"Şi noi suntem campioni", o competiţie cu suflet, pentru suflet!

"Şi noi suntem campioni", o competiţie cu suflet, pentru suflet!
Duminică, 22 iunie, s-a desfăşurat un emoţionant eveniment sportiv dedicat  persoanelor cu dizabilităţi intelectuale. Manifestarea, aflată la a V-a  ediţie, a avut loc pe terenul de sport al Colegiului Naţional "A. T. Laurian", duminică, 22 iunie.

Prin astfel de competiţii, persoanelor cu dizabilităţi intelectuale le este oferită  şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi abilităţile sportive.

Alături de membrii asociaţiei "Ne  Trebuie  Speranţă" Botoşani, au participat şi copii din Dorohoi, Asociaţia "Mereu Împreună 2008" şi Asociaţia părinţilor copiilor cu autism din judeţul Botoşani. Împreună cu profesori şi elevi voluntari, au concurat la Gimnastică- traseu aplicativ, Bocce- joc de dublu şi Atletism-alergare, 25 şi 50m.

Concursul a fost deschis prin rostirea Jurământului Special Olympics de sportivul cu Sindrom Down, Andi Creţu: "Vreau să câştig. Dar dacă nu pot câştiga, vreau să fiu brav în încercarea mea!".

Întrecerile sportive, atmosfera momentelor de dans şi voie bună, au creat un spectacol al bucuriei de a participa şi dorinţa de a câştiga.

"Implicarea comunităţii noastre poate aduce în viaţa persoanelor cu dizabilităţi intelectuale schimbări benefice de care au multă nevoie, de aceea mulţumim DJST- Botoşani, Colegiului Naţional "A.T.Laurian", profesorilor şi elevilor voluntari care au contribuit cu suflet la  realizarea unei zile frumoase pentru copiii şi părinţii lor", a precizat prof. Silvia Griciuc, preşedinta Asociaţiei “Ne trebuie speranţă Botoşani.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pericol pe şosea! S-a urcat beat criţă la volan şi a provocat un accident! FOTO

Miercuri, 13 Decembrie 2017
3059

Un bărbat din Botoşani a dat dovadă, miercuri seara, de inconştienţă maximă urcându-se la volan deşi se afla într-o avansată stare de ebrietate.Bărbatul, în vârst...

Coşmarul unei botoşănence: A născut un copil mort, deşi a primit asigurări că totul este în regulă. "Un alt copil a murit în aceeaşi zi"

Miercuri, 13 Decembrie 2017
11029

Cei doi soţi locuiesc într-o localitate din judeţul Botoşani. Aşteptau cu nerăbdare venirea pe lume a primului lor copil. Mama, în vârstă de 40 de ani, era la prima sarcină ş...

Zeci de minori beţi, salvaţi de cadrele medicale! Cel mai mic pacient a avut doar 8 luni!

Miercuri, 13 Decembrie 2017
913

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean Mavromati, în primele 11 luni ale acestui an, 47 de minori au fost diagnosticaţi cu intoxicaţie etanolică, după ce au solicitat sprijinul cadr...