Sâmbătă, la Botoșani: Ediția a IV-a a Festivalului-Concurs Coral de Cântece Naţionale Româneşti

Sâmbătă, la Botoșani: Ediția a IV-a a Festivalului-Concurs Coral de Cântece Naţionale Româneşti

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, instituţie de cultură aflată în subordonarea Consiliului Judeţean Botoşani, organizează Festivalul-Concurs Coral de Cântece Naţionale Româneşti, ediţia a IV-a.

Manifestarea culturală se va desfăşura la Casa Tineretului din Botoşani, sâmbătă, 9 iunie 2018. Concursul coral va începe la ora 14.00. Gala laureaţilor va avea loc începând cu ora 17.00.

Acţiunea culturală are scopul de a readuce în atenţia tuturor, în special în atenţia  copiilor şi tinerilor a cântecului patriotic românesc vechi, explicarea şi interpretarea efectivă a repertoriului tradiţional patriotic, cu rol important în educarea  generaţiior tinere,  promovarea valorilor culturale româneşti, îmbogăţirea repertoriului formaţiilor corale cu creaţii din fondul tradiţional patriotic.

Concursul Coral de Cântece Naţionale Româneşti se adresează formaţiilor corale de amatori – coruri de copii şi tineri din şcoli şi licee, coruri săteşti, cete bărbăteşti, grupuri folclorice, coruri ale aşezămintelor culturale, coruri parohiale.

Premiile concursului vor fi acordate de către un juriu de specialişti în domeniul artelor şi culturii, preşedinte fiind compozitorul, dirijorul, profesorul Sabin Păutza, membrii juriului - profesorul Alexandru Romanovschi şi profesorul Dragoş Boicu.

Intrarea este liberă, publicul larg este aşteptat, fiind parte importantă a manifestării culturale.

Această manifestare culturală este consacrată Centenarului Marii Uniri.

(Comunicat de presa)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Deschiderea oficială a Olimpiadei Naționale de Limba ucraineană la Botoșani (Foto)

astăzi, 09:22
27

În perioada 22-25 aprilie 2024, la Botoșani se desfășoară a XXX-a ediție a Olimpiadei naționale de limba și literatura ucraineană maternă – etapa națională, un eveniment de pres...

USR Botoșani: Primari cu apucături de mafiot

astăzi, 08:42
146

Apropierea alegerilor de pe 9 iunie și intrarea în campania electorală scoate ce-i mai rău din anumiți primari și acoliți ai acestora. Membrii Alianței Dreapta Unită se confruntă cu sit...

Fals polițist descoperit de DIICOT, ce ”arsenal” au găsit polițiștii în mașina unui botoșănean!

astăzi, 08:21
239

În luna ianuarie 2024, martorul denunțător G.G., care are calitatea de inculpat într-un dosar al DIICOT Iași, în care este acuzat de trafic de persoane și proxenetism, și se afl...