Sfântul Nectarie – ajutor şi acoperitor al credincioşilor

Sfântul Nectarie – ajutor şi acoperitor al credincioşilor
Credincioşii parohiei "Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie" Botosani au, la sfârşitul acestei săptămâni, un prilej deosebit de bucurie şi întărire duhovnicească.

În luna noiembrie a anului trecut, cu ocazia hramului bisericii, au fost aduse spre închinare sfintele moaşte ale Sfântului Ierarh Nectarie din Grecia, de către părintele Gheorghios Stamulis. Cu această ocazie, o părticică din sfintele moaşte a fost dăruită bisericii "Sfantul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie" din Botosani.

Duminică, 7 aprilie 2013, începând de la ora 17,30, în biserica din curtea Spitalului de Copii Botoşani
se va săvârşi, de către un sobor de preoţi, slujba Paraclisului Sfântului Ierarh Nectarie, urmată de slujba de sfinţire a raclei unde vor fi aşezate, spre închinare, sfintele moaşte în biserică.

"Racla este din stejar masiv, placată cu argint şi a fost realizată în atelierele Patriarhiei Române de la Bucureşti. Îi aşteptăm pe credincioşii din Botoşani să ni se alăture la sfintele slujbe,  să ne rugăm împreună Sfântului Nectarie să ne ajute cu rugăciunile lui", transmite preot paroh Marius Ciobanu.
 
Sfântul Nectarie Taumaturgul (1846 – 1920) este prăznuit în fiecare an pe 9 noiembrie fiind unul dintre cei mai iubiţi sfinţi datorită mulţimii minunilor săvârşite. Prieten adevărat al celor ce se roagă cu evlavie şi credinţă adevarată, Sfântul a tămăduit boli despre care doctorii spuneau că nu pot fi tămăduite şi pe mulți bol¬navi i-a ajutat să se întărească în credință și în răbdare.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Avertismentul drumarilor pentru șoferi: NU plecați la drum fără să vă informați cu privire la starea carosabilului!

astăzi, 08:42
61

Drumarii le recomandă participanților la trafic să circule cu prudență, cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor și informarea prealabilă cu privire la starea carosabilului din zonele tr...

Rezultatele finale la etapa județeană a Olimpiadei de limbi romanice, la Botoșani!

astăzi, 08:01
138

Județul Botoșani va avea reprezentanți la etapa națională a Olimpiadei de limbi romanice, care se va desfășura în perioada 31 martie-6 aprilie 2018, în Dâmbovița - pentru lim...

În memoria eroilor salvatori: Trei ani de la tragicul accident în care a sfârșit ambulanțierul Constantin Brânzilă!

astăzi, 07:20
661

Zi tristă pentru Ambulanța Botoșani. În urmă cu trei ani, pe data de 19 martie 2015, un ambulanțier murea în misiune, iar colegii trag astăzi un semnal de alarmă cu privire la prior...