Seara de violoncel la Filarmonica Botosani!

Seara de violoncel la Filarmonica Botosani!
Vineri, 13 ianuarie 2012, de la ora 18.30, iubitorii muzicii simfonice sunt asteptati la Filarmonica, unde se vor putea delecta cu muzica de Doru Popovici, P. I. Ceaikovski si Fr. Schubert.

Invitatii serii sunt dirijorul MARCIAN DAVID si violoncelistul ŞTEFAN CAZACU (in varsta de 18 ani). 

În program:

Doru Popovici: Suita "Codex Cajoni"
P. I. Ceaikovski: Variaţiuni pe o temă rococo pentru violoncel şi orchestră
Fr. Schubert: Simfonia a IV-a, în do minor - "Tragica"

MARCIAN DAVID, violonist şi dirijor, a  absolvit in 1972 Conservatorul de Muzică George Enescu din Iaşi, clasa de vioară a profesorului George Sârbu. A urmat şi cursuri de specializare în muzică de cameră, cu violonistul George Hamza şi compozitorul Wilhelm Georg Berger. Activitatea interpretativă de bază este cea de concert-maestru al Filarmonicii Moldova din Iaşi, poziţie pe care o deţine din anul 1977. Între anii 1980-1988 a fost concert-maestru al Hofersymphoniker de la Stadttheater Trier (Germania), iar între anii 1993-1995 a fost concert-maestru al orechestrei Festivalului de Operă de la Macerata (Italia).

Violoncelistul ŞTEFAN CAZACU s-a nascut la 23 ianuarie 1994. A început studiul violoncelului la vârsta de 6 ani cu tatăl său, violoncelistul Marin Cazacu. Este elev in clasa a Xl-a la Liceul de muzica George Enescu din Bucuresti la clasa prof. Anca Vartolomei. Din 2004 pana in prezent este laureat cu premiul 1 la toate Olimpiadele nationale de muzica din Romania.

Programul viitor

Saptamana viitoare, botosanenii vor avea parte de un concert de pian marca Viniciu Moroianu, pupitrul dirijoral fiind asigurat de Corvin Matei, cu muzica de W. A. Mozart.

Luna muzicala se va incheia la Botosani cu un exceptional moment simfonic: pe 27 ianuarie, invitatul Filarmonicii Botosani va fi reputatul violonist DANIEL PODLOVSCHI, programul cuprinzand muzica de L. van Beethoven.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șoferii ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi. Există o singură condiție!

astăzi, 11:50
65

Un proiect de ordonanță prevede că imaginile surprinse astfel pot fi trimise polițiștilor, iar în baza lor, s-ar putea da amenzi. Asta ar putea contribui la reducerea numarului de accidente...

Patru ani de închisoare după ce a tâlhărit o studentă în centrul Sucevei, bărbatul a fost prins în Botoșani!

astăzi, 11:08
46

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Republica Moldova, aflat în arest preventiv din luna ianuarie a acestui an pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, un f...

Anunț important de la Tribunalul Botoșani pentru candidații la CJ!

astăzi, 10:51
122

Tribunalul Botoșani înștiințează candidații care și-au anunțat intenția de a candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, dar și pentru consilieri...