Seminarul Teologic Liceal "Sf. Ioan Iacob" Dorohoi organizează o nouă sesiune de admitere

Seminarul Teologic Liceal "Sf. Ioan Iacob" Dorohoi organizează o nouă sesiune de admitere
Seminarul Teologic Liceal "Sf. Ioan Iacob" din Dorohoi, judeţul Botoşani, şcoală de tradiţie în zona de nord a Moldovei, organizează şi în acest an o nouă sesiune de admitere pentru ocuparea locurilor rămase disponibile la cele două profile, Teologie Pastorală și Filologie bilingv. Pentru aceste specializări se va organiza o sesiune de examene în perioada 10.09.2013 - 12.09.2013.  

Pot candida şi elevi care au fost deja repartizati la alte profile, urmând ca şcoala să facă demersurile necesare pentru transfer. (Absolvenţii clasei a VIII- a care doresc să urmeze cursurile Seminarului Teologic Liceal Ortodox "Sf. Ioan Iacob" din Dorohoi, dar sunt înscrişi la alte licee se pot transfera începând cu data de 1 septembrie, după susţinerea probelor de aptitudini, conform Metodologiei de admitere).   

Şcoala oferă condiţii foarte bune de studiu, cazare şi masă la cele mai mici preţuri din arealul Moldovei şi nu numai.  

Elevii au posibilitatea de afirmare în cadrul cenaclului "HARIS", a cercurilor de literatură, teatru, jurnalism, muzică, corurile "Haris"- armonizat, "Agnus"- pslatic, grupurile vocal-instrumentale: "Allegria", "Harisma", "Hoi-la" ş.a.  Pot participa la diferite olimpiade, concursuri  şi proiecte locale, naţionale şi internaţionale - în care deja Seminarul are o vastă experienţă. Corpul profesoral este unul de prestigiu, confirmat în istoria veche şi timpurie a Seminarului, atmosfera din cadrul şcolii fiind una propice dezvoltării în condiţii deosebite a personalităţii elevului prin înscrierea la unul dintre cluburile menţionate, frecventarea bibliotecii, a sălii de lectură, a laboratorului de informatică unde materia o impune, participarea la slujbele oficiate în paraclisul Seminarului, activităţile after-school şi out-door, excursii, şezători, baluri etc.  

Pentru elevii premiaţi în cadrul olimpiadelor de Religie fază judeţeană sau naţională nota obţinută acolo este luată în calcul la proba scrisă de Religie, ei susţinând doar vizita medicală şi proba de aptitudini muzicale.  

Absolvenţii Seminarului dorohoian se pot îndrepta către următoarele specializări universitare şi post-universitare: Teologie, Asistenţă Socială, Patrimoniu, Drept, Filosofie, Psihologie, I.S.E., Medicină, Conservator, Istorie, Academia Militară, Institutul Naţional de Magistratură, Chimie Alimentară, Medicină Veterinară, Geologie, Geografie-Turism, Filologie, Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale, Arhitectură, Educaţie Fizică şi Sport etc. – unde sunt deja absolvenţi.  

Pentru copiii cu probleme financiare se acordă bursa Bani de liceu oferită de Ministerul Educaţiei Naţionale, burse suportate din bugetul local al Primăriei Dorohoi, dar şi ajutoare în cuantum stabilit de Consiliul de Administraţie din bugetul propriu al şcolii în fiecare an, în funcţie de veniturile familiei. Având în vedere că la sate este greu cu banii, se acceptă  plata pentru cantină şi internat în produse agricole sau de origine animală (pentru cei care deţin pământ şi animale).  

Detalii la tel. 0231/611961, 0744/624918, pe www.seminaruldorohoi.ro şi pe facebook: seminarul teologic dorohoi.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

METEO: Cod Galben de ploi și vijelii pentru mai multe localități din județul Botoșani!

Duminică, 15 Iulie 2018
774

Ploi, vânt cu aspect de vijelie, grindină și descărcări electrice anunță Administrația Națională de Meteorologie pentru mai multe localități din județul Botoșani, avertizarea d...

VIDEO - Ce face un șofer după un accident într-un sens giratoriu din Suceava!

Duminică, 15 Iulie 2018
1218

Camerele de supraveghere au surprins un accident spectaculos, într-un sens giratoriu din Suceava, care a avut loc joi, 12 iulie. În imagini se observă cum, la ora 23.35, șoferul unu...

16 accidente de muncă în primul semestru din anul 2018, la Botoșani!

Duminică, 15 Iulie 2018
267

În primul semestru al anului 2018, la nivelul județului Botoșani au fost înregistrate 16 accidente de muncă (12 persoane accidentate în anul 2018 şi 4 persoane accidentate î...