Revista "Porni Luceafarul", lansata de ziua poetului Mihai Eminescu

Revista "Porni Luceafarul", lansata de ziua poetului Mihai Eminescu
Astăzi, la Școala Cervicești, comuna Mihai Eminescu, a fost lansată revista de cultura și educație "Porni LUCEAFARUL", care se dorește a fi o publicație dedicată trăitorilor din trecut și de astăzi ai acestor ținuturi eminesciene.

Revista va apărea trimestrial și va conține nu mai puțin de 39 de pagini. Formatul tipărit va apărea în data de 15 ianuarie, 15 iunie și 15 ale lunii de mijloc în celelalte trimestre.

Formatul online este disponibil la adresa: http://luceafarul.info. Redăm mai jos din cuvântul directorului acestei publicații și, în același timp, fondatorul ei:

"Acum, la început de drum ...  am sa spun, ca de foarte mult timp ma bate gândul de a iniţia şi organiza apariţia unei publicaţii, în aceste locuri unde a copilarit şi crescut Eminescu.
Greu a fost sa-i dau şi un titlu!
În cele din urma, am considerat ca cel mai potrivit este: "Porni Luceafarul". Altfel, cred, ca nici nu se putea!
Recunosc, aici, am primit sprijin şi chiar un contract de franciza.
Revista "Porni Luceafarul" apare ca o necesitate pentru a completa un gol în acest spaţiu plin de adânci semnificaţii, pentru a fructifica moştenirea valorilor culturale şi spirituale ale existenţei din localitaţile comunei Mihai Eminescu.

Demersul nostru este determinat de respectul fața de stramoşii noştri care au trait şi trudit pe aceste locuri, faţă de cei care, astăzi, împreuna trăim şi muncim aici. Spus mai direct, aşa cum am vazut că se poartă şi prin alte localităţi ale judeţului, ne propunem să vorbim, în paginile revistei, despre fiii satelor comunei Mihai Eminescu, cum au trait, cum au muncit, cum au crezut în viaţa, au creat şi au ridicat pe culmi aceste ţinuturi.

Cinstirea şi păstrarea memoriei pentru faptele şi contribuţia lor în cadrul acestor comunităţii este obiectivul major al acestei publicaţii.

Şi cum, Mihai Eminescu este fiu al acestei comune, care cu onoare îi poarta numele, considerăm că Geniul său trebuie să ocupe locul central în spaţiile revistei "Porni Luceafarul". Pentru aceasta, vom insista pentru a reflecta adevărul despre viaţa şi opera Sa, îl vom cinsti cum se cuvine şi vom combate orice tendinţa de denigrare, care a început sa fie o modă, un curent...
În acelaşi timp, ne vom ocupa pentru a evoca personalitatea  și altor fii ai comunei cum ar fi:  I.D. Marin, Horaţiu Ioan Laşcu și alţii.

În concluzie, cu "Porni Luceafarul" dorim să dăm sens vieţii satelor comunei Mihai Eminescu, să ne apropiem şi să înţelegem oamenii acestor locuri, să-i conştientizăm ce înaintaşi de seamă au avut, pentru a-i respecta şi primi cu ospeţie pe cei ce trec pe aici şi a le arăta că suntem demni de fiii acestor locuri.

Demersul nostru, crezul acestei publicaţii, se va înfăptui trimestrial prin nu mai puţin de 39 de pagini.... .

39, un număr ce poate fi asociat cu viaţa unui OM, a unui GENIU. O viaţă pe care EL a început prin a iubi-o, dar atât de mult, încât a sfârşit prin zbucium şi calvar"!

Dumnezeu să ne ajute!
Niculai Maluş
http://www.luceafarul.info
mail:redactia@luceafarul.info
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

astăzi, 20:34
399

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
107

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
69

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...