Sfânta Liturghie, "cea mai de seamă slujbă obştească a Bisericii", la Protopopiatul Botoșani!

Credincioşii din Botoşani au participat în număr mare la conferinţa cu tema "Sfânta Liturghie". Aceasta a avut loc la sediul Protopopiatului Botoşani în cadrul Serilor catehetice "Cleopa Ilie".

Sfânta Liturghie, "cea mai de seamă slujbă obştească a Bisericii", la Protopopiatul Botoșani!

Serile catehetice „Cleopa Ilie" organizate de Protopopiatul Botoşani au continuat marţi, 13 martie 2018, cu o întâlnire ce a avut ca temă „Sfânta Liturghie". Aceasta a fost pregătită de către părintele Partenie Apostoaie de la Parohia „Vovidenia" Botoşani, de către părintele Sergiu Braşoveanu de la Parohia Iureşti şi de către părintele Adrian Secrieru de la Parohia Icuşeni.

Câteva idei legate de această temă ne-a transmis părintele misionar protopopesc Petru Fercal: „Sfânta Liturghie este cea mai de seamă sfântă slujbă obştească a Bisericii. Ea este miezul cultului divin, public şi comun, precum şi culmea cea mai înaltă a trăirii duhovniceşti. Mântuitoarea jertfă de pe Golgota este izvorul tuturor darurilor, iar Sfânta Liturghie este aducerea necontenită a acestei jertfe şi însăşi lucrarea lui Hristos în Biserică. Ea este dumnezeiască şi preasfântă Taină a Tainelor lui Iisus Hristos şi se săvârşeşte numai de arhiereu şi de preot".

Având în vedere că luna martie este „Luna pentru viaţă", părinţii au subliniat jertfelnicia mamelor însărcinate sau cu copii care participă la Sfânta Liturghie, pentru a se împărtăşi, atât ele, cât şi pruncii, cu Sfintele Taine. „Astfel, se întăresc cu harul Duhului Sfânt spre a da naştere şi altor copii, a-i creşte şi educa în credinţa moşilor şi strămoşilor, pentru a sluji Biserica şi ţara cu toată dragostea, devotamentul, rămânând prieteni cu Dumnezeu şi să dobândească viaţa cea veşnică", a mai adăugat părintele Petru Fercal.

Preoţii au răspuns la întrebările puse de credincioşi, dând lămuriri pe înţelesul tuturor. Corul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Gheorghe" din Botoşani, dirijat de prof. Cezar Grădinaru, a susţinut la final un concert de cântări religioase. ( Constantin Ciofu, Ziarul Lumina)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...