Recital de pian, vineri, pe scena Filarmonicii Botosani, sustinut de Viniciu Moroianu! VIDEO

Recital de pian, vineri, pe scena Filarmonicii Botosani, sustinut de Viniciu Moroianu! VIDEO
Concertul Filarmonicii Botosani va debuta la ora 18.30, in program fiind lucrari de Ludwig van Beethoven (Sonata în do major, op. 53 - "Waldstein"), Claude Debussy (Estampes), Franz Liszt (Les jeux d`eaux a la Villa d`Este), George Enescu (Sonata a III-a pentru pian, în re major, op. 24, nr. 3).

Viniciu Moroianu s-a născut la Bucureşti, în anul 1962, într-o familie de muzicieni. A absolvit Liceul "George Enescu" din Bucureşti, clasa de pian a profesoarei Marta Paladi, iar în anul 1985, Universitatea de Muzică din acelaşi oraş, clasa maestrului Gabriel Amiraş. De asemenea, a studiat pe parcursul mai multor ani cu maeştrii Constantin Bugeanu, Pascal Bentoiu, Doru Popovici. A fost distins cu premii I la competiţii naţionale în anii 1973, 1977, 1978 şi este laureat al Concursurilor Internaţionale Guilde francaise des artistes solistes, la Paris (1979) şi George Enescu, la Bucuresti (1991).

În anul 1981 a fost distins cu Premiul Colegiului Criticilor Muzicali pentru interpretarea Sonatei a III-a pentru pian de George Enescu, iar în anul 1992, cu Premiul Fundaţiei Dinu Lipatti pentru restituirea şi prezentarea în concert a Fanteziei op. 8 de Dinu Lipatti. A susţinut primul său recital la vârsta de 11 ani, iar trei ani mai târziu a debutat în calitate de solist. Din anul 1990, Viniciu Moroianu este profesor la catedra de muzică de cameră şi la cea de pian în cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. Cele mai recente realizări ale sale sunt: susţinerea tezei de doctorat despre creaţia de pian solo a lui Dinu Lipatti; a fost distins cu Medalia Radio România Muzical  5 ani şi Medalia George Enescu  Tescani, 2005.


Urmatorul concert al Filarmonicii Botosani este programat MIERCURI, 11 aprilie 2012, la ora 18.30, cand pe scena vor evolua tinerii artisti ION-ALEXANDRU MALAIMARE - vioară, MARIUS CĂTĂLIN DENEŞ - pian si MARINA MAMALÎGA - pian (Republica Moldova), cu lucrari de W. A. Mozart, Fr. Liszt si A. Haciaturian.


 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Razii cu mascați în trei zone ”fierbinți” din Botoșani, au fost instituite și filtre rutiere!

astăzi, 09:47
14

În cursul zilei de miercuri, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, împreună cu cei ai Serviciului Rutier, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi au acționa...

Nu cumpărați niciodată aceste ouă din supermarket! Mulți români fac greșeala de a ignora acest sfat esențial

astăzi, 09:30
68

Ouăle reprezintă un aliment perfect, sunt hrănitoare și versatile, acestea putând fi mâncate la micul dejun, prânz sau cină. Cele mai populare ouă sunt cele de găină.La c...

Moment înălțător la Darabani: Profesorul Vasile Postolachi și-a lansat cartea în prezența a peste 200 de persoane! (Foto)

astăzi, 08:36
64

Luni, 25 martie, în ziua praznicului Bunei Vestiri, a avut loc la Darabani, în prezența a peste 200 de persoane, un eveniment deosebit, în strânsă legătură cu sărbătoarea...