Sfântul Ioan Iacob va fi sărbătorit la Dorohoi şi Crăiniceni

Sfântul Ioan Iacob va fi sărbătorit la Dorohoi şi Crăiniceni
Credincioşii din Dorohoi se pot închina în aceste zile la racla ce adăposteşte moaştele mai multor sfinţi ai Bisericii noastre, care va fi adusă la Seminarul Teologic Liceal Ortodox din Dorohoi. Manifestări religioase deosebite vor avea loc duminică, 5 august, şi la Crăiniceni, în satul natal al Sfântului Ioan Iacob. 
 
La Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sfântul Ioan Iacob" din Dorohoi vor începe astăzi manifestările dedicate cinstirii ocrotitorului acestei instituţii. Elevii, profesorii şi absolvenţii seminarului vor participa astăzi la o sesiune de comunicări, coordonată de pr. Ionuţ Creţu, pr. Ionuţ-Ştefan Apetrei şi pr. Teodor Cătălin Budacă.

În această seară, va ajunge din Arhiepiscopia Tomisului racla în care se află fragmente din moaştele Sfinţilor Mucenici Zotic, Atal, Camasie şi Filip de la Niculiţel, dar şi părticele din moaştele Sfinţilor Epictet, Astion şi Pantelimon.

"Astăzi, la ora 20:00, se va oficia Taina Sfântului Maslu, care va fi urmată de slujba Privegherii şi Sfânta Liturghie. Mâine-dimineaţă se vor oficia Ceasurile şi Taina Sfântului Maslu, apoi va avea loc un pelerinaj la Casa Sfântului Ioan Iacob din localitatea Horodiştea. Tot mâine, de la ora 17:00, se va oficia Vecernia unită cu Litia, iar duminică, 5 august, vor fi săvârşite Utrenia Acatistul şi Sfânta Liturghie. La final, Corul "Haris" al seminarului va susţine un concert de cântări religioase. Duminică, la ora 17:00, se va oficia Vecernia unită cu Litia, iar luni, 6 august, după Sfânta Liturghie închinată Schimbării la Faţă, racla cu sfintele moaşte va pleca spre Constanţa", a spus pentru Ziarul Lumina pr. prof. Constantin Muha, directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox "Sfântul Ioan Iacob" din Dorohoi.

Sărbătoare şi la Crăiniceni

Biserica "Sfânta Treime" din parohia Crăiniceni, Protopopiatul Darabani, îi aşteaptă pe credincioşi să participe la programul liturgic dedicat pomenirii Sfântului Ioan Iacob Hozevitul.

Localitatea Crăiniceni este satul natal al Sfântului Ioan Iacob.

Părintele Constantin Pânzariu, protopop al Protopopiatului Darabani, a relatat că Sfântul Ioan Iacob a frecventat în copilărie actualul sfânt lăcaş din Crăiniceni. Mâine se va oficia slujba Vecerniei unită cu Litia, iar duminică, 5 august, se vor săvârşi Utrenia, Acatistul Sfântului Ioan Iacob şi Sfânta Liturghie.

"La final, va avea loc o procesiune de la Biserica "Sfânta Treime" la casa Sfântului Ioan Iacob, unde se vor oficia Agheazma mică şi pomenirea celor adormiţi. Sărbătoarea Sfântului Ioan Iacob se va încheia cu o agapă ce va fi pregătită de credincioşii parohiei Crăiniceni", a spus pr. protopop Constantin Pânzariu, in Ziarul Lumina.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Femeie lovită în plin de o mașină în timp ce traversa strada!

Miercuri, 18 Octombrie 2017
4327

Accidentul a avut loc, miercuri seara, la Ungureni, în apropiere de intersecția cu DJ 296. O femeie în vârstă de 49 de ani, care tocmai coborâse dintr-o mașină care o luase...

Cum poţi deveni poliţist de frontieră: 280 de locuri scoase la concurs în cadrul Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră Avram Iancu Oradea

Miercuri, 18 Octombrie 2017
1871

Poliţia de Frontieră Română informează tinerii absolvenţi ai cursurilor liceale cu diplomă de bacalaureat, care vor să devină poliţişti de frontieră, că se pot înscrie la ...

Sistem de monitorizare a prețurilor la carburanți

Miercuri, 18 Octombrie 2017
191

Guvernul a aprobat în ședința de astăzi un Memorandum privind crearea unui sistem de monitorizare a preţurilor pentru carburanţi.Platforma de monitorizare a preţurilor pentru carburan...