Sfinte Moaste la Biserica Vovidenia din Botosani! FOTO

Sfinte Moaste la Biserica Vovidenia din Botosani! FOTO
Biserica Vovidenia, din municipiul Botosani, este in sarbatoare! In cinstea hramului bisericii - marea sarbatoare crestina "Intrarea in Biserica a Maicii Domnului", 21 noiembrie - inca de miercuri seara au sosit la Botosani, de la Biserica Spitalului de Recuperare din Iasi (Nicolina) Sfintele Moaste ale Sfintilor Imparati Constantin si Elena, Sfintei Mucenite Paraskevi si ale Sfantului Antonie cel Mare.

Sfintele Moaste au fost intampinate, miercuri seara, de sute de credinciosi si un sobor de preoti, in frunte cu preotul misionar Petru Fercal si parintele paroh al Bisericii Vovidenia, preot Partenie Apostoaie.

Preotul paroh al Bisericii Vovidenia a transmis, in cuvantul sau de invatatura, alese multumiri catre IPS Teofan, catre parintele protopop de Botosani, Lucian Leonte, care si-au dat binecuvantarea pentru ca cinstitele odoare ale ortodoxiei sa fie aduse la Biserica Vovidenia, dar si catre parintele misionar  Petru Fercal, precum si parintelui Vasile Hilițanu, de la Biserica Spitalului de Recuperare din Iasi, cel care a insotit Sfintele Moaste pana la Botosani.  

"Anul acesta sunt 1700 de ani de cand Sfintii Constantin si Elena au daruit libertate crestinilor. Anul acesta suntem chemati mai mult ca oricand sa ne intrebam ce facem cu libertatea noastra de crestini, sa o pretuim si sa o folosim asa cum trebuie, cum vrea Bunul Dumnezeu, inchinata slujbei lui Dumnezeu. Sa ne pastram libertatea, sa luptam contra pacatului, sa fim demni de libertatea pe care sfintii ne-au daruit-o.

De la Sfintii Constantin si Elena invatam sa ne pastram dreapta credinta. Pentru ca ei ne-au aratat, in anul 325, prin Sinodul ecumenic de la Niceea, prin sfintii parinti convocati acolo, ca Iisus Hristos nu este om, este Dumnezeu facut om pentru noi, oamenii, si pentru a noastra mantuire. Intr-o lume in care se relativizeaza credinta, sa marturisim adevarul de credinta asa cum este de 2000 de ani, in sfanta biserica a Lui Iisus Hristos. 

De la Sfintii Constantin si Elena invatam sa pastram demnitatea familiei, si cate valuri vin peste familia ortodoxa astazi, cate valuri si ispite, care creeaza o presiune negativa asupra familiei! Sfanta Imparateasa Elena si-a crescut copilul, pe Imparatul Constantin, dupa voia Lui Dumnezeu, aratandu-i adevarul si jertfa. Si tot de la ei invatam sa cinstim Sfanta Cruce. Sfanta Cruce ne-a fost aratata prin marele Imparat Constantin pe cer. Tot Sfanta Cruce ni s-a adus la lumina de sub pamant de catre Imparateasa

Elena. De asemenea, alaturi de moastele Sfintilor Constantin si Elena avem pe Sfinta Mucenita Paraskevi, care L-a marturisit pe Mantuitorul Iisus Hristos si a devenit mare facatoare de minuni, pentru tamaduirea bolilor sufletesti si trupesti. Ea este renumita acolo, la cativa km de Tesalonic, in Grecia, prin vindecarile de ochi, pe care le ofera crestinilor. Dar noi ne rugam sa ne daruiasca sanatate trupului, vederii sanatoase, dar sa ne dea si pentru ochii sufletului lumina cea adevarata sa vedem realitatile duhovnicesti ale lumii de aici. De la Sfantul Cuvios Antonie, cel care a dus o viata frumoasa, cuminte, discreta, cu multa nevointa si rugaciune, sa invatam ca rugaciunea, sfintenia vietii sunt armele crestinului", a spus preotul Partenie Apostoaie.


Programul liturgic la Biserica Vovidenia:


Joi, 21 noiembrie:

Ora 7:30 – Utrenia, Sfanta Liturghie
-Parastas pentru ctitorii bisericii

Ora 17:30 – Procesiune cu Sfintele Moaste pe strazile din parohie

Ora 18:00 – Taina Sfantului Maslu cu sapte preoti

Vineri, 22 noiembrie

Ora 8:00 – Sfanta Liturghie in cinstea Sfintilor Constantin, Elena, Paraskevi si Antonie

Ora 16:00 – Procesiunea plecarii Sfintelor Moaste

Ora 20:00 – Taina Sfantului Maslu cu sapte preoti

Biserica Vovidenia se afla in municipiul Botosani, situata intre Casa de Cultura a Sindicatelor si Colegiul A.T.Laurian. Parohia este sub ocrotirea Sfantului Ioan Botezatorul si a Maicii Domnului (Intrarea in Biserica a Maicii Domnului).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânără condamnată pentru o tâlhărie. A lovit un poliţist care a prins-o în flagrant

astăzi, 14:13
206

B.J., de 35 de ani, din oraşul Ştefăneşti a comis fapta în vara anului 2016, când se afla în piaţa din oraş. A observat o femeie ce făcea cumpărături şi i-a sustras 30 de l...

Vinerea Mare va fi sărbătoare legală şi nelucrătoare!

astăzi, 14:13
129

Senatorii au aprobat, miercuri, proiectul de lege pentru modificarea Codului Muncii, iniţiat de deputatul UDMR Szabo Odon, care prevede că Vinerea Mare - ultima zi de vineri înaintea Paştelui...

Misiuni executate de jandarmi pe linia prevenirii şi combaterii braconajului cinegetic, piscicol şi a tăierilor ilegale de material lemnos!

astăzi, 14:06
42

În conformitate cu atribuţiile Jandarmeriei Române prevăzute de Legea nr. 550 din 2004 privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române, Inspectoratul de Jandarmi Jud...