Sfinte Moaste la Biserica Vovidenia din Botosani! FOTO

Sfinte Moaste la Biserica Vovidenia din Botosani! FOTO
Biserica Vovidenia, din municipiul Botosani, este in sarbatoare! In cinstea hramului bisericii - marea sarbatoare crestina "Intrarea in Biserica a Maicii Domnului", 21 noiembrie - inca de miercuri seara au sosit la Botosani, de la Biserica Spitalului de Recuperare din Iasi (Nicolina) Sfintele Moaste ale Sfintilor Imparati Constantin si Elena, Sfintei Mucenite Paraskevi si ale Sfantului Antonie cel Mare.

Sfintele Moaste au fost intampinate, miercuri seara, de sute de credinciosi si un sobor de preoti, in frunte cu preotul misionar Petru Fercal si parintele paroh al Bisericii Vovidenia, preot Partenie Apostoaie.

Preotul paroh al Bisericii Vovidenia a transmis, in cuvantul sau de invatatura, alese multumiri catre IPS Teofan, catre parintele protopop de Botosani, Lucian Leonte, care si-au dat binecuvantarea pentru ca cinstitele odoare ale ortodoxiei sa fie aduse la Biserica Vovidenia, dar si catre parintele misionar  Petru Fercal, precum si parintelui Vasile Hilițanu, de la Biserica Spitalului de Recuperare din Iasi, cel care a insotit Sfintele Moaste pana la Botosani.  

"Anul acesta sunt 1700 de ani de cand Sfintii Constantin si Elena au daruit libertate crestinilor. Anul acesta suntem chemati mai mult ca oricand sa ne intrebam ce facem cu libertatea noastra de crestini, sa o pretuim si sa o folosim asa cum trebuie, cum vrea Bunul Dumnezeu, inchinata slujbei lui Dumnezeu. Sa ne pastram libertatea, sa luptam contra pacatului, sa fim demni de libertatea pe care sfintii ne-au daruit-o.

De la Sfintii Constantin si Elena invatam sa ne pastram dreapta credinta. Pentru ca ei ne-au aratat, in anul 325, prin Sinodul ecumenic de la Niceea, prin sfintii parinti convocati acolo, ca Iisus Hristos nu este om, este Dumnezeu facut om pentru noi, oamenii, si pentru a noastra mantuire. Intr-o lume in care se relativizeaza credinta, sa marturisim adevarul de credinta asa cum este de 2000 de ani, in sfanta biserica a Lui Iisus Hristos. 

De la Sfintii Constantin si Elena invatam sa pastram demnitatea familiei, si cate valuri vin peste familia ortodoxa astazi, cate valuri si ispite, care creeaza o presiune negativa asupra familiei! Sfanta Imparateasa Elena si-a crescut copilul, pe Imparatul Constantin, dupa voia Lui Dumnezeu, aratandu-i adevarul si jertfa. Si tot de la ei invatam sa cinstim Sfanta Cruce. Sfanta Cruce ne-a fost aratata prin marele Imparat Constantin pe cer. Tot Sfanta Cruce ni s-a adus la lumina de sub pamant de catre Imparateasa

Elena. De asemenea, alaturi de moastele Sfintilor Constantin si Elena avem pe Sfinta Mucenita Paraskevi, care L-a marturisit pe Mantuitorul Iisus Hristos si a devenit mare facatoare de minuni, pentru tamaduirea bolilor sufletesti si trupesti. Ea este renumita acolo, la cativa km de Tesalonic, in Grecia, prin vindecarile de ochi, pe care le ofera crestinilor. Dar noi ne rugam sa ne daruiasca sanatate trupului, vederii sanatoase, dar sa ne dea si pentru ochii sufletului lumina cea adevarata sa vedem realitatile duhovnicesti ale lumii de aici. De la Sfantul Cuvios Antonie, cel care a dus o viata frumoasa, cuminte, discreta, cu multa nevointa si rugaciune, sa invatam ca rugaciunea, sfintenia vietii sunt armele crestinului", a spus preotul Partenie Apostoaie.


Programul liturgic la Biserica Vovidenia:


Joi, 21 noiembrie:

Ora 7:30 – Utrenia, Sfanta Liturghie
-Parastas pentru ctitorii bisericii

Ora 17:30 – Procesiune cu Sfintele Moaste pe strazile din parohie

Ora 18:00 – Taina Sfantului Maslu cu sapte preoti

Vineri, 22 noiembrie

Ora 8:00 – Sfanta Liturghie in cinstea Sfintilor Constantin, Elena, Paraskevi si Antonie

Ora 16:00 – Procesiunea plecarii Sfintelor Moaste

Ora 20:00 – Taina Sfantului Maslu cu sapte preoti

Biserica Vovidenia se afla in municipiul Botosani, situata intre Casa de Cultura a Sindicatelor si Colegiul A.T.Laurian. Parohia este sub ocrotirea Sfantului Ioan Botezatorul si a Maicii Domnului (Intrarea in Biserica a Maicii Domnului).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VIDEO Liviu Dragnea, declarații după Comitetul Executiv al PSD - "Decizia mea e foarte fermă: rămân la conducerea PSD"

astăzi, 19:17
428

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a susținut în urmă cu scurt timp o conferință de presă, după reuniunea Comitetului Executiv al partidului, în care a obținut susținerea socia...

Român arestat în Germania. Domul din Koln, evacuat de teama unui atentat!

astăzi, 19:03
344

Domul din oraşul german Köln a fost evacuat vineri de frica unui atac terorist, un suspect român fiind arestat preventiv, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate germane citate ...

Când este valabil procesul-verbal de reținere a permisului

astăzi, 18:17
279

Din procesul-verbal de contravenție prin care se dispune reținerea permisului nu trebuie să lipsească și mențiunile cu privire la aplicarea sancțiunii complementare a suspendării dreptului de ...