"Oameni ai nimănui" duminică, la Teatrul Eminescu

"Oameni ai nimănui" duminică, la Teatrul Eminescu
Duminică, 31 martie, începând cu ora 18.00, Teatrul Mihai Eminescu vă invită la spectacolul "Oameni ai nimănui", după un text de Dumitru Crudu, regia Mihai Donţu, scenografia  Gelu Rîşca, mişcare scenică Victoria Bucun.

Din distribuţie fac parte actorii: Silvia Răileanu, Petronela Chiribuţă, Alexandra Vicol, Crenola Muncaciu.

Mihai Donţu, regizorul spectacolului: "Proiectul nostru nu este o dezbatere! Nu căutăm vina regimurilor politice sau a sistemelor economice. Nu vedem doar răul din sufletele unor oameni, brutalitatea lor, hidoşenia lor! Doar tragem un semnal de alarmă! Este cumva târzie atenţionarea noastră? Eu cred că nu! Sclavia încă este contemporană cu noi. Şi, mai mult, ne-am abrutizat - unii - în aşa măsură încât socotim această stare de lucruri ca fiind absolut normală!".

"Nu credeam că este posibil ca frumuseţii şi gingăşiei feminine să li se răspundă cu atâta cruzime, o cruzime care, totuşi, aparţine unor fiinţe umane!" (Elena - actriţa Petronela Chiribuţă)

"Uşor naive, dar mai ales, împinse de sărăcia lucie de acasă, multe fete şi femei din Basarabia - dar şi din alte ţări din Răsăritul Europei - s-au aruncat în necunoscut. Şi astfel viaţa lor a devenit un coşmar. Deschideţi ochii, fetelor, înainte de a apuca pe un drum sau altul!" (Iulia - actriţa Silvia Răileanu)

"Sclavia sexuală mi se pare a fi o întoarcere a speciei umane înspre grotele începutului! O asemenea stare nu este compatibilă cu începutul mileniului trei!
(Maria - actriţa Alexandra Vicol)

"Raporturile dintre bărbaţi şi femei iau, uneori, forme abrutizante, care nu fac defel cinste condiţiei umane. Sunt realităţi în faţa cărora nu trebuie să întoarcem spatele şi să ne facem că nu există. În coşmarurile iscate din pornirile violente pot fi soţia, fiica, sora sau chiar mama..." (Mama - Crenola Muncaciu)


 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Autoturism cuprins de un incendiu pe o stradă din Dorohoi! FOTO

Miercuri, 22 Noiembrie 2017
821

Un autoturism parcat, miercuri seara, pe o stradă din municipiul Dorohoi a luat foc fiind nevoie de intervenția angajaților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență.Mașina, un V...

O ocrotitoare și binefăcătoare a câinilor maidanezi, propusă pentru titlul de Cetățean de onoare al municipiului Botoșani

Miercuri, 22 Noiembrie 2017
2321

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local din data de 29 noiembrie va fi și un proiect de hotărâre privind acordarea titlului de Cetățean de onoare lui Heike Lindlohr, fondatoarea...

Marcela Motoc aduce "Fata din Curcubeu" la Botoșani!

Miercuri, 22 Noiembrie 2017
252

De pe scenele pariziene, pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret Botoșani. Un text de Lia Bugnar și o actriță care a străbătut lumea pentru ca într-un târziu ea, lumea, să &icir...