Șase trupe de teatru adolescent la a patra ediție RELIEF, două sunt din Botoșani!

Șase trupe de teatru adolescent la a patra ediție RELIEF, două sunt din Botoșani!

Timp de patru zile, adolescenții din șase trupe de teatru vor lucra scene din textele lui Eugène Ionesco, sub îndrumarea câtorva dintre cei mai prolifici tineri artiști din România: regizorii Bogdan Georgescu, Andrei Măjeri, Radu Iacoban, Alex Bogdan, Horia Suru și Matei Lucaci-Grünberg, alături de nume cunoscute din sfera muzicală: Tudor Popescu, Mihai Preda (Psihotrop), Aida Sosic, Alex Bălă, Petre Ancuța și Sever Bârzan.

Cele șase trupe de liceeni participante la Relief #4 sunt: Amprente (Brașov), Atelierul de teatru (Botoșani), Brainstorming (București), Drama Club (Botoșani), Teatrul Mircea Albulescu (Câmpina) și Victory of Art (București).

RELIEF #4 începe miercuri, 15 mai 2019, cu spectacolul Turandot după Carlo Gozzi, regia Sânziana Stoican. În perioada 16 – 18 mai, pe scena Teatrului EXCELSIOR, trupele de liceeni vor prezenta spectacolele de teatru deja pregătite, în fața publicului și a juriului compus din actorii Andreea Grămoșteanu, Adrian Titieni și Andi Vasluianu, care vor desemna cea mai bună performanță.

Spectacolele de teatru tânăr (secțiunea competitivă a RELIEF), cu care trupele intră în concurs sunt: ”Cercul poeților dispăruți” de Nancy H. Kleinbaum – Amprente (Brașov), ”Alice în Țara Minunilor”, adaptare după Lewis Carroll – Atelierul de Teatru (Botoșani), ”Despre români numai de bine”, text original – Brainstorming (București), ”Deșteptarea primăverii” de Frank Wedekind – Drama Club (Botoșani), ”Exploziv” de Elise Wilk – Teatrul Mircea Albulescu (Câmpina), ”Biloxi Blues” de Neil Simon  – Victory of Art (București).

Gala de închidere a Festivalului va avea loc duminică, 19 mai, ora 20:00, la Teatrul EXCELSIOR, când publicul va putea viziona secvențele construite în timpul laboratorului de fiecare dintre cele șase echipe. Tot atunci, va fi desemnată și trupa câștigătoare a RELIEF 2019.

Cea de-a patra ediție a Laboratorului de teatru tânăr RELIEF este dedicată dramaturgului Eugène Ionesco și își propune să exploreze și să interogheze, prin filtrul creativ adolescentin, ipostaze din universul de creație al dramaturgului. 
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Donația care traversează Europa: haine și jucării de la românii din Newcastle, pentru o comună din Botoșani

Marţi, 20 August 2019
306

Parohia ortodoxă „Sfântul Nicolae” din Newcastle (Marea Britanie) a organizat un demers umanitar pentru a ajuta locuitorii aflați în situații financ...

Revoluție culturală: un robot slujeşte într-un templu budist din Japonia!

Marţi, 20 August 2019
127

Un robot, numit Kannon, după zeitatea budistă a milosteniei, slujeşte în templul Kodaiji din Kyoto.Adesea, religiile par a se afla de partea baricadei care valorizează viaţa oamenilor ...

Octav Onicescu, de pe treptele de la Laurian până în cărțile de istorie ale civilizației: "Veţi crea, veţi avea; nu veţi crea, nu veţi avea; nu veţi fi!"

Marţi, 20 August 2019
179

Octav Onicescu este unul dintre cei mai străluciţi matematicieni din toate timpurile, cu o contribuţie importantă în mai toate ramurile matematicii, atât teoretice cât şi aplica...