Seară de operă la Filarmonica Botoşani!

Seară de operă la Filarmonica Botoşani!
Vineri, 10 octombrie 2014, la ora 18.30, în Sala Casei de Cultură a Sindicatelor, Filarmonica Botoşani a programat o SEARĂ DE OPERĂ!

Dirijor:RADU POSTĂVARU
Solistă: IRINA IORDĂCHESCU, soprană

În program:

C. M. von Weber: Uvertura operei Oberon
G. Puccini:  Aria lui Mimi din opera Boema
G. Donizetti: Uvertura operei Don Pasquale
G. Donizetti: Aria Norinei din opera Don Pasquale
G. Verdi:  Uvertura operei Vecerniile siciliene
G. Verdi: Aria (boleroul) Elenei din opera Vecerniile siciliene
G. Verdi: Preludiul la actul I al operei Traviata
G. Puccini: Aria lui Liù din opera Turandot
P. Mascagni: Intermezzo din opera Cavalleria rusticana
V. Bellini: Aria Normei din opera Norma (Casta diva)
M. I. Glinka: Uvertura operei Ruslan şi Ludmila
A. Catalani: Aria lui Wally din opera La Wally
G. Rossini: Uvertura operei Coţofana hoaţă

RADU POSTĂVARU s-a născut la Iaşi într-o familie de muzicieni. Se manifestă de mic ca un talent precoce, concertând la vârsta de 5 ani. A studiat pianul la liceul de muzică, iar din 1987 este student al Conservatorului George Enescu din Iaşi. Doi ani mai târziu se transferă la Bucureşti unde urmează clasa de compoziţie-dirijat a Universităţii Naţionale de Muzică.

Urmează cursuri de dirijat în Germania cu maestrul Olaf Koch de la Academia de Muzică din Berlin şi concertează la Leipzig şi Dresda cu orchestra filarmonicii din Halle.

După trei ani, în care este regizor muzical al Studioului de Radio din Iaşi, în anul 1995 devine asistent universitar al Universităţii de Arte George Enescu, unde predă armonia şi citirea de partituri. În paralel se ocupă şi de formarea şi pregătirea orchestrei simfonice studenţeşti a facultăţii de interpretare muzicală.

Din anul 1999 este  profesor la Ecole de Musique - Salmon din Casablanca (Maroc), unde susţine concerte şi recitaluri împreună cu studenţii săi.

Actualmente este dirijorul permanent al orchestrei simfonice a Filarmonicii Paul Constantinescu din Ploieşti şi invitatul permanent al unor orchestre din străinătate.  

Soprana Irina Iordachescu s-a nascut la Bucuresti, intr-o familie de artisti, tatal sau fiind baritonul Dan Iordachescu (născut la Hlipiceni, Botoşani). Este absolventa a Universitatii de Muzica Bucuresti. In anul 2005 a revenit pe scena Operei Nationale Bucuresti (dupa debutul din 2001 in rolul Paminei din Flautul fermecat de W.A.Mozart) in rolurile principale din Lucia di Lammermoor, La Traviata, Rigoletto, Don Pasquale, Le Nozze di Figaro, Cosi fan tutte, Flautul fermecat, Turandot, La Boheme, Elixirul dragostei.

Din 2000 este colaborator permanent al Filarmonicilor de Stat din Romania.

In strainatate a cantat cu dirijori de talie international precum Riccardo Muti, Sir Neville Marriner, Roberto Abbado, Paul Nadler, Mihail Tatarnikov, Nayden Todorov, Kirill Karabits, Jin Wang, Borislav Ivanov, Cyril Diederich iar in Romania Cristian Mandeal, Cristian Badea, Horia Andreescu, Iurie Florea, Tiberiu Soare, Gheorghe Costin, Cristian Sandu, Vlad Conta, Florentin Mihaescu etc.


Programul acestui concert este dedicat în întregime muzicii de operă, în principal din opera italiană, dar şi cu două excepţii aparţinând operei germane şi celei ruseşti din secolul XIX.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
491

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
66

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
86

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...