica Dobrescu si respectiv Ibica Leonte.
Iedul cel mare este jucat de actrita Mihaela Nistorica, iar Iedul mijlociu, pe vocea Lilianei Postolache, manuit de actrita Mihaela Stempel.
Lupul: (voce) Alexandru Bruma, (manuire) Claudiu Galateanu
Ursul: (voce) Sergiu Grigore, (manuire) Valentin Ligi
 
Spectacolul se joaca la paravan, cu papusi wayang, iar textul este presarat cu arhaismele folosite de autor. Scenariul este semnat de Eugenia Dumitru.

Cine nu-şi doreste sa vada spectacolul "Capra cu trei iezi"? Ce copil nu a auzit aceasta poveste de la parinti sau bunici?  

Duminica, 24 ianuarie 2010, orele 11.00 si 12.30.

Rezervari la  telefon - de luni până vineri - 0231514353 sau 0756084651 şi teatrulvasilache@yahoo.com.
Pret bilet 5 lei 
 
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atenție, părinți! Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, medicii l-au resuscitat două ore în zadar!

astăzi, 12:17
670

Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, luni noaptea, în jurul orei 22:00.Tragedia s-a petrecut la Pașcani. Adolescentul a ajuns la Spitalul Municipal de Urgență din Pa...

Tribunalul Botoșani invită instituțiile interesate să preia fără plată mijloace fixe sau obiecte de inventar!

astăzi, 11:48
112

Potrivit adresei Tribunalului Botoșani, ”bunurile aprobate pentru casare/declasare nu sunt în stare de funcționare, dar pot fi utilizate ca piese de schimb sau date alte întrebuin...

Șoferi de microbuz amendați drastic, polițiștii au dat jos zeci de pasageri!

astăzi, 11:25
133

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului de activitate BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu ...