Sfantul Ioan Botezatorul!

Sfantul Ioan Botezatorul!
Crestinii ortodocsi il sarbatoresc astazi pe Sf. Ioan Botezatorul, primul mare sfant sarbatorit in noul an. Stiri Botosani ureaza LA MULTI ANI tuturor celor care poarta numele sfantului Ioan!

Ioan Botezatorul, nascut in satul Ein-Kerem, langa Ierusalim, este fiul Elisabetei, verisoara Mariei, mama lui Iisus, si al rabinului rural Zaharia. A venit pe lume cu circa 6 luni inaintea lui Iisus. Predicator ascet, sfantul a activat la varsta adulta, numai in preajma raului Iordan.

Predicile sale poarta amprenta radicalismului esenian, anuntand iminenta Apocalipsei si a Judecatii de Apoi, indemnand la pocainta, botez si ispasirea pacatelor. Anual, la data de 24 iunie, se celebreaza in lumea crestina nasterea lui Ioan Botezatorul, o mare exceptie facuta acestuia, intrucat sfintii si martirii sunt comemorati in Ziua mortii lor, considerata a fi Ziua nasterii lor pentru Imparatia Cerurilor.

Cultul sau s-a dezvoltat, iar Biserica, atat in Rasarit, cat si in Apus, i-a consacrat cateva sarbatori importante: Soborul Sf. Ioan Botezatorul, pe 7 ianuarie, Nasterea lui Ioan Botezatorul, pe 24 iunie, dar si Taierea capului Sf. Ioan Botezatorul, pe 29 august.

Pentru credinciosi, Sfantul Ioan Botezatorul reprezinta cel care l-a botezat pe Mantuitorul nostru Iisus Hristos in apele Iordanului. Sfantul este considerat si cel mai mare dintre profeti, glasul care striga in pustie "gasiti calea Domnului", care sta la granita dintre cer si pamant si uneste Vechiul si Noul Testament.

La romani, Ion este si cel mai cunoscut nume. Din cei 2.053.694 de romani a caror onomastica este legata de Soborul Sfantului Prooroc Ioan Botezatorul, 1.519.347 sunt barbati, iar 534.347 sunt femei.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Hermannstadt - FC Botoşani, astăzi de la ora 17:30

astăzi, 14:03
38

FC Hermannstadt şi FC Botoşani se întâlnesc astăzi în etapa a cincea a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Hermannstadt!Gazdele sunt lideri &i...

Contabila născută în Botoșani pasionată de fotbal, care luptă în competiția pentru ”1 milion”! (Foto)

astăzi, 14:02
139

Se numără printre cei 50 de concurenți de la „Insula de 1 milion” pentru că își dorește de mult timp să apară într-o emisiune televizată. Aceasta luptă pentru fiul ș...

Sancțiuni de 9.000 de lei pentru apelare nejustificată sau abuzivă la 112!

astăzi, 13:29
32

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 3 acțiuni punctuale, în cadrul planului BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jandarmii și ...