Sfântul Ierarh Nicolae le-a adus daruri copiilor din Parohia Coştiugeni

Proiectul "Cutia cu papucei pentru ei" a poposit duminica trecută în Parohia Coştiugeni din Protoieria Botoşani, 18 copii din această comunitate primind încălţăminte nouă de iarnă din partea membrilor şi membrelor Colegiului "Sfântul Nicolae" din Iaşi.

Sfântul Ierarh Nicolae le-a adus daruri copiilor din Parohia Coştiugeni

 Moș Nicolae la Coștiugeni  Foto: Tudorel Rusu

Fiindcă nici un bine nu rămâne nerăsplătit, studenţii voluntari, însoţiţi de părintele arhimandrit Hrisostom Rădăşanu, consilierul educaţional al Arhiepiscopiei Iaşilor, au primit la rândul lor cadouri din partea comunităţii botoşănene: pe lângă bucuria din ochii micuţilor, au audiat primul concert de colinde din istoria bisericii din Coştiugeni şi au văzut în mod practic cum se manifestă pastoraţia într-o localitate cu posibilităţi materiale reduse.

Ziua a debutat cu săvârşirea Sfintei Liturghii în biserica parohială, răspunsurile la strană fiind date de membrii colegiului, iar cuvântul de învăţătură fiind rostit de părintele consilier Hrisostom Rădăşanu. În cadrul slujbei, toţi copiii prezenţi au primit Sfintele Taine din mâna preotului paroh Teodor Cenuşă.

"De aproape doi ani de când am venit în Parohia Coştiugeni, am gândit tot felul de proiecte, însă am înţeles că nu se pot realiza toate după cum ne dorim noi, dar, prin lucrarea lui Dumnezeu, prin răbdare şi prin susţinerea enoriaşilor, vom reuşi să facem cât mai multe lucruri spre slava Domnului. Astfel că, în primăvară, de Florii, am organizat prima ediţie a concertului de pricesne. Au fost alături de noi Corul Anima Fraters, Simona Mazăre, Diana Penciuc şi Dănuţ Onoiu. Acum, în Postul Crăciunului, ne-am dorit foarte mult să organizăm şi un concert de colinde în parohia noastră şi mare ne-a fost bucuria când Dumnezeu le-a rânduit pe toate astfel încât să avem parte de mai multe bucurii deodată: împreuna-slujire cu părintele arhimandrit Hrisostom Rădăşanu, vizita studenţilor de la Colegiul «Sfântul Nicolae», care au cântat la Sfânta Liturghie, ne-au colindat şi au adus multă bucurie în sufletele noastre, dar, în mod special, în sufletle copiilor din Coştiugeni, deoarece unii dintre ei au primit cutii cu ghetuţe, alţii cărţi, alţii dulciuri şi nu puţini oameni prezenţi în sfânta biserică s-au emoţionat când au văzut entuziasmul din ochii acestor copii. Nu în ultimul rând, au venit să ne colinde patru tineri interpreţi de folclor, Amelia Iuliana Fădor, Dănuţ Onoiu, Simona Mazăre şi Alexandru Brădăţan, care, alături de corul de copii al parohiei noastre, dirijat de doamna preoteasă Iustina Cenuşă, şi-au demonstrat dragostea faţă de cântecul străbun, de obiceiurile româneşti, de oameni şi de Dumnezeu. Le mulţumim tuturor celor care ne-au ajutat şi sprijinit în derularea acestui proiect de suflet, care sperăm că va dăinui în Parohia Coştiugeni", a declarat pentru Ziarul Lumina pr. paroh Teodor Cenuşă.

După Sfânta Liturghie, membrii Colegiului "Sfântul Nicolae" au desfăşurat proiectul "Cutia cu papucei pentru ei", dăruind 18 perechi de ghetuţe noi, numai bune pentru a-l întâmpina pe Moş Nicolae.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...