"Ursul" si "Farmazonul din Harlau" la Teatrul Mihai Eminescu Botosani

"Ursul" si "Farmazonul din Harlau" la Teatrul Mihai Eminescu Botosani

 Scena din spectacolul Farmazonul din Harlau, regia Ion Sapdaru  

Teatrul Mihai Eminescu din Botoşani vă invită sâmbătă, 27 martie 2010, începând cu orele 16.00 şi 18.00, în Sala Atelier, la spectacolul "URSUL", de A.P.Cehov.

O femeie, altfel dintr-o familie bogată îşi îngroapă soţul. În acele momente ea jură că nu-şi va înşela soţul în nici o împrejurare, atât cât va trăi şi ea. Doar că pe când vieţuia, pentru a menţine aspectul de familie înstărită, soţul mai făcuse nişte datorii pe colo şi colo. După înmormântare, creditorii încep să vină şi să ceară banii cuveniţi. Văduva se ceartă foarte rău cu unul dintre creditori şi până la urmă se îndrăgosteşte de respectivul...
Toată acţiunea - în spectacol – se petrece într-un sicriu-simbol. E, până la urmă, o comedie-neagră... Implacabilul ne urmăreşte indiferent de ceea ce se petrece la un moment dat.

 
Duminică, 28 martie 2010, începând cu ora 18.00, în Sala Mare, sunteţi invitaţi la spectacolul "FARMAZONUL DIN HÂRLĂU", după Vasile Alecsandri. 
 
Despre povestea pe care o veţi urmări pe scena Teatrului Eminescu, Ion Sapdaru, regizorul spectacolului, scrie într-un material promoţional:
"Un tânăr aspirant la mâna fiicei slugerului Ganganu, pe nume Pestriţ, care vine de la Hârlău,  nimereşte pe mâna câtorva boiernaşi ieşeni dornici de distracţie şi de petreceri pe gratis.

Pestriţ vine cu două scopuri la Iaşi: să se însoare şi să intre in societatea … farmazonilor. Este stranie această dorinţă a unui boiernaş de la ţară si constitue de fapt deliciul acestei mici piese. Pentru a impedica logodna lui Pestriţ aceşti mici escroci de la Iaşi se dau drept o societate francmasonă şi se obligă să-l primească pe Pestriţ în rândurile lor. Comedia capătă valenţe groteşti prin felul cum işi inchipuie bonjuristii ceremonia de primire în loja masonică. Ceremonia se desfăşoară, unde altundeva, decât in pivniţă. Naivul Pestriţ este supus la aşa zisele încercări a lojei, este pălmuit, invocă trăsnetul, se întâlneşte pe tărâmul morţii cu alţi pretendenţi la loja masonică, care rătăcesc de săptămîni întregi şi nu-şi găsesc salvarea.

Într-un final Pestriţ îşi pierde driturile de logodnic şi mai află că de fapt i s-a făcut o farsă şi nu este nici farmazon. Îndurerat, Pestriţ se întoarce la Hârlău. O poveste scrisă cu mult nerv si umor.

Din distribuţie fac parte actorii: GHEORGHE FRUNZĂ, CIPRIAN TĂBĂCARU, SORIN CIOFU, IOAN CREŢESCU, MIHAI DONŢU, BOGDAN HORGA, EDUARD SANDU, CEZAR AMITROAEI, FLORIN AIONIŢOAIE, BOGDAN MUNCACIU, MARIUS ROGOJINSCHI, DRAGOŞ RADU, ANA MARIA CAZACU, LENUŞ MORARU, GINA PĂTRAŞCU, ANDREEA MOŢCU, LAURA  DUMITRACHE, LIDIA UJA .

Pentru grupuri organizate de elevi, studenţi şi pensionari, preţul biletului este de 5 lei, pentru celelalte categorii de public biletul fiind de 10 lei.
 
 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șoferii ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi. Există o singură condiție!

astăzi, 11:50
1

Un proiect de ordonanță prevede că imaginile surprinse astfel pot fi trimise polițiștilor, iar în baza lor, s-ar putea da amenzi. Asta ar putea contribui la reducerea numarului de accidente...

Patru ani de închisoare după ce a tâlhărit o studentă în centrul Sucevei, bărbatul a fost prins în Botoșani!

astăzi, 11:08
28

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Republica Moldova, aflat în arest preventiv din luna ianuarie a acestui an pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, un f...

Anunț important de la Tribunalul Botoșani pentru candidații la CJ!

astăzi, 10:51
77

Tribunalul Botoșani înștiințează candidații care și-au anunțat intenția de a candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, dar și pentru consilieri...