Sărbătoare creștină în parohia "Sfântul Mare Mucenic Dimitrie" din Vârfu Câmpului!

Sărbătoare creștină în parohia "Sfântul Mare Mucenic Dimitrie" din Vârfu Câmpului!

Duminică, 9 iulie 2017, începând cu ora 8.00, se va oficia slujba de resfintire a Bisericii "Sfântul Mare Mucenic Dimitrie" - Vârfu Câmpului, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, de către Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul, episcop - vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Biserica "Sfântul Mare Mucenic Dimitrie" - Vârfu Câmpului a fost construită în anul 1864, de Aglaia Panainte Moruzi, fiica proprietarului moşiei Vârfu Câmpului împreună cu fiul ei Dumitru, din cărămidă pe o temelie din piatră.

Lucrările de reparaţie au fost executate cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Daniel -Arhiepiscop al Iaşilor şi Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, în perioada 2005 - 2016, sub coordonarea preotului paroh Budeanu Dumitru, şi au constat din: subzidire, refacerea tencuielilor interioare si exterioare, pictură nouă în tehnica "fresco", catapeteasmă nouă, mobilier, strane, rezidirea sfintei mese, încălzire centrală, trotuare şi alei pietonale etc, fondurile necesare provenind din donaţiile enoriaşilor ale unor sponsori şi cu sprijinul consiliului local al comunei Vârfu Câmpului.

Pentru strădania si efortul lor vor primi distincţii şi diplome toţi cei care s-au implicat în renovarea şi înfrumuseţarea locaşului de cult printre care se va afla si  dr. ing. Valeriu Iftime, presedinte C.A al grupului de firme Elsaco si cetatean de onoare al comunei Vârfu Câmpului. (Comunicat de presa)


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici: Se prelungește sesiunea de primire a cererilor de finanțare!

astăzi, 11:07
79

Directia pentru Agricultura Judeteana Botosani aduce la cunostinta celor interesati faptul ca Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a decis prelungirea sesiunii de primire a cererilor de fina...

Tamara Ciofu: "Legea asistenței comunitare a fost publicată, urmează creșterea finanțării pentru unitățile de asistență medico-sociale"

astăzi, 11:05
20

Deputatul PSD Tamara Ciofu a anunțat astăzi că pe 20 iulie a fost publicată în Monitorul Oficial, Legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 18/2017 privind asistența ...

Lista drumurilor județene care vor fi reabilitate și modernizate prin PNDL!

astăzi, 10:36
307

În urma demersurilor întreprinse de către conducerea Consiliului Judeţean, pentru obţinerea de finanţări pentru cât mai multe dintre investiţiile ce se impun a fi făcute pe dr...