Sfântul Nectarie – ajutor şi acoperitor al credincioşilor

Sfântul Nectarie – ajutor şi acoperitor al credincioşilor
Credincioşii parohiei "Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie" Botosani au, la sfârşitul acestei săptămâni, un prilej deosebit de bucurie şi întărire duhovnicească.

În luna noiembrie a anului trecut, cu ocazia hramului bisericii, au fost aduse spre închinare sfintele moaşte ale Sfântului Ierarh Nectarie din Grecia, de către părintele Gheorghios Stamulis. Cu această ocazie, o părticică din sfintele moaşte a fost dăruită bisericii "Sfantul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie" din Botosani.

Duminică, 7 aprilie 2013, începând de la ora 17,30, în biserica din curtea Spitalului de Copii Botoşani
se va săvârşi, de către un sobor de preoţi, slujba Paraclisului Sfântului Ierarh Nectarie, urmată de slujba de sfinţire a raclei unde vor fi aşezate, spre închinare, sfintele moaşte în biserică.

"Racla este din stejar masiv, placată cu argint şi a fost realizată în atelierele Patriarhiei Române de la Bucureşti. Îi aşteptăm pe credincioşii din Botoşani să ni se alăture la sfintele slujbe,  să ne rugăm împreună Sfântului Nectarie să ne ajute cu rugăciunile lui", transmite preot paroh Marius Ciobanu.
 
Sfântul Nectarie Taumaturgul (1846 – 1920) este prăznuit în fiecare an pe 9 noiembrie fiind unul dintre cei mai iubiţi sfinţi datorită mulţimii minunilor săvârşite. Prieten adevărat al celor ce se roagă cu evlavie şi credinţă adevarată, Sfântul a tămăduit boli despre care doctorii spuneau că nu pot fi tămăduite şi pe mulți bol¬navi i-a ajutat să se întărească în credință și în răbdare.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ei sunt cei mai buni șahiști din județul Botoșani! FOTO

Duminică, 21 Ianuarie 2018
1229

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Botoşani, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret şi Academia Olimpică Română, Filiala Botoşani, au organizat la sfâr...

Sfârşit cumplit! Tânăr mort după ce hainele i-au luat foc!

Duminică, 21 Ianuarie 2018
1653

Un tânăr în vârstă de 34 de ani, din localitatea Teioasa, orașul Darabani, şi-.a pierdut viaţa, duminică dimineaţa, după ce a suferit arsuri grave pe tot corpul.&nb...

Tânără din Botoşani, rănită într-un accident rutier!

Duminică, 21 Ianuarie 2018
526

Sâmbătă, la ora 12.23, în timp ce conducea autoturismul  într-o curbă pe DJ 178, din comuna suceveană Arbore, un bărbat  de 41 de ani, din orașul Cajvana,  ...