"Punguta cu doi bani", un spectacol de poveste la Teatrul Vasilache Botosani!

"Punguta cu doi bani", un spectacol de poveste la Teatrul Vasilache Botosani!
Actorii Teatrului pentru Copii si Tineret Vasilache Botosani va invita duminica, 13 septembrie 2009, la orele 11.00 si 12.30, sa vizionati spectacolul "Punguta cu doi bani", dupa Ion Creanga.

Avand un format de spectacol cu actori si papusi, intr-un cadru menit sa pre-schimbe decorurile, lasand povestea sa "curga" de la sine, "Punguta cu doi bani" devine un act cultural de tinuta, un merit deosebit revenindu-le actorilor, indiferent de generatie sau de rol.

De la Aurica Dobrescu – Baba si Laurentiu Vasilache – Mosul, la Marius Rusu – Boierul si Florin Iftode – Vizitiul, povestea se intregeste cu alte doua personaje-papusi: Cocosul – interpretat de Mihaela Nistorica (Ramona Hriscu – dublura) si Gainusa – Mihaela Stempel.

Actiunea se contureaza in jurul Cocosului, el devenind pe parcursul povestii acel personaj fabulos al lui Creanga.

Cocosul devine un participant activ la viata stapanului sau, spectatorii acceptand, astfel, complicitatea la actiunea de recuperare a pungutei cu doi bani de la boierul hapsan!

Povestea, in viziunea regizorala a lui Valentin Dobrescu, ofera si un final fericit: Cocosul si Gaina traiesc, la randul lor, o frumoasa poveste de dragoste!

Nu lipsesc momentele vesele, cu aluzii la aspectele sociale contemporane (Ciocu mic, nu mai esti la putere!, sau Merg sa ii duc boierului Prima Casa), iar momentele muzicale nu fac decat sa starneasca bucuria si sa furnice manutele dornice de aplauze ale micilor spectatori.

Regia artistica: Valentin Dobrescu; Scenografia: Mihai Pastramagiu; Muzica: Alin Macovei Moraru.

Distributia: Cocosul - Mihaela Nistorica (Ramona Hriscu – Dublura), Gainusa - Mihaela Stempel, Baba - Aurica Dobrescu, Mosul, Laurentiu Vasilache, Boierul - Marius Rusu, Vizitiul - Florin Iftode.
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
8

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
128

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
738

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...