"Şi noi suntem campioni", o competiţie cu suflet, pentru suflet!

"Şi noi suntem campioni", o competiţie cu suflet, pentru suflet!
Duminică, 22 iunie, s-a desfăşurat un emoţionant eveniment sportiv dedicat  persoanelor cu dizabilităţi intelectuale. Manifestarea, aflată la a V-a  ediţie, a avut loc pe terenul de sport al Colegiului Naţional "A. T. Laurian", duminică, 22 iunie.

Prin astfel de competiţii, persoanelor cu dizabilităţi intelectuale le este oferită  şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi abilităţile sportive.

Alături de membrii asociaţiei "Ne  Trebuie  Speranţă" Botoşani, au participat şi copii din Dorohoi, Asociaţia "Mereu Împreună 2008" şi Asociaţia părinţilor copiilor cu autism din judeţul Botoşani. Împreună cu profesori şi elevi voluntari, au concurat la Gimnastică- traseu aplicativ, Bocce- joc de dublu şi Atletism-alergare, 25 şi 50m.

Concursul a fost deschis prin rostirea Jurământului Special Olympics de sportivul cu Sindrom Down, Andi Creţu: "Vreau să câştig. Dar dacă nu pot câştiga, vreau să fiu brav în încercarea mea!".

Întrecerile sportive, atmosfera momentelor de dans şi voie bună, au creat un spectacol al bucuriei de a participa şi dorinţa de a câştiga.

"Implicarea comunităţii noastre poate aduce în viaţa persoanelor cu dizabilităţi intelectuale schimbări benefice de care au multă nevoie, de aceea mulţumim DJST- Botoşani, Colegiului Naţional "A.T.Laurian", profesorilor şi elevilor voluntari care au contribuit cu suflet la  realizarea unei zile frumoase pentru copiii şi părinţii lor", a precizat prof. Silvia Griciuc, preşedinta Asociaţiei “Ne trebuie speranţă Botoşani.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
10

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
146

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
46

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...