"Viaţă dăruindu-ne"! Slujba de Înviere, urmărită de mii de botoşăneni care au luat lumină! FOTO, VIDEO
BOTOSANI

"El a luat asupră-Şi durerile noastre şi cu suferinţele noastre S-a împovărat. Şi noi Îl socoteam pedepsit, bătut şi chinuit de Dumnezeu, Dar El fusese străpuns pentru păcatele noastre şi zdrobit pentru fărădelegile noastre. El a fost pedepsit pentru mântuirea noastră şi prin rănile Lui noi toţi ne-am vindecat". (Sfânta Scriptură, Isaia)

"Viaţă dăruindu-ne"! Slujba de Înviere, urmărită de mii de botoşăneni care au luat lumină! FOTO, VIDEO

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

"Hristos a Înviat", au vestit preoţii, "Adevărat a Înviat", au răspuns botoşănenii care în noaptea Învierii Domnului au ţinut să primească minunata veste de la slujitorii Bisericii.

Mii de credincioşi de toate vârstele au venit să-şi cureţe sufletele de dureri şi necazuri, ascultând Sfânta Evanghelie şi cântând "Hristos a Înviat din morţi, cu moartea pre moarte călcând".

Înainte ca Lumina Harică să fie împărţită credincioşilor, întunericul s-a lăsat în Biserica "Adormirea Maicii Domnului" de la Cimitirul Pacea şi pe aleile din jur, oamenii aşteptând cu emoţie şi evlavie momentul în care izvorul de lumină se va împrăştia peste tot. Iar momentul a venit în bătaia toacei şi glasul clopotelor. Apoi preoţii Gheorghe Andrişescu şi Eugen Vornicu au ieşit în faţa bisericii de unde au împărţit şi ei lumină enoriaşilor. Unii s-au grăbit cu Lumina spre case, înainte ca preoţii să vestească Învierea, prilej pentru cei care rămâneau şi care erau deranjaţi de permanenta mişcare.

A urmat apoi citirea Sfintei Evanghelii şi tradiţionalul salut: "Hristos a Înviat". Imnul învierii a fost cântat de sutele de oameni prezenţi în curtea bisericii, câţiva dintre ei având lacrimi în ochi. Apoi preoţii au binecuvântat mulţimea şi au invitat credincioşii să rămână şi pentru sfinţirea bucatelor tradiţionale.

"Noi, preoţii acestei sfinte biserici, vă dorim sănătate, bucurie şi Lumina Învierii să vă călăuzească paşii în viaţa dumneavoastră spre împlinirea tuturor rugăciunilor către Hristos. Hristos a Înviat", a spus preotul Gheorghe Andrişescu. "Adevărat a Înviat", i-au răspuns credincioşii.

Cei mai mulţi au pornit apoi către mormintele celor apropiaţi, unde au dus lumânări aprinse pentru ca şi cei trecuţi din lumea aceasta să afle despre Miracolul Învierii.

În stradă, lucrători de la Poliţia Rutieră dirijau traficul. Tot de poliţişti au fost întâmpinaţi şi botoşănenii care au vrut să ia lumină de la Mănăstirea Popăuţi. Un echipaj de la Poliţia Rutieră nu a permis credincioşilor să parcheze aiurea, dirijând circulaţia la intersecţia străzilor Ştefan cel Mare cu Doboşari.

La Biserica Vovidenia, slujba s-a oficiat în noul local ce va găzdui un aşezământ social, de către cei trei preoţi- slujitori ai lăcaşului de cult. Curtea bisericii s-a umplut de credincioşi cu lumânări în mâini.

La Biserica "Sfântul Ilie", preotul protopop Lucian Leonte a lăsat onoarea oficierii slujbei de Înviere Prea Sfinţitului Calinic Botoşăneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor. Ca în fiecare an, numărul credincioşilor prezenţi la slujbă a fost foarte mare.

La finalul slujbei, preoții au sfințit coșurile cu bucate tradiționale aduse de credincioși. 
GALERIE VIDEO:
GALERIE FOTO:

SLUJBA DE ÎNVIERE LA BISERICA VOVIDENIA BOTOŞANISLUJBA DE ÎNVIERE LA BISERICA SFÂNTUL ILIE BOTOŞANI

SLUJBA DE ÎNVIERE LA BISERICA "ADORMIREA MAICII DOMNULUI"- PACEA


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Două persoane au ajuns în spital în urma impactului a două autoturisme într-o intersecţie! FOTO

astăzi, 21:01
3771

Un autoturism Opel circula pe Aleea Zorilor cu intenţia de a intra Mihail Kogălniceanu, însă în momentul în care tânăra aflată la volanul autoturismului a virat dreapta s-...

Autoturism distrus complet, după ce a luat foc în mers pe drumul Botoşani- Săveni! FOTO, VIDEO

astăzi, 20:00
10613

Un tânăr circula duminică după-amiază pe drumul naţional 29, ce face legătura dintre Botoşani şi Săveni. Era singur în autoturismul Alfa Romeo, vechi de aproximativ 17 ani, c&acir...

Botoşăneni trimişi după gratii după ce au tâlhărit un bătrân

astăzi, 16:14
2099

În martie anul acesta, cei doi fraţi, Adrian şi Gheorghe Popescu, au fost condamnaţi de Judecătoria Botoşani la câte doi ani şi şase luni, respectiv doi ani şi patru luni de î...