"Mihai Viteazul", pe locul III in lume in topul filmelor istorice din toate timpurile - VIDEO

"Mihai Viteazul", pe locul III in lume in topul filmelor istorice din toate timpurile - VIDEO
Pelicula "Mihai Viteazul", regizata de Sergiu Nicolaescu, ocupa locul III in topul celor mai apreciate filme istorice din toate timpurile, inaintea unor productii ca "Braveheart", "Judgment at Nuremberg" sau "Ghandi", conform celui mai recent clasament alcatuit de Internet Movie Database.

Realizat in 1970, dupa un scenariu scris de Titus Popovici, filmul lui Nicolaescu l-a avut in rolul principal pe Amza Pellea, alaturi de care au jucat, printre altii, Ion Besoiu, Olga Tudorache, Florin Piersic, Ilarion Ciobanu si Mircea Albulescu. Pelicula a avut un buget destul de semnificativ la momentul realizarii sale, echivalentul a 500.000 de dolari.

Primul pe lista celor mai apreciate filme istorice este "Schindler`s List" (1993), regizat de Steven Spielberg si premiat cu sapte Oscaruri.

Locul II este ocupat de pelicula germana "Das Boot", realizata de Wolfgang Petersen.
Realizatorul topului, portalul american Internet Movie Database, este considerat cel mai complet dictionar de film online.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
96

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
234

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
101

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...