Sfânta Liturghie, "cea mai de seamă slujbă obştească a Bisericii", la Protopopiatul Botoșani!

Credincioşii din Botoşani au participat în număr mare la conferinţa cu tema "Sfânta Liturghie". Aceasta a avut loc la sediul Protopopiatului Botoşani în cadrul Serilor catehetice "Cleopa Ilie".

Sfânta Liturghie, "cea mai de seamă slujbă obştească a Bisericii", la Protopopiatul Botoșani!

Serile catehetice „Cleopa Ilie" organizate de Protopopiatul Botoşani au continuat marţi, 13 martie 2018, cu o întâlnire ce a avut ca temă „Sfânta Liturghie". Aceasta a fost pregătită de către părintele Partenie Apostoaie de la Parohia „Vovidenia" Botoşani, de către părintele Sergiu Braşoveanu de la Parohia Iureşti şi de către părintele Adrian Secrieru de la Parohia Icuşeni.

Câteva idei legate de această temă ne-a transmis părintele misionar protopopesc Petru Fercal: „Sfânta Liturghie este cea mai de seamă sfântă slujbă obştească a Bisericii. Ea este miezul cultului divin, public şi comun, precum şi culmea cea mai înaltă a trăirii duhovniceşti. Mântuitoarea jertfă de pe Golgota este izvorul tuturor darurilor, iar Sfânta Liturghie este aducerea necontenită a acestei jertfe şi însăşi lucrarea lui Hristos în Biserică. Ea este dumnezeiască şi preasfântă Taină a Tainelor lui Iisus Hristos şi se săvârşeşte numai de arhiereu şi de preot".

Având în vedere că luna martie este „Luna pentru viaţă", părinţii au subliniat jertfelnicia mamelor însărcinate sau cu copii care participă la Sfânta Liturghie, pentru a se împărtăşi, atât ele, cât şi pruncii, cu Sfintele Taine. „Astfel, se întăresc cu harul Duhului Sfânt spre a da naştere şi altor copii, a-i creşte şi educa în credinţa moşilor şi strămoşilor, pentru a sluji Biserica şi ţara cu toată dragostea, devotamentul, rămânând prieteni cu Dumnezeu şi să dobândească viaţa cea veşnică", a mai adăugat părintele Petru Fercal.

Preoţii au răspuns la întrebările puse de credincioşi, dând lămuriri pe înţelesul tuturor. Corul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Gheorghe" din Botoşani, dirijat de prof. Cezar Grădinaru, a susţinut la final un concert de cântări religioase. ( Constantin Ciofu, Ziarul Lumina)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Primesti mailuri despre GDPR? Mare atentie pe ce dai click, caci poti ramane fara bani in cont!

astăzi, 10:28
148

Casutele de mail ne-au fost "asaltate" de mesaje privind protectia datelor personale si abonarea/dezabonarea la newslettere, in contextul in care GDPR a intrat vineri in vigoare.Insa tre...

Ieşire câmpenească şi bucurie pentru 125 de tineri din Botoşani

astăzi, 08:12
249

Elevii au avut parte de discuţii pe teme specifice vârstei lor, discuţii coordonate de preoteasa Cristina Agavriloaie din Latina, Italia, abordând printre altele şi problematica migraţ...

Nicolae Bănicioiu trece în barca lui Victor Ponta: "Acum PSD e un partid de râsul lumii"

Vineri, 25 Mai 2018
480

Deputatul PSD Nicolae Banicioiu si-a anuntat, vineri, demisia din partid, alaturandu-se valului recent de plecari din tabara social-democrata, in contextul in care Opozitia pune la cale o motiune de c...