Sfântul Nectarie – ajutor şi acoperitor al credincioşilor

Sfântul Nectarie – ajutor şi acoperitor al credincioşilor
Credincioşii parohiei "Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie" Botosani au, la sfârşitul acestei săptămâni, un prilej deosebit de bucurie şi întărire duhovnicească.

În luna noiembrie a anului trecut, cu ocazia hramului bisericii, au fost aduse spre închinare sfintele moaşte ale Sfântului Ierarh Nectarie din Grecia, de către părintele Gheorghios Stamulis. Cu această ocazie, o părticică din sfintele moaşte a fost dăruită bisericii "Sfantul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie" din Botosani.

Duminică, 7 aprilie 2013, începând de la ora 17,30, în biserica din curtea Spitalului de Copii Botoşani
se va săvârşi, de către un sobor de preoţi, slujba Paraclisului Sfântului Ierarh Nectarie, urmată de slujba de sfinţire a raclei unde vor fi aşezate, spre închinare, sfintele moaşte în biserică.

"Racla este din stejar masiv, placată cu argint şi a fost realizată în atelierele Patriarhiei Române de la Bucureşti. Îi aşteptăm pe credincioşii din Botoşani să ni se alăture la sfintele slujbe,  să ne rugăm împreună Sfântului Nectarie să ne ajute cu rugăciunile lui", transmite preot paroh Marius Ciobanu.
 
Sfântul Nectarie Taumaturgul (1846 – 1920) este prăznuit în fiecare an pe 9 noiembrie fiind unul dintre cei mai iubiţi sfinţi datorită mulţimii minunilor săvârşite. Prieten adevărat al celor ce se roagă cu evlavie şi credinţă adevarată, Sfântul a tămăduit boli despre care doctorii spuneau că nu pot fi tămăduite şi pe mulți bol¬navi i-a ajutat să se întărească în credință și în răbdare.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Persoane descoperite muncind la negru şi amenzi aplicate de inspectorii ITM la mai mulţi agenţi economici din judeţ!

astăzi, 08:40

În  cursul  lunii  octombrie  2017  în   domeniul  Relaţii de  Muncă  au  fost  efectuate  controale   la ...

Băgat în spital de propriul cal!

astăzi, 08:30
2553

Tot mai mulți botoșăneni ajung la Unitatea de Primire Urgențe după ce au fost răniți de animalele din gospodărie, în special de cai.Ultimul caz s-a înregistrat sâmbătă....

O maşină a poliţiei a fost implicată într-un accident, pe o stradă din Botoșani! FOTO

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
4503

Evenimentul a avut loc la intersecţia Bulevardului Mihai Eminescu cu strada Octav Onicescu. Maşina poliţiei circula dinspre sediul IPJ spre strada Sucevei, iar impactul a fost cu un autoturism VW G...