"Inimi la unison" au adus Darul bucuriei de Crăciun! FOTO, VIDEO

"Inimi la unison" au adus Darul bucuriei de Crăciun! FOTO, VIDEO
Artă, cântec, dans, colinde, poezie. O sărbătoare a bucuriei, un dar al vieţii creştine trăit la unison de către toţi cei pentru care Crăciunul înseamnă împreună, înseamnă generozitate, iubire şi dăruire.

Asociaţia "Inimi la unison", înființată pe lângă Parohia Vovidenia din Botoşani, a primit joi, 17 decembrie 2014, oaspeţi de seamă la spectacolul "Crăciunul, darul bucuriei", un eveniment devenit deja tradiţie la Botoşani.  

"Înainte de a mulţumi Lui Dumnezeu pentru toate, şi pentru toţi cei de aici, celor prezenţi şi celor care aţi făcut posibilă această întâlnire, v-aş spune că această sărbătoare a Crăciunului, a Naşterii lui Hristos, este sărbătoarea ce ne aduce cel mai bine aminte de starea de normalitate pe care trebuie să o avem fiecare. Un înţelept spunea: copiii sunt rămăşiţele Raiului cel de demult, pe care l-am pierdut. Iar voi, copiii, ne aduceţi aminte de înălţimea sfinţeniei la care trebuie să ajungem. Pentru noi sunteţi un model. Mântuitorul ne spune nouă, maturilor: "De nu veţi fi ca pruncii nu veţi putea intra în Împărăţia Tatălui Meu". De aceea, în primul rând vouă vă mulţumesc. Pentru că existaţi, pentru că ne mobilizaţi, pentru că ne puteţi aduna în jurul vostru. Voi sunteţi liantul nu numai în familie, ci şi în marea familie din societate. Mulţumesc tuturor partenerilor, colaboratorilor, celor care au făcut posibilă această întâlnire, cu câteva zile înainte de Naşterea lui Hristos. Să nu uitaţi, toţi cei prezenţi, şi în primul rând eu: Dumnezeu este prietenul, este copilul, este cel care permanent stă lângă noi", a spus în cuvântul său de început pr. Partenie Cristian Apostoaie, preşedintele Asociaţiei Umanitare "Inimi la unison".





Oaspeţii s-au bucurat de o atmosferă caldă, de bucurie, dar şi de daruri, provenite în special de la enoriașii Bisericii Vovidenia.

Prof. Alina Răileanu a mulţumit, de asemenea, în numele Asociaţiei "Inimi la unison", tuturor celor care s-au implicat în organizarea evenimentului: "Prin prezenţa numeroasă aici dăruiti din sufletul dvs. Noi vă întoarcem cu dragoste sentimentele. Vă mulţumim pentru că aţi răspuns afirmativ acestei invitaţii".

Evenimentul a debutat cu Expoziția Atelierului de Artă decorativă, atelier deschis în cadrul Liceului Tehnologic Special "Sfântul Stelian" Botoşani. Copiii au deprins, în decursul atelierului, tehnica picturii pe sticlă, arta decorativă fiind un prilej de relaxare, dar şi un mod terapeutic de a elimina îndoieli, neîncrederi în forţele proprii. Lucrările expuse s-au bucurat de aprecierea tuturor, artiştii primind aplauze şi cuvinte de întărire sufletească.

Pe parcursul spectacolului au evoluat Grupul coral de la Liceul Teoretic "Nicolae Iorga", format din elevi ai clasei a VI-a, coordonat de prof. Laurenţiu Palade, Silviu Murariu, Grupul "Melos" de la Liceul Tehnologic Special "Sf. Stelian", Grup de recitatori format din elevi ai claselor a V-a B şi a VII-a A, coordonat de Claudia Buduruță și Dinu Daniel Ciuraru, Grupul "Steluţele" din Vorniceni, coord. prof. Marinela Mihai, Grup de elevi de la Șc. Gimnazială "Sf. Maria" Botoșani – îndrumat de prof. Constanța Zîna Puianu, Georgiana Andrei, Alina Buțerchi, Rodica Apostol, Mirela Mindii, Formația de dansuri "Hora", de la Liceul Tehnologic Special "Sf. Stelian" – coord. prof. Alina Tătărușanu, Claudia Buduruță, Elena Asiminicesei, formația de dansuri "Doruleţ Down" – coord. prof. Olimpia Neamțu și Ramona Stroeșteanu, Grupul  de elevi de la Școala Gimnazială Unțeni, structura Poiana Unțeni – coord. prof.  Maria Clim, Mărioara Borcan – C.I.T.O.  – coord. Tamara Balan, Ana Lhea Arcălianu și Nectaria Rasiga, Grupul de elevi de la Sc. Gimnazială Nr. 7, cl. A III a D  – coord. prof. Daniela Orășanu, Grupul de elevi de la Sc. Gimnazială "Grigore Antipa", clasa a VIII a B – coord. prof. Oana Elena Răileanu, Mihaela Apației – (poezie) – cl. A VII a D – Sc. Gimnazială "Grigore Antipa" – coord. prof. Oana Elena Răileanu, Karina Todireanu – Liceul de Artă "Ştefan Luchian", Grupul de voluntari al Fundației "Claudia" Vorniceni, coordonat de Maria Zvîncă, Georgiana Marilena Mihai – coord. prof. Marinela Mihai.

