Sarbatoarea Pascala a reunit intreaga comunitate din Cosula!

Sarbatoarea Pascala a reunit intreaga comunitate din Cosula!
Sărbătoare de suflet la Coşula! Comunitatea locală a avut parte de o rază de Lumină pascală prin lucrări inedite realizate de copii, lucrări care să reprezinte legătura dintre etniile conlocuitoare ale comunei Coşula.

Lucrările au fost realizate prin decorarea unor obiecte de ceramică, încondeierea de ouă, pictură şi colaj, simbolizând trăirile copiilor în preajma Sfintelor Sărbători.

În promovarea tradiţiilor locale pascale (rome/române) şi a experienţei acumulate de copii au participat preşcolarii, elevii, cadrele didactice de la Şcoala cu clasele I-VIII Coşula (cu structurile Buda, Şupitca, Pădureni), comunitatea locală (Consiliul Local, Poliţia, preoţii din parohiile Buda, Pădureni, Coşula), corul de băieţi al Seminarului Teologic Botoşani, SC Kuty – Ceramic SRL, ONG Asociaţia Romilor din Coşula.

"Expoziţia cu tema "Lumină din Lumină", din cadrul proiectului educaţional "HRISTOS A ÎNVIAT", a fost organizată pe 1 aprilie, în sediul Primăriei Coşula, unde au fost invitaţi să participe toţi membrii comunităţii locale, precum şi oficialităţi din judeţ", precizează învăţător Livia Pînzariu, de la Şcoala Buda, Coşula.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
10

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
48

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
42

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...