Rugaciune in noaptea dintre ani!

Rugaciune in noaptea dintre ani!
Crestinii se pregatesc de intrarea in noul an! Tot mai multe biserici din Botosani sunt deschise celor care doresc sa isi inceapa anul cu rugaciuni si multumiri, mai ales ca pe 1 ianuarie biserica ortodoxa il cinsteste pe unul dintre cei mai importanti sfinti, si anume Sfantul Vasile cel Mare.

Acesta este si motivul pentru care cei mai multi dintre crestini se vor indrepta catre Biserica "Sfantul Vasile cel Mare", de la Spitalul Judetean.

"Vom incepe pe 31 decembrie 2010, la ora 16.00. Timp de doua ore vom oficia Vecernia cu Litie, pentru ca de la ora 23.00 pana dupa ora 1.00 sa oficiem Utrenia si Moliftele Sfantului Vasile cel Mare. Crestinii sunt asteptati in biserica si pe 1 ianuarie 2011. De la ora 9.00 are loc Sfanta Liturghie, urmata de Moliftele Sfantului Vasile cel Mare", a precizat preotul Petru Chirvase, de la Biserica "Sfantul Vasile cel Mare" din Botosani. 

La Biserica "Sfantul Ilie" se vor oficia, de asemeena, slujbe in noaptea dintre ani. "Vecernia are loc pe 31 decembrie, intre orele 17.00 si 18.00, iar de la 23.45, chiar inainte de miezul noptii, vom oficia Utrenia si un Te Deum. Pe 1 ianuarie, de la ora 8.30, vom citi Acatistul Sfantului Vasile cel Mare, oficiem Sfanta Liturghie, dupa care Moliftele Sfantului Vasile cel Mare si ale Sfantului Ioan Gura de Aur", a spus parintele Protopop Lucian Leonte, parohul Bisericii "Sfantul Ilie" din Botosani.

Si Biserica "Vovidenia" este deschisa tuturor celor care vor sa intre in noul an incarcati si curatati sufleteste. Astfel, la Biserica Vovidenia slujba va incepe de la ora 21.00, crestinii urmand sa asiste pana la ora 23.00 la citirea Moliftelor Sfantului Vasile Cel Mare si ale Sfantului Ioan Gura de Aur, slujirea in sfantul locas continuand, ca si in celelalte biserici, pe 1 ianuarie. "Pe 1 ianuarie are loc Sfanta Liturghie si Rugaciunea Sfantului Vasile cel Mare", a precizat preot paroh Partenie Apostoaie, de la Biserica "Vovidenia".
 

La Biserica din Vorona-Noua se va oficia o slujba in noaptea de Revelion, care va incepe la ora 22.00 si va continua dupa miezul noptii, pana spre ora 1.00, voronenii avand posibilitatea astfel sa asiste la Te Deum si Rugaciuni de multumire pentru binefacerile de peste an. A doua zi, de la ora 8.00, se va citi Acatistul Sfantului Vasile, se va oficia Utrenia, apoi Sfanta Liturghie, urmate de Moliftele Sfantului Vasile cel Mare.  

"Oamenii batrani vin in special pe 1 ianuarie, la Sfanta Liturghie, in timp ce noaptea vin mai ales cei tineri. Dar sunt care vin si noaptea si a doua zi. Le-am explicat ca in noaptea de Revelion facem Rugaciuni de multumire. E bine sa ne prinda noul an in Sfanta Biserica. Noaptea vin si multi copii. Dupa ce termina cu uraturile se opresc la biserica, vin si cu mici surprize, artificii cu care intampina noul an. A doua zi, de Sfantul Vasile, ii sarbatorim in biserica si pe cei care poarta numele Vasile. Le uram de seara La multi ani, ei a doua zi vin cu o sampanie si sarbatoresc tot in biserica", ne spune preotul Gheorghe Loghin, parohul Bisericii "Sf. M.M. Dimitrie" din Vorona-Noua. 

Numerosi crestini se indreapta si spre manastirile din oras sau din afara orasului, cum ar fi Manastirea Zosin, dar si Schitul Voronei (slujba Vecerniei incepe la ora 17.00, pana la ora 22.00. Se citesc Moliftele Sfantului Vasile cel Mare) sau Manastirea Popauti.     
 
 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr de 25 de ani dintr-o comuna din Botoșani, prins beat la volan!

astăzi, 18:55
19

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control pe strada Școlii din comuna Havârna un autoturism...

USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!

astăzi, 18:21
59

După ce, în 2021, consilierul USR Raluca Curelariu a stopat mafia din cimitirele botoșănene printr-un amendament ce a limitat bișnița,  primarul social democrat aflat încă &icir...

Un bărbat rănit într-un accident a rămas blocat în mașină, au intervenit pompierii!

astăzi, 17:55
252

Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, a fost rănit după ce mașina pe care o conducea a părăsit partea carosabilă și a ajuns într-un gard. Evenimentul s-a produs pe raza localit...