"Şezătorile iernii" au poposit, din nou, la Lunca! FOTO

"Şezătorile iernii" au poposit, din nou, la Lunca! FOTO
Duminică, 21 februarie 2016, comuna Lunca a fost gazdă, pentru a doua oară, a unui eveniment cultural de mare anvergură, "Şezătorile iernii", aflat anul acesta la cea de-a XXVI-a ediţie.

Comuna Lunca s-a alăturat celorlalte localităţi care au găzduit acest periplu cultural, din dorinţa de a păstra şi promova folclorul autentic botoşănean.

Reprezentanţi de seamă ai lumii literare botoşănene ne-au împărtăşit din ultimele lor creaţii, stârnind interes şi curiozitate în rândurile publicului, prezent în număr mare, la acest eveniment.  

Organizatorii principali ai acestui act de cultură au fost: Consiliul Judeţean Botoşani şi Centru Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, în colaborare cu primăriile localităţilor Lunca, Albeşti, Bucecea şi Flămânzi.

În calitate de gazde ale "Şezătorilor iernii", Primăria şi Şcoala Lunca au oferit invitaţilor şi publicului, un program artistic susţinut de ansamblul folcloric "Comorile Luncii". Alături de noi a susţinut un recital doamna Valentina Lulciuc Tipa, cunoscută solistă de muzică populară.

Coregrafia momentului artistic a fost asigurată de domnul instructor coregral Ionel Petrişoru.

(Comunicat de presă, director Şcoala Lunca, prof. Elena Tanasă)


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Loc de dat cu... EPIGRAMA! (I)

Duminică, 12 August 2018
640

Dacă ar trăi Păstorel, ar fi singurul care ne-ar atrage atenţia că epigrama trebuie să existe şi, probabil, ne-ar face şi "lista de bucate" ce ar aduce un plus de "calciu&q...

Transferat în stare gravă la Iași, după un accident în plină noapte!

Duminică, 12 August 2018
1951

Un tânăr în vârstă de 26 de ani a fost grav rănit în urma unui accident petrecut la Ungureni. Medicii de la Botoșani au decis ulterior ca victima să fie transferată la Iași, într-o clinic...

Cei care au atacat-o vineri pe jandarmerita ar fi ultrasi din galeria unei echipe de fotbal bucurestene

Duminică, 12 August 2018
1102

Cei doi care au fost retinuti de autoritati pe motiv ca au batut crunt o jandarmerita la protestul diasporei, de vineri, din Piata Victoriei, sunt membri ai unei galerii de fotbal bucurestene, mai cun...