Sfântul Ierarh Nectarie, cinstit la Biserica "Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie"

Sfântul Ierarh Nectarie, cinstit la Biserica "Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie"
Biserica "Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie", din curtea Spitalului de copii Botoşani, îşi serbează, duminică 9 noiembrie 2014, hramul, cu ocazia prăznuirii Sfântului Ierarh Nectarie.

Cu acest prilej,  în cadrul slujbei vecerniei unite cu litia, de sâmbătă 8 noiembrie 2014, ora 17, sfintele moaşte ale Sfântului Ierarh Nectarie vor fi scoase din biserică în procesiune şi aşezate, spre închinare, pe un podium special amenajat.

Credincioşii botoşăneni vor avea bucuria de a se închina la sfintele moaşte până duminică seara.

Sfântul Ierarh Nectarie a fost canonizat de Biserica Ortodoxă din Grecia în anul 1961 şi este  unul dintre cei mai iubiţi şi căutaţi sfinţi de către credincioşii din toată lumea pentru că "cine a năzuit la ajutorul său şi cu credinţă i s-a rugat nu a rămas neajutat". Prieten adevărat al celor ce se roagă cu evlavie şi credinţă adevarată, Sfântul a tămăduit boli despre care doctorii spuneau că nu pot fi tămăduite şi pe mulți bol¬navi i-a ajutat să se întărească în credință și în răbdare.

"Duminică 9 noiembrie 2014, programul liturgic începe la ora 7 şi cuprinde: miezonoptica, Ceasurile, Utrenia, Acatistul Sfântului Nectarie şi Sfânta Liturgie. Îi aşteptăm pe credincioşii din municipiul Botoşani să se închine Sfântului şi să se roage alături de noi la slujbele care vor avea loc în aceste zile de sărbătoare", a declarat preotul paroh Marius Ciobanu.

Reamintim că Biserica cu hramul "Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie" a fost construită în perioada 2009 – 2010 şi a fost sfinţită în ziua de 14 noiembrie 2010 de către IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.
 
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Acțiune comună a polițiștilor din județ pentru menținerea ordinii, au fost aplicate zeci de sancțiuni!

astăzi, 18:14
10

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au organizat astăzi, 23 aprilie 2024, o acțiune cu efective mărite  împreună cu cei ai Secțiilor de Poliție Rurală arondate, a ...

952 persoane angajate prin intermediul AJOFM Botoșani, în primele trei luni ale anului 2024

astăzi, 17:14
51

În primele trei luni ale anului 2024, au fost integrate pe piața muncii datorită măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă implementate de Agenția Județeană pentru Ocuparea For...

(P) LEGO TOWN LA BOTOȘANI SHOPPING CENTER!!!

astăzi, 16:12
249

Orășelul LEGO creativ pentru copii vă așteaptă la centrul comercial Botoșani Shopping Center! Cei mici și mari sunt invitați să experimenteze GRATUIT bucuria jocurilor LEGO, într-un cad...