Sanziana si Pepelea - Aplauze si "Bavoooo" la scena deschisa!

Sanziana si Pepelea - Aplauze si "Bavoooo" la scena deschisa!
Stagiunea teatrala 2009-2010 a debutat duminica, la Teatrul pentru Copii si Tineret Vasilache Botosani, cu spectacolul "Sanziana si Pepelea".

Textul, adaptat dupa Vasile Alecsandri de Valentin Dobrescu, este la fel de actual si de incitant ca toate textele alecsandriene.

Chiar daca se inscrie in randul basmelor, cu zmei, zane si fluiere fermecate, "Sanziana si Pepelea" si-a dovedit valabilitatea in timp tocmai prin personajele sale.

Papura Voda, Lacusta Voda nu sunt decat nume predestinate ale unor conducatori interesati doar de propriile indestulari, cu ministri precum Ciupila sau Lingusila. Astfel, intrebari de complezenta, precum "Ce mai face poporul meu?", primesc raspunsuri pe masura din partea celor doi ministri: "Nu-si mai incape in piele de fericire, Maria-Ta!"

O buna alegere pentru deschidere de stagiune, avand in vedere ca spectacolul a fost montat in anul 1994, iar de 10 ani nu a mai fost prezentat publicului.

Vocile inregistrate pe banda au oferit publicului placerea de a-i auzi din nou pe Mihai Costachel, Alexandru Bruma, Sergiu Grigore, vocile acestora, alaturi de harul minunat al actorilor de astazi in manuirea papusilor, nu au facut decat sa creeze un emotionant moment al reintalnirii pe scena a mai multor generatii de actori.

Dincolo de aparenta complexitate a textului, cei mai mici dintre copii au receptat, se pare, esenta, si s-au bucurat de basm. Astfel, o explozie de bucurie a umplut sala cand Pepelea a reusit sa il invinga pe Zmeu si sa plece din padurea fermecata alaturi de Sanziana.

Manutele ridicate brusc in sus, ropotele de aplauze si vocile care strigau nestavilit "BAVOOOOO" nu au facut decat sa rasplateasca pe masura munca artistilor papusari.

Surprizele la Teatrul Vasilache abia incep, iar stagiunea se anunta una extrem de placuta micilor spectatori. Duminica viitoare, copiii se vor reintalni cu cea mai noua premiera a Teatrului, "Punguta cu doi bani".

"Pana la sfarsitul anului, va pregatim inca doua spectacole, unul pentru cei mici si foarte mici, si un spectacol intr-o forma de animatie pe care nu prea ati vazut-o si care se practica mai putin la noi. Miturile civilizatiei umane este o poveste despre Prometeu, cel care a adus oamenilor focul, dar a fost pedepsit pentru asta", a precizat Marius Rogojinschi, directorul Teatrului pentru Copii si Tineret Vasilache Botosani.

 

"Sanziana si Pepelea"
Regia Valentin Dobrescu, Scenografia Mihai Pastramagiu.

Distributia: Valentin Ligi (Pepelea), Marius Rusu (Zmeul), Aurica Dobrescu (Muma Paduri), Mihaela Nistorica (Baba Rada-Zana), Ibica Leonte (Lingusila), Mihaela Stempel (Imparatul), Anca Stefan (Sanziana), Laurentiu Vasilache (Ciupila).


 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum să evităm pericolele internetului, sfaturi pentru părinți!

astăzi, 14:35

Într-un document redactat la începutul anilor 2000 în Statele Unite ale Americii, intitulat „Familia ta și ciberspațiul”, se vorbeşte despre lucrurile pe care părinț...

Toți profesorii corectori de la Evaluarea Națională și BAC 2024 vor fi în centre de evaluare, nu vor mai evalua de acasă, anunță Ligia Deca

astăzi, 13:36
54

Profesorii corectori de la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi în centre de examen, nu vor mai putea evalua lucrările elevilor de acasă, așa cum s-a î...

Parlamentul a votat proiectul de lege USR: câinii-ghizi își pot însoți stăpânii nevăzători oriunde!

astăzi, 12:46
23

 Proiectul a fost adoptat marți de Parlament și mai este nevoie doar de promulgare de către președintele Klaus Iohannis pentru ca măsurile să se aplice, potrivit g4media.ro„Filoso...