"Oameni ai nimănui" duminică, la Teatrul Eminescu

"Oameni ai nimănui" duminică, la Teatrul Eminescu
Duminică, 31 martie, începând cu ora 18.00, Teatrul Mihai Eminescu vă invită la spectacolul "Oameni ai nimănui", după un text de Dumitru Crudu, regia Mihai Donţu, scenografia  Gelu Rîşca, mişcare scenică Victoria Bucun.

Din distribuţie fac parte actorii: Silvia Răileanu, Petronela Chiribuţă, Alexandra Vicol, Crenola Muncaciu.

Mihai Donţu, regizorul spectacolului: "Proiectul nostru nu este o dezbatere! Nu căutăm vina regimurilor politice sau a sistemelor economice. Nu vedem doar răul din sufletele unor oameni, brutalitatea lor, hidoşenia lor! Doar tragem un semnal de alarmă! Este cumva târzie atenţionarea noastră? Eu cred că nu! Sclavia încă este contemporană cu noi. Şi, mai mult, ne-am abrutizat - unii - în aşa măsură încât socotim această stare de lucruri ca fiind absolut normală!".

"Nu credeam că este posibil ca frumuseţii şi gingăşiei feminine să li se răspundă cu atâta cruzime, o cruzime care, totuşi, aparţine unor fiinţe umane!" (Elena - actriţa Petronela Chiribuţă)

"Uşor naive, dar mai ales, împinse de sărăcia lucie de acasă, multe fete şi femei din Basarabia - dar şi din alte ţări din Răsăritul Europei - s-au aruncat în necunoscut. Şi astfel viaţa lor a devenit un coşmar. Deschideţi ochii, fetelor, înainte de a apuca pe un drum sau altul!" (Iulia - actriţa Silvia Răileanu)

"Sclavia sexuală mi se pare a fi o întoarcere a speciei umane înspre grotele începutului! O asemenea stare nu este compatibilă cu începutul mileniului trei!
(Maria - actriţa Alexandra Vicol)

"Raporturile dintre bărbaţi şi femei iau, uneori, forme abrutizante, care nu fac defel cinste condiţiei umane. Sunt realităţi în faţa cărora nu trebuie să întoarcem spatele şi să ne facem că nu există. În coşmarurile iscate din pornirile violente pot fi soţia, fiica, sora sau chiar mama..." (Mama - Crenola Muncaciu)


 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Surpriza dintr-un microbuz: ţigări ascunse în mânecile hainelor pasagerilor, în trusa medicală şi în lada cu scule - FOTO

astăzi, 12:38
157

În data de 21 septembrie a.c, în jurul orei 09.30, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de fr...

Botoşani: COD GALBEN de vijelie

astăzi, 11:44
598

Până la ora 13:00, judeţul Botoşani, alături de Iaşi, se va afla sub avertizare meteorologică cu efect imediat de tip COD GALBEN, referitoare la manifestări violente ale vremii. Astfel, s...

DOLIU în Biserica Lipovenească: Fostul preot al comunităţii ruşilor lipoveni din Botoşani a plecat dintre noi!

astăzi, 10:14
783

Comunitatea ruşilor lipoveni din Botoşani este în stare de şoc după ce preotul Alexei Simionov a murit în noaptea de joi spre vineri. Bolnav de mai mult timp, părintele asistase ieri ...