Sfântul Ioan Iacob va fi sărbătorit la Dorohoi şi Crăiniceni

Sfântul Ioan Iacob va fi sărbătorit la Dorohoi şi Crăiniceni
Credincioşii din Dorohoi se pot închina în aceste zile la racla ce adăposteşte moaştele mai multor sfinţi ai Bisericii noastre, care va fi adusă la Seminarul Teologic Liceal Ortodox din Dorohoi. Manifestări religioase deosebite vor avea loc duminică, 5 august, şi la Crăiniceni, în satul natal al Sfântului Ioan Iacob. 
 
La Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sfântul Ioan Iacob" din Dorohoi vor începe astăzi manifestările dedicate cinstirii ocrotitorului acestei instituţii. Elevii, profesorii şi absolvenţii seminarului vor participa astăzi la o sesiune de comunicări, coordonată de pr. Ionuţ Creţu, pr. Ionuţ-Ştefan Apetrei şi pr. Teodor Cătălin Budacă.

În această seară, va ajunge din Arhiepiscopia Tomisului racla în care se află fragmente din moaştele Sfinţilor Mucenici Zotic, Atal, Camasie şi Filip de la Niculiţel, dar şi părticele din moaştele Sfinţilor Epictet, Astion şi Pantelimon.

"Astăzi, la ora 20:00, se va oficia Taina Sfântului Maslu, care va fi urmată de slujba Privegherii şi Sfânta Liturghie. Mâine-dimineaţă se vor oficia Ceasurile şi Taina Sfântului Maslu, apoi va avea loc un pelerinaj la Casa Sfântului Ioan Iacob din localitatea Horodiştea. Tot mâine, de la ora 17:00, se va oficia Vecernia unită cu Litia, iar duminică, 5 august, vor fi săvârşite Utrenia Acatistul şi Sfânta Liturghie. La final, Corul "Haris" al seminarului va susţine un concert de cântări religioase. Duminică, la ora 17:00, se va oficia Vecernia unită cu Litia, iar luni, 6 august, după Sfânta Liturghie închinată Schimbării la Faţă, racla cu sfintele moaşte va pleca spre Constanţa", a spus pentru Ziarul Lumina pr. prof. Constantin Muha, directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox "Sfântul Ioan Iacob" din Dorohoi.

Sărbătoare şi la Crăiniceni

Biserica "Sfânta Treime" din parohia Crăiniceni, Protopopiatul Darabani, îi aşteaptă pe credincioşi să participe la programul liturgic dedicat pomenirii Sfântului Ioan Iacob Hozevitul.

Localitatea Crăiniceni este satul natal al Sfântului Ioan Iacob.

Părintele Constantin Pânzariu, protopop al Protopopiatului Darabani, a relatat că Sfântul Ioan Iacob a frecventat în copilărie actualul sfânt lăcaş din Crăiniceni. Mâine se va oficia slujba Vecerniei unită cu Litia, iar duminică, 5 august, se vor săvârşi Utrenia, Acatistul Sfântului Ioan Iacob şi Sfânta Liturghie.

"La final, va avea loc o procesiune de la Biserica "Sfânta Treime" la casa Sfântului Ioan Iacob, unde se vor oficia Agheazma mică şi pomenirea celor adormiţi. Sărbătoarea Sfântului Ioan Iacob se va încheia cu o agapă ce va fi pregătită de credincioşii parohiei Crăiniceni", a spus pr. protopop Constantin Pânzariu, in Ziarul Lumina.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Concertul de colinde "Crăciunul - Bucurie sfântă", la Dorohoi!

astăzi, 14:03
84

Dorohoienii sunt așteptați în acest sfârșit de weekend la un Concert de Colinde organizat de Seminarul Teologic "Sf. Ioan Iacob" din Dorohoi.Duminică, 17 decembrie 2...

Autorităţile vor să pună în funcţiune o nouă staţie de pompare pe râul Prut. Va deservi 10.000 de hectare de teren agricol

astăzi, 13:07
359

Noua staţie va fi în aval de cea din Manoleasa şi va deservi 10.000 de hectare de teren agricol în zona Româneşti-Ştefăneşti. Licitaţia privind lucrările se estimează a se desfăşura în ...

Transferul lui Moruţan de la FC Botoşani la FCSB, la un pas de realizare

astăzi, 10:50
184

Mijlocașul de 18 ani îi transmite lui Becali că va fi pregătit să suporte presiunea de la FCSB dacă transferul se va oficializa."Cluburile s-ar fi înțeles, rămâne să se mai înțeleagă...