Şcoala de vis şi profesorul ideal, de Ziua Mondială a Educaţiei, la Botoşani!

Şcoala de vis şi profesorul ideal, de Ziua Mondială a Educaţiei, la Botoşani!
De Ziua Mondială a Educației, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 11 Botoșani au avut ocazia să arate cadrelor didactice o Școală de vis (desene pe asfalt) sau un profesor ideal – prin seria de activități desfășurate la gimnaziu, Profesor pentru o oră. O nouă zi altfel, în care educația nonformală a adus elevilor mici și mari libertatea dorită și o voce mai puternică.      

Școala mea va fi colorată! Doamna, avem roz?

Putem face ferestrele cum vrem noi?

Flori putem să facem? Eu vreau să fac flori pe pereți, nu la geamuri!

...și Școala de vis a prins contur, după imaginația și dorința fiecăruia dintre copiii prezenți pe terenul de sport al Școlii Gimnaziale Nr. 11 Botoșani.

Pe lângă florile "răsărite" peste tot, nu doar la ferestre – așa cum le văd adulții – au apărut fețe zâmbitoare, planete, norișori și stele. Cea mai mare dintre stele, Soarele, și-a găsit loc chiar la intrarea în școală. A ieșit mare, galben și cuminte din degetele unei fetițe de clasa a III-a, iar ideea a fost primită cu încântare de colegi.

"Totul se face cu un scop. Acolo unde cei din jur au văzut astăzi joacă, timp pierdut și cretă pe asfalt (Oare se mai curăță?!), cadrele didactice au urmărit și au reușit să intre, încă o dată, în sufletele micilor școlari, pentru a le afla dorințele și visurile. Copiii își doresc clădiri pline de viață și la exterior, nu doar la interior. Vor să vadă culoare, zâmbet și veselie, toate menite să învingă tonurile de gri ale clădirilor din jur", a precizat prof. Simona Acsente, din cadrul Şcolii 11 Botoşani.
 



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1232

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
336

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
318

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...