"Marşul pentru viaţă" în Protopopiatul Săveni

"Marşul pentru viaţă" în Protopopiatul Săveni
Biroul Pro Vita al Protopopiatului Săveni, în colaborare cu Asociaţia Tineretul Ortodox Român (ATOR) - filiala Zoiţani şi cu Protopopiatul Săveni, a organizat duminică, 30 martie, "Marşul pentru viaţă".

Manifestarea a avut ca scop conştientizarea populaţiei asupra faptului că orice copil are dreptul de a se naşte, iar avortul nu reprezintă o opţiune. În jurul orei 13:00, la sediul protopopiatului s-au adunat preoţi şi credincioşi din oraşul Săveni, dar şi din alte 19 parohii. Manifestarea a debutat cu un moment pregătit de tinerii din ATOR Zoiţani, iar apoi s-au împărţit pliante celor prezenţi.

După rostirea rugăciunii "Tatăl nostru", marşul a pornit pe traseul: Protopopiatul Săveni -  Spitalul Orăşenesc -  Primăria Săveni - Biserica "Sfântul Gheorghe". Participanţii, purtând în mâini icoane, lumânări aprinse, baloane, dar şi pancarte pe care au fost înscrise mesaje pro-viaţă, au intonat rugăciuni şi cântări pe toată durata defăşurării evenimentului. Odată ajunşi la Biserica "Sfântul Gheorghe", celor de faţă le-a fost prezentat filmul Pro Vita şi filmul "Gianna Jessen - supravieţuitoarea avortului".

A urmat un cuvânt de învăţătură, dar şi de mulţumire adresat de părintele Constantin Macuc, protopop al Protopopiatului Săveni, celor aproximativ 400 de persoane prezente. În încheiere, pr. Dan Muraru, coordonatorul Biroului Pro Vita al Protopopiatului Săveni, a subliniat rolul vieţii şi stopării avortului în societatea de astăzi, îndemnând pe cei care au nevoie de sprijin să apeleze la Biroul Pro Vita şi la reprezentanţii Bisericii, pentru a găsi răspuns la problemele lor, scrie Ziarul Lumina.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Temele pentru acasă între necesitate și obligație, ce ne sfătuiesc specialiștii în educație din Botoșani!

astăzi, 16:21
48

Țări ca Polonia și Finlanda au decis eliminarea temelor pentru acasă, considerând că beneficiul asupra copilului în ansamblu este nul.De fapt care e adevărul? Mai au nevoie copii...

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
210

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...

Forțele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
138

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...