Sfânta Liturghie, "cea mai de seamă slujbă obştească a Bisericii", la Protopopiatul Botoșani!

Credincioşii din Botoşani au participat în număr mare la conferinţa cu tema "Sfânta Liturghie". Aceasta a avut loc la sediul Protopopiatului Botoşani în cadrul Serilor catehetice "Cleopa Ilie".

Sfânta Liturghie, "cea mai de seamă slujbă obştească a Bisericii", la Protopopiatul Botoșani!

Serile catehetice „Cleopa Ilie" organizate de Protopopiatul Botoşani au continuat marţi, 13 martie 2018, cu o întâlnire ce a avut ca temă „Sfânta Liturghie". Aceasta a fost pregătită de către părintele Partenie Apostoaie de la Parohia „Vovidenia" Botoşani, de către părintele Sergiu Braşoveanu de la Parohia Iureşti şi de către părintele Adrian Secrieru de la Parohia Icuşeni.

Câteva idei legate de această temă ne-a transmis părintele misionar protopopesc Petru Fercal: „Sfânta Liturghie este cea mai de seamă sfântă slujbă obştească a Bisericii. Ea este miezul cultului divin, public şi comun, precum şi culmea cea mai înaltă a trăirii duhovniceşti. Mântuitoarea jertfă de pe Golgota este izvorul tuturor darurilor, iar Sfânta Liturghie este aducerea necontenită a acestei jertfe şi însăşi lucrarea lui Hristos în Biserică. Ea este dumnezeiască şi preasfântă Taină a Tainelor lui Iisus Hristos şi se săvârşeşte numai de arhiereu şi de preot".

Având în vedere că luna martie este „Luna pentru viaţă", părinţii au subliniat jertfelnicia mamelor însărcinate sau cu copii care participă la Sfânta Liturghie, pentru a se împărtăşi, atât ele, cât şi pruncii, cu Sfintele Taine. „Astfel, se întăresc cu harul Duhului Sfânt spre a da naştere şi altor copii, a-i creşte şi educa în credinţa moşilor şi strămoşilor, pentru a sluji Biserica şi ţara cu toată dragostea, devotamentul, rămânând prieteni cu Dumnezeu şi să dobândească viaţa cea veşnică", a mai adăugat părintele Petru Fercal.

Preoţii au răspuns la întrebările puse de credincioşi, dând lămuriri pe înţelesul tuturor. Corul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Gheorghe" din Botoşani, dirijat de prof. Cezar Grădinaru, a susţinut la final un concert de cântări religioase. ( Constantin Ciofu, Ziarul Lumina)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Salariile din privat au crescut cu 6,4% în 2018

Miercuri, 17 Octombrie 2018
218

Salariile din mediul privat au crescut in acest an la nivel national in medie cu 6,4%, putin peste nivelul planificat (5,7%), potrivit unui studiu realizat de PwC Romania.Cresteri salariale peste ...

O firmă din Botoșani a reușit să îl înfurie pe primarul Sucevei: "Vine la licitații pe care le câștigă cu un preț foarte mic și apoi stă pe sub ușile Primăriei"

Miercuri, 17 Octombrie 2018
1310

Una din situațiile cele mai tensionate de la comandamentul de ieri dimineață de la Primăria municipiului Suceava este legat de lucrările de reabilitare la gardul cimiti­rului Pacea, adjudecat...

Șoferii prinși băuți la volan, lăsați să conducă în continuare dacă își montează pe mașină un alcooltest special - proiect

Marţi, 16 Octombrie 2018
801

Șoferii care sunt prinsi bauti la volan ar putea conduce din nou, incepand chiar de a doua zi, daca sunt de acord sa isi monteze pe masina un alcooltest special. Alcooltestul ar urma sa blocheze moto...