"Ursul" revine pe scena Teatrului "Mihai Eminescu" Botoşani!

"Ursul" revine pe scena Teatrului "Mihai Eminescu" Botoşani!
Duminică, 18 septembrie 2016, ora 18.00, în sala Casei Tineretului, Teatrul "Mihai Eminescu" Botoşani vă invită la spectacolul "Ursul", de A.P.Cehov.

Regia artistică : Mihai Donțu
Scenografia : Mihai Pastramagiu

Distribuția :
Crenola Muncaciu
Bogdan Muncaciu 
Radu Dragoș

Mereu atent la meandrele trăirilor sufleteşti, dramaturgul rus A. P. Cehov evidenţiază, în piesa sa "Ursul", cam cât pot dăinui în timp, pentru o femeie, jurămintele de fidelitate eternă.

La moartea soţului, o doamnă din lumea bună a vremurilor demult apuse, jură celui tocmai plecat "dincolo" credinţă fără de cusur până la capătul vieţii.

Doar că pe când încă trăia, soţul - pentru a menţine aspectul de familie respectabilă - făcuse diverse împrumuturi. Imediat după deces, creditorii au şi venit la soţie să ceară banii împrumutaţi de defunct. O vreme "tare pe poziţie", soţia îndoliată nu cedează la avansurile unuia dintre creditori, pentru ca în cele din urmă să se aleagă praful din jurămintele făcute soţului înălţat la ceruri.

Este vorba de o comedie spumoasă, gândită de regizorul Mihai Donţu în ritm alert, cu ironii îngroşate "la moment", cu un final în care viaţa - în fapt, dragostea - triumfă în ciuda unor norme socotite la un moment dat a fi de netrecut.

Actorii Bogdan Muncaciu, Crenola Muncaciu şi Radu Dragoş au înţeles pe deplin intenţiile dramaturgului, drept care spectacolul - benefiicind şi de scenografia inspirată a lui Mihai Pastramagiu - se constituie ca o felie de viaţă adevărată, credibilă, impregnată de optimism.

Ca întotdeauna când e vorba de Cehov şi trupe cu reale calităţi artistice - spectacolul merită să fie văzut!

Pentru grupuri organizate de elevi, studenţi, preţul biletului este de 7 lei, pentru celelalte categorii de public biletul fiind de 15 lei.
Biletele le găsiți la AGENȚIA TEATRALĂ în incinta " Centrului Național de Informare si PromovareTuristică", din Centru lIstoric - Piata 1 Decembrie 1918, nr. 4
tel. 0231 / 510 970
(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doliu în mediul academic, s-a stins un profesor care a pregătit studenți și la Botoșani!

astăzi, 07:10
312

Din rândul universitarilor de la departamentul de Căi de Comunicații și Fundații de la Facultatea de Construcții și Instalații, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Ia...

Calendar ortodox: Îi cinstim pe Sfinţii Mucenici Hrisant şi Daria, Claudiu şi Ilaria; Sfântul Mucenic Marian diaconul (Zi aliturgică. Canonul Mare)

astăzi, 07:00
17

Sfântul Hrisant († 283) era din Egipt, dar s-a mutat la Roma împreună cu tatăl său, Polemon, care era păgân. După ce a învăţat toată filosofia păgână, Hr...

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
371

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...