Sfinţii Mihail şi Gavril, patronii spirituali ai jandarmilor

Sfinţii Mihail şi Gavril, patronii spirituali ai jandarmilor
La troiţa din curtea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani, ce poartă hramul celor doi sfinţi, se va oficia o slujbă religioasă la care vor participa cadrele unităţii.

Biserica primelor veacuri creştine a stabilit ziua de 8 noiembrie ca sărbătoare închinată Sfinţilor Arhangheli Mihail si Gavril, conducătorii oştilor cereşti, simboluri ale luptei pentru dreptate, împotriva răului şi necinstei.

Pornind de la aceste simboluri, Jandarmeria Română a ales drept patroni spirituali ai Armei pe Sfinţii Arhangheli Mihail si Gavril, iar ziua de 8 noiembrie are semnificaţii deosebite şi este sărbătorită de către jandarmi.

Daca 3 Aprilie, Ziua Jandarmeriei Române, reprezintă naşterea după trup a instituţiei, la 8 noiembrie se aniversează facerea după suflet a acesteia.

De ziua Patronilor Spirituali ai Jandarmeriei Române, în cadrul unităţilor de jandarmerie din întreaga ţară se vor desfăşura activităţi evocatoare, precum şi ceremonii religioase.

Cu această ocazie, la troiţa din curtea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani ce poartă hramul celor doi sfinţi, se va oficia o slujbă religioasă la care vor participa cadrele unităţii.

Ofiţer relaţii publice
Mr. Cristian Niţuleac


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
35

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...

Organele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
77

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...

Cum să evităm pericolele internetului, sfaturi pentru părinți!

astăzi, 14:35
24

Într-un document redactat la începutul anilor 2000 în Statele Unite ale Americii, intitulat „Familia ta și ciberspațiul”, se vorbeşte despre lucrurile pe care părinț...