"Şi noi suntem campioni", o competiţie cu suflet, pentru suflet!

"Şi noi suntem campioni", o competiţie cu suflet, pentru suflet!
Duminică, 22 iunie, s-a desfăşurat un emoţionant eveniment sportiv dedicat  persoanelor cu dizabilităţi intelectuale. Manifestarea, aflată la a V-a  ediţie, a avut loc pe terenul de sport al Colegiului Naţional "A. T. Laurian", duminică, 22 iunie.

Prin astfel de competiţii, persoanelor cu dizabilităţi intelectuale le este oferită  şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi abilităţile sportive.

Alături de membrii asociaţiei "Ne  Trebuie  Speranţă" Botoşani, au participat şi copii din Dorohoi, Asociaţia "Mereu Împreună 2008" şi Asociaţia părinţilor copiilor cu autism din judeţul Botoşani. Împreună cu profesori şi elevi voluntari, au concurat la Gimnastică- traseu aplicativ, Bocce- joc de dublu şi Atletism-alergare, 25 şi 50m.

Concursul a fost deschis prin rostirea Jurământului Special Olympics de sportivul cu Sindrom Down, Andi Creţu: "Vreau să câştig. Dar dacă nu pot câştiga, vreau să fiu brav în încercarea mea!".

Întrecerile sportive, atmosfera momentelor de dans şi voie bună, au creat un spectacol al bucuriei de a participa şi dorinţa de a câştiga.

"Implicarea comunităţii noastre poate aduce în viaţa persoanelor cu dizabilităţi intelectuale schimbări benefice de care au multă nevoie, de aceea mulţumim DJST- Botoşani, Colegiului Naţional "A.T.Laurian", profesorilor şi elevilor voluntari care au contribuit cu suflet la  realizarea unei zile frumoase pentru copiii şi părinţii lor", a precizat prof. Silvia Griciuc, preşedinta Asociaţiei “Ne trebuie speranţă Botoşani.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un spectacol al Teatrului din Botoșani, în selecția oficială a celei de-a IV-a ediții a Excelsior TEEN-FEST!

astăzi, 08:24
74

45 de instituții și companii teatrale independente și-au înscris producțiile pentru ediția de anul acesta a TEEN-FEST. În alegerea spectacolelor, selecționerul Oana Borș a urmărit ...

ANM: Informare de instabilitate atmosferică pentru cea mai mare parte a țării, până la ora 21:00

astăzi, 08:22
178

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteorologică privind perioade scurte de instabilitate atmosferică la nivelul întregii ţării, valabilă până luni la ora ...

Botoșănean oprit din goana nebună de polițiștii din Hârlău!

astăzi, 07:16
733

Politistii din cadrul Sectiei numarul 9 Politie Rurala Hirlau au actionat pentru asigurarea unui climat corespunzator de ordine si siguranta publica, cresterea gradului de siguranta rutiera si combate...