Seminarul Teologic Liceal "Sf. Ioan Iacob" Dorohoi organizează o nouă sesiune de admitere

Seminarul Teologic Liceal "Sf. Ioan Iacob" Dorohoi organizează o nouă sesiune de admitere
Seminarul Teologic Liceal "Sf. Ioan Iacob" din Dorohoi, judeţul Botoşani, şcoală de tradiţie în zona de nord a Moldovei, organizează şi în acest an o nouă sesiune de admitere pentru ocuparea locurilor rămase disponibile la cele două profile, Teologie Pastorală și Filologie bilingv. Pentru aceste specializări se va organiza o sesiune de examene în perioada 10.09.2013 - 12.09.2013.  

Pot candida şi elevi care au fost deja repartizati la alte profile, urmând ca şcoala să facă demersurile necesare pentru transfer. (Absolvenţii clasei a VIII- a care doresc să urmeze cursurile Seminarului Teologic Liceal Ortodox "Sf. Ioan Iacob" din Dorohoi, dar sunt înscrişi la alte licee se pot transfera începând cu data de 1 septembrie, după susţinerea probelor de aptitudini, conform Metodologiei de admitere).   

Şcoala oferă condiţii foarte bune de studiu, cazare şi masă la cele mai mici preţuri din arealul Moldovei şi nu numai.  

Elevii au posibilitatea de afirmare în cadrul cenaclului "HARIS", a cercurilor de literatură, teatru, jurnalism, muzică, corurile "Haris"- armonizat, "Agnus"- pslatic, grupurile vocal-instrumentale: "Allegria", "Harisma", "Hoi-la" ş.a.  Pot participa la diferite olimpiade, concursuri  şi proiecte locale, naţionale şi internaţionale - în care deja Seminarul are o vastă experienţă. Corpul profesoral este unul de prestigiu, confirmat în istoria veche şi timpurie a Seminarului, atmosfera din cadrul şcolii fiind una propice dezvoltării în condiţii deosebite a personalităţii elevului prin înscrierea la unul dintre cluburile menţionate, frecventarea bibliotecii, a sălii de lectură, a laboratorului de informatică unde materia o impune, participarea la slujbele oficiate în paraclisul Seminarului, activităţile after-school şi out-door, excursii, şezători, baluri etc.  

Pentru elevii premiaţi în cadrul olimpiadelor de Religie fază judeţeană sau naţională nota obţinută acolo este luată în calcul la proba scrisă de Religie, ei susţinând doar vizita medicală şi proba de aptitudini muzicale.  

Absolvenţii Seminarului dorohoian se pot îndrepta către următoarele specializări universitare şi post-universitare: Teologie, Asistenţă Socială, Patrimoniu, Drept, Filosofie, Psihologie, I.S.E., Medicină, Conservator, Istorie, Academia Militară, Institutul Naţional de Magistratură, Chimie Alimentară, Medicină Veterinară, Geologie, Geografie-Turism, Filologie, Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale, Arhitectură, Educaţie Fizică şi Sport etc. – unde sunt deja absolvenţi.  

Pentru copiii cu probleme financiare se acordă bursa Bani de liceu oferită de Ministerul Educaţiei Naţionale, burse suportate din bugetul local al Primăriei Dorohoi, dar şi ajutoare în cuantum stabilit de Consiliul de Administraţie din bugetul propriu al şcolii în fiecare an, în funcţie de veniturile familiei. Având în vedere că la sate este greu cu banii, se acceptă  plata pentru cantină şi internat în produse agricole sau de origine animală (pentru cei care deţin pământ şi animale).  

Detalii la tel. 0231/611961, 0744/624918, pe www.seminaruldorohoi.ro şi pe facebook: seminarul teologic dorohoi.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rotaru: "Mai puține păduri tăiate ilegal în ultimile șase luni"

astăzi, 11:01
44

Deputatul PSD Răzvan Rotaru a anunțat astăzi că în urma creșterii numărului de controale în domeniul forestier, tăierile ilegale de material lemnos s-au redus semnificativ.&Icir...

ISU Botoșani recrutează voluntari care să li se alăture pompierilor în misiuni!

astăzi, 10:46
126

Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Nicolae Iorga" al Județului Botoșani derulează, în perioada 2 – 27 octombrie, o nouă campanie de recrutare a botoșănenilor care...

Prinși circulând cu peste 100 km pe oră, în localitate! Polițiștii botoșăneni trag noi semnale de alarmă!

astăzi, 09:44
267

Poliţiştii rutieri au depistat vineri, pe raza localităţii Iezer, comuna Hilişeu-Horia, un tânăr de 23 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 104 km/h...