"Usturoi" cu o actriţă botoşăneancă, la Cinema Unirea! VIDEO

"Usturoi" cu o actriţă botoşăneancă, la Cinema Unirea! VIDEO
Începând de vineri, 29 ianuarie, la ora 17.00 va rula filmul "Usturoi"; în regia lui Lucian Alexandrescu, o comedie în care cinefilii şi iubitorii de teatru o vor recunoaşte pe una dintre actriţele născute în Botoşani.

Este vorba despre Elena Ivanca, în prezent actriţă la Teatrul Naţional din Cluj Napoca. Elena Ivanca s-a născut pe 17 aprilie 1969, la Botoşani.

Absolventă a secţiei de Arta Actorului, Departamentul de Teatru din cadrul Facultăţii de Litere, Universitatea "Babes-Bolyai" Cluj, promoţia 1999. Urmează Masterul la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică din Târgu-Mureş, sectia Actorie, vorbire şi expresivitate în artele spectacolului, finalizat cu susţinerea lucrării de masterat cu titlul "Dicţia, dincolo de aparenţe sau vorbirea de performanţă". Imediat dupa absolvirea facultăţii, Elena Ivanca se întoarce în Botoşani, unde activează, timp de un an, la Teatrul Mihai Eminescu, pentru ca din 2000 să devina actriţă a Teatrului National Cluj Napoca.

La Botoşani, spectatorii o vor putea urmări în producţia "Usturoi", alături de Tibi Covaci.

Ieremia Ceapă, un băiat rrom dintr-un sat pierdut al Transilvaniei, România, se plânge celui mai bun prieten, Nicușor, de sărăcia pe care o îndură familia sa și de faptul că fratele său vrea să se căsătorească cu fiica bogatului Usturoi, dar nu are bani pentru asta. Cei doi fug de la școală către marele oraș pentru a deveni actori și a-și creea un trai mai bun. Drumul lor este presărat cu aventuri, de la situații periculoase cu oameni dificili, la o posibilă întâlnire cu Poliția atunci când încearcă să meargă fără bilet cu trenul, dar în final ajung teferi la Cluj. Din păcate planul lor de a deveni actori se năruie și cei doi sunt trimiși acasă cu mașina Poliției. Pe drum află un secret ce va salva ziua și va facilita căsătoria fratelui lui Ieremia cu frumoasa fată a lui Usturoi.
 

De la ora 13.00, iubitorii de cinema pot viziona pelicula "UPS ! AM PIERDUT ARCA", regia Toby Genkel, cu Callum Maloney, Tara Flynn.

Sfârșitul lumii a venit. Potopul s-a dezlănțuit. Din fericire, pentru Dave și fiul său Finny există o Arcă menită să salveze animalele. Dar, așa cum se dovedește la fața locului, speciei lui Dave și Finny nu i se permite să intre. Furișându-se la bord cu ajutorul lui Hazel și Leah, cele două animăluțe cred că sunt în siguranță.
 

La ora 15.00 rulează filmul "Un porumbel cugetând pe o ramură", regia Roy Andersson, cu Nisse Vestblom, Holger Andersson, Charlotta Larsson.

Completând o trilogie care include şi Songs From The Second Floor din 2000, ultima realizare, "A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence", este descrisă de către regizor însuşi drept uriaşă, profundă, fantastică, plină de umor, tragică şi filosofică.
 

Ultimul film este "Tinereţe", regia Paolo Sorrentino, cu Rachel Weisz, Paul Dano, Michael Caine,Harvey Keitel.

"La giovinezza" spune povestea a doi bătrâni prieteni - un dirijor şi compozitor, pe de o parte, şi un regizor, pe de altă parte -, care se gândesc la cât timp le-a mai rămas de trăit, în timp ce îşi petrec vacanţa în Munţii Alpi. Filmul urmăreşte eforturile celor doi de a se întoarce la cariera lor, precum şi relaţiile pe care le au cu copiii lor, dar şi modul în care aceştia interacţionează cu ceilalţi oaspeţi ai hotelului la care sunt cazaţi.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

"O, ce veste minunată!" la Spitalul de Copii din Botoșani!

astăzi, 10:40
15

Luni, 17 decembrie 2018, la ora 10, la iniţiativa dr. Laura Jijie, coordonatoarea Sectiei de psihiatrie pediatrica, şi a părintelui misionar Marius Ciobanu, va avea loc, în holul Secției de ...

Ecaterina Andronescu le pregătește elevilor "ore remediale"!

astăzi, 10:01
87

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat joi că Executivul analizează introducerea de urgență, în 2019, a unei măsuri astfel încât elevii care pierd ritmul la &ici...

Andrei Burcă: "Suporterii să fie alături de noi indiferent de situație"

astăzi, 09:42
36

Înaintea meciului cu FCSB, care se va disputa duminică, de la ora 20.00, căpitanul FC Botoșani, Andrei Burcă, spune că echipa sa își propune țeluri înalte, deși "ar fi o...