Sâmbătă și duminică e sărbătoare la Rogojești: Festivalul-Concurs de Ouă Încondeiate, ediția a IV-a

Sâmbătă și duminică e sărbătoare la Rogojești: Festivalul-Concurs de Ouă Încondeiate, ediția a IV-a

Sâmbătă, 25 martie 2017, ora 10.00, la Biserica Ortodoxă din Rogojești va avea loc deschiderea oficială a Festivalului-Concurs de Ouă Încondeiate, ediția a IV-a, secțiunea adulți, organizat de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale împreună cu Parohia "Nașterea Maicii Domnului" Rogojești.

În cadrul manifestării, meșterii populari din județul Botoșani, dar și din microzone de prestigiu din județul Suceava, unde numărul celor care promovează acest meșteșug este destul de mare, acesta fiind practicat diversificat, foarte bine individualizat și cu o deosebita complexitate, vor concura  spre a-și dovedi măiestria, folosindu-se de capacitatea proprie de îmbinare a motivelor și a temelor.

Vizitatorii vor avea posibilitatea să se bucure de expozițiile cu vânzare ale meșterilor care vor expune ouă monocrome, policrome sau cu ceară în relief și care vor reuși astfel să răspundă tuturor preferințelor fără să renunțe la respectarea canoanelor artei populare.

Duminică, 26 martie 2017, ora 10.00, se va derula concursul pentru secțiune copii – confirmându-se, în acest fel, faptul că meșteșugului, practicat în familie, i se poate asigura indirect și cu adevărat longevitatea în adevăratul sens al cuvântului, fără a se mima doar existența acestuia, fără a fi un simplu atelier de lucru cu impact de scurtă durată și cu simpla finalitate de a umple timpul liber al copiilor sau al adolescenților.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale a optat pentru desfășurarea acestui Festival la Rogojești deoarece închistritul ouălor are loc în această comunitate nu forțat, ci ca o tradiție împământenită, și instituția reușește să conserve acest meșteșug prin antrenarea tuturor celor interesați într-un mod autentic. (Margareta Mihalache, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botosani)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A murit cunoscutul realizator de radio Andrei Gheorghe! VIDEO

Luni, 19 Martie 2018
503

Televiziunile centrale au anunțat, luni seara, că a murit Andrei Gheorghe, unul dintre cei mai cunoscuti realizatori radio și TV.Ciprian Romanescu, purtator de cuvant al IPJ Ilfov, a confirmat ...

IMAGINI EMOȚIONANTE! Pompierii si jandarmii botoşăneni alături de copiii cu sindrom Down, în "Ştafeta Prieteniei"!

Luni, 19 Martie 2018
246

Organizat de Asociaţia „Down Activ –Moldova” pentru a marca Ziua Mondială a Sindromului Down, care se sărbătorește în fiecare an pe 21 martie, concursul „Devoltare p...

Conferință și recital Marieta Baciu - "Martie – Caleidoscop Cultural Universal"

Luni, 19 Martie 2018
111

Muzica lui Johann Sebastian Bach este ca un univers infinit, perfect desenat, al cărui mister nu va fi niciodată pe deplin descifrat. Miercuri, 21 martie 2018, începând cu ora 16:00, Biblioteca Ju...