Reaprindeti candela pentru sotii Doina si Ion Aldea-Teodorovici! - VIDEO

Reaprindeti candela pentru sotii Doina si Ion Aldea-Teodorovici! - VIDEO
Se implinesc 17 ani de cand sotii Aldea-Teodorovici au sfarsit tragic, in urma unui accident rutier petrecut în comuna Coşereni, din judeţul Ialomiţa.

Cei doi militanţi ai Unirii Republicii Moldova cu România au decedat in noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992 (Ion era născut în 1954, iar Doina în 1958).

Autovehiculul în care se aflau a intrat într-un copac, la 49 de kilometri de Bucureşti, în dreptul localităţii Coşereni. În acel moment, moartea soţilor a fost percepută ca o tragedie naţională. Cauzele accidentului nu au fost clare, iar multe voci au spus că ar fi fost vorba de o crimă. Şoferul care conducea maşina a scăpat fără nicio zgârietură!

Mai mult, însuşi Grigore Vieru a afirmat că soţii Teodorovici i-au povestit că erau ameninţaţi cu moartea prin telefon.

Căsătoriţi în 1981, Doina şi Ion s-au lansat în lumea muzicii la o seară de creaţie a poetului Vieru. Imediat după revoluţie, ei au început să militeze pentru unirea României cu Basarabia şi pentru introducerea limbii române în aceasta din urmă.

"Eminescu" este poate cea mai cunoscută poezie a poetului Grigore Vieru, pe care soţii Teodorovici au pus-o pe muzică. La începutul anilor 90, piesa s-a bucurat un real succes la noi în ţară. 

Grigore Vieru a murit si el, in urma unui tragic accident petrecut la inceputul acestui an. Ca si in cazul sotilor Aldea-Teodorovici, soferul care conducea masina a scapat teafar.  
 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
79

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
217

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
94

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...