Sărbătoarea Artei la Liceul "Ştefan Luchian" Botoșani VEZI PROGRAMUL ZILELOR LICEULUI!

Sărbătoarea Artei la Liceul "Ştefan Luchian" Botoșani VEZI PROGRAMUL ZILELOR LICEULUI!
În perioada 28 ianuarie – 2 februarie, Liceul de Artă "Ştefan Luchian" este în sărbătoare, celebrând 56 de ani de existenţă a învăţământului vocaţional de artă din Botoşani.

De aproape șase decenii, acest Liceu este o forţă spirituală constantă a oraşului Botoșani. Odată cu ceea ce au gândit şi au înfăptuit profesorii şi elevii care i-au păşit pragul, a trecut dincolo de graniţele sale, a rămas statornic în nisipul efemer al timpului, iar povestea lui întreagă şi adevărată, care ar merita să apară într-o carte de istorie a şcolilor de pretutindeni, o putem citi doar în privirile şi în sufletele celor care au muncit şi au învăţat aici, care au păstrat fiecare zâmbet şi fiecare lacrimă din care s-a clădit Liceul de astăzi.

Audiţii muzicale, spectacole de teatru, simpozioane vor fi activităţi care vor marca această săptămână. Punctul culminant îl va constitui vernisajul expoziţiei "Ştefan Luchian", care va avea loc la Galeriile de Artă. Vor urma  lansarea site-ului Liceului de Artă "Ştefan Luchian" şi a revistei "Phoenix", interesante dezbateri în care vor fi depănate amintiri şi momente inedite din istoria liceului şi  vor fi omagiate personalităţi artistice ale judeţului Botoşani.

Arta nu este nimic altceva decât contemplarea lumii impregnate de har, luminată din interior. Arta este amprenta pe care o lasă Dumnezeu în sufletul omului. A deschis porţile Liceului către zecile de generaţii de elevi care au căutat în faţa pupitrului şi a şevaletului această amprentă a dumnezeirii, pe care o simţeau ascunsă în ei.

Arta înseamnă lacrimi, eşecuri, încercări repetate, muncă, zâmbete, bucurii, emoţii, aplauze. Înseamnă truda de a te descoperi, de a te cunoaşte şi de a oferi celorlalţi ceea ce eşti.
 
Şi toate, repetate mereu, de fiecare dată la fel, de fiecare dată altfel, au răscolit seminţele gândului bun al cadrelor didactice şi le-au încolţit în fiecare generaţie de elevi, ca să nu uite nimic din ce-a fost şi să poată clădi mai departe ce va să fie.

Pentru toate amintirile pe care le-a păstrat între zidurile lui, pentru că din crisalida fiecăruia a scos fluturi de lumină incandescentă, de sunet şi culoare, elevi şi dascăli mulţumesc în aceste zile Liceului de Artă "Ştefan Luchian". Astăzi şi în fiecare din clipele care vor urma, pentru că şi-a aplecat sufletul şi privirile asupra primilor paşi ai artei în Botoşani, pentru că le-a mângâiat reuşitele, dar şi eşecurile, şi, în primul rând, pentru că şi-a zidit sufletul la temelia oraşului de astăzi.


VEZI AICI PROGRAMUL ZILELOR LICEULUI

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
714

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
236

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
192

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...