"Oameni ai nimănui" duminică, la Teatrul Eminescu

"Oameni ai nimănui" duminică, la Teatrul Eminescu
Duminică, 31 martie, începând cu ora 18.00, Teatrul Mihai Eminescu vă invită la spectacolul "Oameni ai nimănui", după un text de Dumitru Crudu, regia Mihai Donţu, scenografia  Gelu Rîşca, mişcare scenică Victoria Bucun.

Din distribuţie fac parte actorii: Silvia Răileanu, Petronela Chiribuţă, Alexandra Vicol, Crenola Muncaciu.

Mihai Donţu, regizorul spectacolului: "Proiectul nostru nu este o dezbatere! Nu căutăm vina regimurilor politice sau a sistemelor economice. Nu vedem doar răul din sufletele unor oameni, brutalitatea lor, hidoşenia lor! Doar tragem un semnal de alarmă! Este cumva târzie atenţionarea noastră? Eu cred că nu! Sclavia încă este contemporană cu noi. Şi, mai mult, ne-am abrutizat - unii - în aşa măsură încât socotim această stare de lucruri ca fiind absolut normală!".

"Nu credeam că este posibil ca frumuseţii şi gingăşiei feminine să li se răspundă cu atâta cruzime, o cruzime care, totuşi, aparţine unor fiinţe umane!" (Elena - actriţa Petronela Chiribuţă)

"Uşor naive, dar mai ales, împinse de sărăcia lucie de acasă, multe fete şi femei din Basarabia - dar şi din alte ţări din Răsăritul Europei - s-au aruncat în necunoscut. Şi astfel viaţa lor a devenit un coşmar. Deschideţi ochii, fetelor, înainte de a apuca pe un drum sau altul!" (Iulia - actriţa Silvia Răileanu)

"Sclavia sexuală mi se pare a fi o întoarcere a speciei umane înspre grotele începutului! O asemenea stare nu este compatibilă cu începutul mileniului trei!
(Maria - actriţa Alexandra Vicol)

"Raporturile dintre bărbaţi şi femei iau, uneori, forme abrutizante, care nu fac defel cinste condiţiei umane. Sunt realităţi în faţa cărora nu trebuie să întoarcem spatele şi să ne facem că nu există. În coşmarurile iscate din pornirile violente pot fi soţia, fiica, sora sau chiar mama..." (Mama - Crenola Muncaciu)


 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mașină căzută în râul Sitna, scoasă cu ajutorul pompierilor! FOTO

astăzi, 19:35
291

Pompierii botoșăneni au intervenit, marți după-amiază, pentru a scoate o mașină căzută în râul Sitna, pe raza localității Răchiți. Din primele informații, se pare c...

Organizatorii de la Mamaia Copiilor explica de ce s-a rupt scena: De vina sunt ploaia si copiii care au sarit de bucurie

astăzi, 17:50
104

Organizatorii Festivalului Mamaia Copiilor au venit marti cu precizari referitoare la incidentul de sambata seara, cand scena s-a rupt la festivitatea de premiere."Avanscena de la Festivalul Mamai...

Guvernul vrea să renunțe la centrele pentru persoane cu dizabilități pentru a le înlocui cu "locuințe protejate"

astăzi, 17:03
208

Guvernul discută un proiect de Ordonanță de Urgență privind unele măsuri pentru persoanele cu dizabilităţi, a anunțat premierul Viorica Dăncilă. Aceasta a spus că proiectul de act normativ...