"Ipoteşti- un Rai din basme" de Ziua Internationala a Copilului

"Ipoteşti- un Rai din basme" de Ziua Internationala a Copilului
Memorialul Ipoteşti - Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu organizează în ziua de 1 iunie 2010, în amfiteatrul Laurenţiu Ulici al Bibliotecii Naţionale de Poezie şi în spaţiile muzeale, un cumul de activităţi culturale prilejuite de Ziua Internaţională a Copilului.

Ora 9.00 - Expoziţie de carte ilustrată din creaţia eminesciană dedicată copiilor şi colţ muzeal cu obiecte de patrimoniu (realizate şi prezentate de Maria M. Cassian, muzeograf).

Ora 9.10 - Program artistic susţinut de elevii clasei a II-a A, de la Liceul Teoretic Nicolae Iorga din Botoşani, în cadrul Proiectului educaţional Eminescu şi copiii, realizat de institutor Olguţa Şchiopu şi muzeograf Gianina Zăhărescu:
- Montaj literar "Eminescu mereu viu"
- Piese muzicale pe versuri de Eminescu şi alte cântece pentru copii (solişti şi două grupuri vocale)
- Dans etno Hora

Ora 9.45 - "Copilăria, tărâm magic" (material documentar realizat şi prezentat de Oana Buzatu- Iliescu, muzeograf)

Ora 10.00 - "Poveste din satul lui Eminescu", de Maria M. Cassian, în lectura autoarei

Ora 10.15 - "Eminescu şi Creangă" (scenetă) moment liric, expoziţie de desene, prezentate de elevii Şcolii Mihai Eminescu din Ipoteşti, pregătiţi de Gabriela Creţu, profesor.

- "Copilărie - pulbere de stea", program artistic susţinut de elevii Şcolii din Cătămăreşti- Deal, pregătiţi de Atănăsoaie Teofilia, institutor, şi de la Şcoala din Prăjeni, îndrumaţi de Huştiuc Aurel, învăţător.

Ora 11.30 - Film pentru copii, selectat şi proiectat de Relu Oneaga, maestru de sunet şi lumini

Ora 12.40 - Liceul de Artă Ştefan Luchian: proiecţie (filmul de scurt metraj "Anotimpuri" realizat la Ipoteşti, cu elevii  clasei a VI-a A, în cadrul proiectului educaţional elaborat de Mihaela Pânzariu, profesor), desene, recital de versuri.

La Grădiniţa Mihai Eminescu din Ipoteşti:
- "Fiind băiet păduri cutreieram..." - Spectacol realizat cu preşcolarii pregătiţi de educatoarele Angelica Ciobanu (Ipoteşti) şi Mărioara Caia (Grădiniţa 25 Botoşani)

De la ora 13.00 - "La căsuţa tâmplarului..." Aurel Brumar le arata copiilor obiecte de lemn cu valoare artistică

- "Cerdacul dantelat". Etape de lucru prezentate pe înţelesul copiilor, la casa Isăcescu- Papadopol, de către Marius Ştefanachi, restaurator.

- Monica Simion: "Mirajul florii albastre" - expoziţie de fotografii

- "E melon sau e joben?" Ludicul în prezentarea muzeală făcută copiilor (demonstraţie făcută în  Sala basmului de Maria M. Cassian, muzeograf, coordonator al proiectului cultural "Ipoteşti- un Rai din basme")

În funcţie de interesul manifestat de copii şi de reuşita activităţilor culturale, vor fi oferite diplome de către directorul Memorialului Ipoteşti, ec. Miluta Jijiie

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tribunalul Botoșani invită instituțiile interesate să preia fără plată mijloace fixe sau obiecte de inventar!

astăzi, 11:48
73

Potrivit adresei Tribunalului Botoșani, ”bunurile aprobate pentru casare/declasare nu sunt în stare de funcționare, dar pot fi utilizate ca piese de schimb sau date alte întrebuin...

Șoferi de microbuz amendați drastic, polițiștii au dat jos zeci de pasageri!

astăzi, 11:25
101

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului de activitate BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu ...

Veste bună pentru bunica Elena, femeia singură și imobilizată la pat. ”Mulțumim tuturor celor ce ați ajutat concret!”

astăzi, 10:50
161

O asociație din Botoșani s-a oferit chiar să o preia pe bunica Elena în centrul destinat oamenilor fără adăpost.Astfel, potrivit celor transmise de preoteasa Anamaria Macuc, cea care a...