Sfânta Liturghie, "cea mai de seamă slujbă obştească a Bisericii", la Protopopiatul Botoșani!

Credincioşii din Botoşani au participat în număr mare la conferinţa cu tema "Sfânta Liturghie". Aceasta a avut loc la sediul Protopopiatului Botoşani în cadrul Serilor catehetice "Cleopa Ilie".

Sfânta Liturghie, "cea mai de seamă slujbă obştească a Bisericii", la Protopopiatul Botoșani!

Serile catehetice „Cleopa Ilie" organizate de Protopopiatul Botoşani au continuat marţi, 13 martie 2018, cu o întâlnire ce a avut ca temă „Sfânta Liturghie". Aceasta a fost pregătită de către părintele Partenie Apostoaie de la Parohia „Vovidenia" Botoşani, de către părintele Sergiu Braşoveanu de la Parohia Iureşti şi de către părintele Adrian Secrieru de la Parohia Icuşeni.

Câteva idei legate de această temă ne-a transmis părintele misionar protopopesc Petru Fercal: „Sfânta Liturghie este cea mai de seamă sfântă slujbă obştească a Bisericii. Ea este miezul cultului divin, public şi comun, precum şi culmea cea mai înaltă a trăirii duhovniceşti. Mântuitoarea jertfă de pe Golgota este izvorul tuturor darurilor, iar Sfânta Liturghie este aducerea necontenită a acestei jertfe şi însăşi lucrarea lui Hristos în Biserică. Ea este dumnezeiască şi preasfântă Taină a Tainelor lui Iisus Hristos şi se săvârşeşte numai de arhiereu şi de preot".

Având în vedere că luna martie este „Luna pentru viaţă", părinţii au subliniat jertfelnicia mamelor însărcinate sau cu copii care participă la Sfânta Liturghie, pentru a se împărtăşi, atât ele, cât şi pruncii, cu Sfintele Taine. „Astfel, se întăresc cu harul Duhului Sfânt spre a da naştere şi altor copii, a-i creşte şi educa în credinţa moşilor şi strămoşilor, pentru a sluji Biserica şi ţara cu toată dragostea, devotamentul, rămânând prieteni cu Dumnezeu şi să dobândească viaţa cea veşnică", a mai adăugat părintele Petru Fercal.

Preoţii au răspuns la întrebările puse de credincioşi, dând lămuriri pe înţelesul tuturor. Corul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Gheorghe" din Botoşani, dirijat de prof. Cezar Grădinaru, a susţinut la final un concert de cântări religioase. ( Constantin Ciofu, Ziarul Lumina)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Simona Halep triumfă din nou la Montreal!

Duminică, 12 August 2018
766

Liderul clasamentului mondial al WTA, Simona Halep a câștigat, duminică seara, Rogers Cup, după ce a învins-o în trei seturi, cu scorul de 7-6, 3-6, 6-4 pe tenismena americană&nb...

Lor cine le cere scuze? Povestea uneia dintre cele mai tulburătoare imagini de la protestele de vineri!

Sâmbătă, 11 August 2018
3909

Femeia a povestit pentru HotNews experiența brutală prin care a trecut. Ea și prietenul său de familie, Mihai, se aflau în spatele jandarmilor și strângeau gunoaiele. Danny poves...

Comunicat PSD Botoșani: "PSD solicită președintelui Klaus Iohannis să își ceară scuze pentru afirmațiile iresponsabile împotriva Jandarmeriei"

Sâmbătă, 11 August 2018
3890

Partidul Social Democrat dezaprobă categoric actele de violență care au deturnat demonstrația din 10 august 2018 și solicită autorităților statului să-i ancheteze de urgență pe cei care au ...