"Şezătorile iernii" au poposit, din nou, la Lunca! FOTO

"Şezătorile iernii" au poposit, din nou, la Lunca! FOTO
Duminică, 21 februarie 2016, comuna Lunca a fost gazdă, pentru a doua oară, a unui eveniment cultural de mare anvergură, "Şezătorile iernii", aflat anul acesta la cea de-a XXVI-a ediţie.

Comuna Lunca s-a alăturat celorlalte localităţi care au găzduit acest periplu cultural, din dorinţa de a păstra şi promova folclorul autentic botoşănean.

Reprezentanţi de seamă ai lumii literare botoşănene ne-au împărtăşit din ultimele lor creaţii, stârnind interes şi curiozitate în rândurile publicului, prezent în număr mare, la acest eveniment.  

Organizatorii principali ai acestui act de cultură au fost: Consiliul Judeţean Botoşani şi Centru Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, în colaborare cu primăriile localităţilor Lunca, Albeşti, Bucecea şi Flămânzi.

În calitate de gazde ale "Şezătorilor iernii", Primăria şi Şcoala Lunca au oferit invitaţilor şi publicului, un program artistic susţinut de ansamblul folcloric "Comorile Luncii". Alături de noi a susţinut un recital doamna Valentina Lulciuc Tipa, cunoscută solistă de muzică populară.

Coregrafia momentului artistic a fost asigurată de domnul instructor coregral Ionel Petrişoru.

(Comunicat de presă, director Şcoala Lunca, prof. Elena Tanasă)


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tu ce film ai vrea să revezi?

astăzi, 17:49
33

Filme pe care nu le-ai văzut niciodată, filme pe care le revezi și la care te întorci de ani și ani. Gustul cinefililor nu garantează că titlurile de mai jos sunt cele preferate de to...

Gripa modifică programul de vizite în cea mai mare unitate medicală din județ!

astăzi, 17:02
133

Gripa limitează accesul vizitatorilor în secțiile Spitalului Județean Mavromati, măsura fiind dispusă ca urmare a unei adrese emise de Direcția de Sănătate Publică Botoșani. Conform aten...

Anunț de la APIA: Înscrieri online la un eveniment destinat promovării produselor agricole

astăzi, 16:33
68

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Centrul Județean Botoșani informează cu privire la organizarea în data de 7 februarie 2019 a unei zile de informare privin...