"Oameni ai nimănui" duminică, la Teatrul Eminescu

"Oameni ai nimănui" duminică, la Teatrul Eminescu
Duminică, 31 martie, începând cu ora 18.00, Teatrul Mihai Eminescu vă invită la spectacolul "Oameni ai nimănui", după un text de Dumitru Crudu, regia Mihai Donţu, scenografia  Gelu Rîşca, mişcare scenică Victoria Bucun.

Din distribuţie fac parte actorii: Silvia Răileanu, Petronela Chiribuţă, Alexandra Vicol, Crenola Muncaciu.

Mihai Donţu, regizorul spectacolului: "Proiectul nostru nu este o dezbatere! Nu căutăm vina regimurilor politice sau a sistemelor economice. Nu vedem doar răul din sufletele unor oameni, brutalitatea lor, hidoşenia lor! Doar tragem un semnal de alarmă! Este cumva târzie atenţionarea noastră? Eu cred că nu! Sclavia încă este contemporană cu noi. Şi, mai mult, ne-am abrutizat - unii - în aşa măsură încât socotim această stare de lucruri ca fiind absolut normală!".

"Nu credeam că este posibil ca frumuseţii şi gingăşiei feminine să li se răspundă cu atâta cruzime, o cruzime care, totuşi, aparţine unor fiinţe umane!" (Elena - actriţa Petronela Chiribuţă)

"Uşor naive, dar mai ales, împinse de sărăcia lucie de acasă, multe fete şi femei din Basarabia - dar şi din alte ţări din Răsăritul Europei - s-au aruncat în necunoscut. Şi astfel viaţa lor a devenit un coşmar. Deschideţi ochii, fetelor, înainte de a apuca pe un drum sau altul!" (Iulia - actriţa Silvia Răileanu)

"Sclavia sexuală mi se pare a fi o întoarcere a speciei umane înspre grotele începutului! O asemenea stare nu este compatibilă cu începutul mileniului trei!
(Maria - actriţa Alexandra Vicol)

"Raporturile dintre bărbaţi şi femei iau, uneori, forme abrutizante, care nu fac defel cinste condiţiei umane. Sunt realităţi în faţa cărora nu trebuie să întoarcem spatele şi să ne facem că nu există. În coşmarurile iscate din pornirile violente pot fi soţia, fiica, sora sau chiar mama..." (Mama - Crenola Muncaciu)


 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Interceptări ale DNA anulate de judecători în dosarul Ralucăi Stâncescu, fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani

Miercuri, 21 Martie 2018
677

Iniţial, judecătorul de cameră preliminară de la Curtea de Apel Târgu Mureş, dosarul fiind strămutat la această instanţă la solicitarea inculpaţilor, a admis interceptările, însă avocaţ...

"Extraordinarele peripeții ale lui Hansel și Gretel", duminică, pe scena Teatrului Vasilache

Miercuri, 21 Martie 2018
99

Teatrul pentru Copii şi Tineret "Vasilache" invită copiii duminică, 25 martie 2018, de la orele 11:00 şi 12:30, să vizioneze  spectacolul "Extraordinarele peripeții...

Pleci la drum? De joi, Cod Portocaliu și Galben de ninsori abundente, viscol și vreme deosebit de rece!

Miercuri, 21 Martie 2018
655

Chiar dacă am trecut de prima jumătate a lunii martie, dacă ai programate drumuri în țară e bine să fii la curent cu avertizările meteorologilor, care au transmis că jumătatea de sud a Rom...