"Şi noi suntem campioni", o competiţie cu suflet, pentru suflet!

"Şi noi suntem campioni", o competiţie cu suflet, pentru suflet!
Duminică, 22 iunie, s-a desfăşurat un emoţionant eveniment sportiv dedicat  persoanelor cu dizabilităţi intelectuale. Manifestarea, aflată la a V-a  ediţie, a avut loc pe terenul de sport al Colegiului Naţional "A. T. Laurian", duminică, 22 iunie.

Prin astfel de competiţii, persoanelor cu dizabilităţi intelectuale le este oferită  şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi abilităţile sportive.

Alături de membrii asociaţiei "Ne  Trebuie  Speranţă" Botoşani, au participat şi copii din Dorohoi, Asociaţia "Mereu Împreună 2008" şi Asociaţia părinţilor copiilor cu autism din judeţul Botoşani. Împreună cu profesori şi elevi voluntari, au concurat la Gimnastică- traseu aplicativ, Bocce- joc de dublu şi Atletism-alergare, 25 şi 50m.

Concursul a fost deschis prin rostirea Jurământului Special Olympics de sportivul cu Sindrom Down, Andi Creţu: "Vreau să câştig. Dar dacă nu pot câştiga, vreau să fiu brav în încercarea mea!".

Întrecerile sportive, atmosfera momentelor de dans şi voie bună, au creat un spectacol al bucuriei de a participa şi dorinţa de a câştiga.

"Implicarea comunităţii noastre poate aduce în viaţa persoanelor cu dizabilităţi intelectuale schimbări benefice de care au multă nevoie, de aceea mulţumim DJST- Botoşani, Colegiului Naţional "A.T.Laurian", profesorilor şi elevilor voluntari care au contribuit cu suflet la  realizarea unei zile frumoase pentru copiii şi părinţii lor", a precizat prof. Silvia Griciuc, preşedinta Asociaţiei “Ne trebuie speranţă Botoşani.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bătaie între elevi terminată la spital. Victima a fost transferată la Iaşi

Miercuri, 21 Februarie 2018
4065

Incidentul a avut loc, miercuri la prânz, în cadrul Şcolii de Cooperaţie când doi elevi de clasa a IX-a s-au luat la bătaie în toaleta băieţilor.S-au îmbrâ...

Zeci de cazuri de gripă depistate în Botoşani

Miercuri, 21 Februarie 2018
382

Numai în ultima săptămână medicii au raportat 45 de cazuri de gripă la nivelul judeţului, în toatl în acest an fiind raportate 49 din cele 520 raportate la nivel naţional...

Procurorii din toată ţara, verificaţi de şefi la conduita în raport cu justiţiabilii

Miercuri, 21 Februarie 2018
189

Decizia vine după ce mass-media a semnalat posibile abateri de la Codul deontologic al judecătorilor și procurorilor în relaţia cu justiţiabilii. Controlul va avea ca scop ide...