"Oameni ai nimănui" duminică, la Teatrul Eminescu

"Oameni ai nimănui" duminică, la Teatrul Eminescu
Duminică, 31 martie, începând cu ora 18.00, Teatrul Mihai Eminescu vă invită la spectacolul "Oameni ai nimănui", după un text de Dumitru Crudu, regia Mihai Donţu, scenografia  Gelu Rîşca, mişcare scenică Victoria Bucun.

Din distribuţie fac parte actorii: Silvia Răileanu, Petronela Chiribuţă, Alexandra Vicol, Crenola Muncaciu.

Mihai Donţu, regizorul spectacolului: "Proiectul nostru nu este o dezbatere! Nu căutăm vina regimurilor politice sau a sistemelor economice. Nu vedem doar răul din sufletele unor oameni, brutalitatea lor, hidoşenia lor! Doar tragem un semnal de alarmă! Este cumva târzie atenţionarea noastră? Eu cred că nu! Sclavia încă este contemporană cu noi. Şi, mai mult, ne-am abrutizat - unii - în aşa măsură încât socotim această stare de lucruri ca fiind absolut normală!".

"Nu credeam că este posibil ca frumuseţii şi gingăşiei feminine să li se răspundă cu atâta cruzime, o cruzime care, totuşi, aparţine unor fiinţe umane!" (Elena - actriţa Petronela Chiribuţă)

"Uşor naive, dar mai ales, împinse de sărăcia lucie de acasă, multe fete şi femei din Basarabia - dar şi din alte ţări din Răsăritul Europei - s-au aruncat în necunoscut. Şi astfel viaţa lor a devenit un coşmar. Deschideţi ochii, fetelor, înainte de a apuca pe un drum sau altul!" (Iulia - actriţa Silvia Răileanu)

"Sclavia sexuală mi se pare a fi o întoarcere a speciei umane înspre grotele începutului! O asemenea stare nu este compatibilă cu începutul mileniului trei!
(Maria - actriţa Alexandra Vicol)

"Raporturile dintre bărbaţi şi femei iau, uneori, forme abrutizante, care nu fac defel cinste condiţiei umane. Sunt realităţi în faţa cărora nu trebuie să întoarcem spatele şi să ne facem că nu există. În coşmarurile iscate din pornirile violente pot fi soţia, fiica, sora sau chiar mama..." (Mama - Crenola Muncaciu)


 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

BMW condus de un bărbat beat, pe contrasens! A lovit trei maşini! FOTO

Marţi, 23 Ianuarie 2018
1992

Bărbatul, de aproximativ 40 de ani, se deplasa la volanul unui BMW, înmatriculat în Suceava, dinspre Colegiul Naţional "A.T. Laurian", iar când a ajuns la intersecţia cu strada Mihail Kogălnice...

Grav accident la Copălău! Trei persoane au fost rănite! FOTO

Marţi, 23 Ianuarie 2018
2002

Un autoturism Audi, condus de un bărbat în vârstă de 43 de ani, care se deplasa dinspre Botoşani către Iaşi, a pătruns pe contrasens, după ce conducătorul auto a pierdut ...

Incendiu puternic! Apartament cuprins de flăcări într-un bloc din Botoşani, persoane inconştiente transportate la spital! FOTO

Marţi, 23 Ianuarie 2018
6112

În momentul izbucnirii incendiului, proprietarii se aflau în apartamentul situat la parterul unui bloc de pe Aleea Nouă.. Aceştia au ieşit pe casa scării şi au cerut ajutor. Aler...