Șase trupe de teatru adolescent la a patra ediție RELIEF, două sunt din Botoșani!

Șase trupe de teatru adolescent la a patra ediție RELIEF, două sunt din Botoșani!

Timp de patru zile, adolescenții din șase trupe de teatru vor lucra scene din textele lui Eugène Ionesco, sub îndrumarea câtorva dintre cei mai prolifici tineri artiști din România: regizorii Bogdan Georgescu, Andrei Măjeri, Radu Iacoban, Alex Bogdan, Horia Suru și Matei Lucaci-Grünberg, alături de nume cunoscute din sfera muzicală: Tudor Popescu, Mihai Preda (Psihotrop), Aida Sosic, Alex Bălă, Petre Ancuța și Sever Bârzan.

Cele șase trupe de liceeni participante la Relief #4 sunt: Amprente (Brașov), Atelierul de teatru (Botoșani), Brainstorming (București), Drama Club (Botoșani), Teatrul Mircea Albulescu (Câmpina) și Victory of Art (București).

RELIEF #4 începe miercuri, 15 mai 2019, cu spectacolul Turandot după Carlo Gozzi, regia Sânziana Stoican. În perioada 16 – 18 mai, pe scena Teatrului EXCELSIOR, trupele de liceeni vor prezenta spectacolele de teatru deja pregătite, în fața publicului și a juriului compus din actorii Andreea Grămoșteanu, Adrian Titieni și Andi Vasluianu, care vor desemna cea mai bună performanță.

Spectacolele de teatru tânăr (secțiunea competitivă a RELIEF), cu care trupele intră în concurs sunt: ”Cercul poeților dispăruți” de Nancy H. Kleinbaum – Amprente (Brașov), ”Alice în Țara Minunilor”, adaptare după Lewis Carroll – Atelierul de Teatru (Botoșani), ”Despre români numai de bine”, text original – Brainstorming (București), ”Deșteptarea primăverii” de Frank Wedekind – Drama Club (Botoșani), ”Exploziv” de Elise Wilk – Teatrul Mircea Albulescu (Câmpina), ”Biloxi Blues” de Neil Simon  – Victory of Art (București).

Gala de închidere a Festivalului va avea loc duminică, 19 mai, ora 20:00, la Teatrul EXCELSIOR, când publicul va putea viziona secvențele construite în timpul laboratorului de fiecare dintre cele șase echipe. Tot atunci, va fi desemnată și trupa câștigătoare a RELIEF 2019.

Cea de-a patra ediție a Laboratorului de teatru tânăr RELIEF este dedicată dramaturgului Eugène Ionesco și își propune să exploreze și să interogheze, prin filtrul creativ adolescentin, ipostaze din universul de creație al dramaturgului. 
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câți botoșăneni au votat până la ora 15.00, în județul Botoșani! Alegători nemulțumiți: "Am văzut bătrâni care au dat înapoi..."

astăzi, 15:10
626

Din totalul alegătorilor cu drept de vot, până la ora 15.00, în județul Botoșani s-au prezentat la urne 86.391 de cetățeni (78.421 pe listele permanente și 7.607 pe listele sup...

Trupul neînsuflețit al unei bătrâne, găsit plutind pe apa unui iaz!

astăzi, 14:10
792

Duminică neagră pentru comunitatea din Mileanca, unde duminică a fost găsit, plutind pe suprafața unui iaz, trupul neînsuflețit al unei femei.Descoperirea a fost făcută de nișt...

Vot pentru Referendum: Botoșănenii spun că sunt descurajați la urne. "Păi europarlamentare, mai e și altceva?"

astăzi, 13:05
2603

Județul Botoșani se menține la un nivel foarte scăzut în ceea ce privește prezența la Referendum, la ora 13.00. Până la ora 13.00, la Botoșani, 42.936 de alegători a...