De asemenea, a fost organizat un concurs de pictură, al cărui preşedinte de juriu a fost Aglaia Corneanu, care a evaluat lucrările şi a acordat premiile. Din juriu au făcut parte și Mihaela Barbacaru, prof. psihopedagog, și Ionela Lungu, bibliotecar, de la Liceul "Sf. Stelian". La concurs au participat elevi de la Școala Gimnazială "Grigore Antipa", coordonați de prof. Raluca Elena Ciobanu, de la Scoala Gimnazială nr. 7, coordonat de prof. Daniela Oroșanu, și de la Școala Gimnazială nr. 12, coordonat de prof. Gabriela Lungu. Tudor Mărăndel, elev al clasei a III-a D de la Scoala Gimnazială nr. 7, a obținut Trofeul concursului, lucrarea sa fiind considerată excepțională.






Asociația "Inimi la unison" a acordat certificate de apreciere și de voluntar partenerilor și voluntarilor.

Spectacolul "Crăciunul, darul bucuriei" a fost organizat de Asociaţia "Inimi la unison" şi Liceul Tehnologic Special "Sfântul Stelian".

Parteneri – Centrul Europe Direct, Asociaţia "Ne trebuie speranţă", Fundația "Claudia" Vorniceni, Fundația "Ştefan Luchian", Asociaţa de sprijin a copiilor și tinerilor cu cerințe educative speciale "Împreună vom reuşi".

Partener Media: Știri Botoșani

Printre invitaţi: Loredana Secrieriu, directorul Liceului Tehnologic Special "Sfântul Stelian", Radu Căjvăneanu, coord. Centrul Europe Direct Botoşani, Silvia Griciuc, președintele Asociaţiei "Ne trebuie speranţă", Aglaia Corneanu, președintele Fundației "Ștefan Luchian", Maria Zvîncă, președintele Fundației "Claudia" Vorniceni, Adina Cical, președintele Asociaţiei de sprijin a copiilor și tinerilor cu cerințe educative speciale "Împreună vom reuşi", inspectorul școlar pentru învățământ special Cătălina Hodan, Laura Tocariu, șef secție Etnografie din cadrul Muzeului Județean Botoșani, Maria Aramă, președintele Asociației Învățătorilor, Anamaria Chelaru, actriță la Teatrul Vasilache, Marius  Oroșanu, liderul Cartel Alfa, Laura Pușcașu, directorul Scolii Gimnaziale Unțeni, artist plastic Aida Şuşter, actriţa Mihaela Nistorică.
 




 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Florentina Tonita

Niculina, sufletul orașului meu

Marţi, 23 Aprilie 2024
1823

Cam pe la 7-8 pe seară, de ani buni, Niculina iese din casă. Vara în culori deschise, rochii cu volănașe garnisite uneori cu mărgele simple, pe care le poartă pitite într-o copilăro...

Regizorul Cristian Pascariu, înainte de lansarea filmului ”Nasty” la Botoșani: ”Îl veți vedea pe Ilie într-o ipostază necenzurată, într-o ipostază sinceră” (Foto, Video)

Joi, 18 Aprilie 2024
740

Filmul ”Nasty” va avea premiera de gală la Cinema Unirea Botoșani sâmbătă, 20 aprilie, de la 19:00, publicul având prilejul de a se întâlni și cu echipa care a...

Anamaria Chelaru: ”Noi, păpușarii, suntem făcuți să lucrăm între călugărie și armată!” (Foto, Video)

Marţi, 16 Aprilie 2024
1213

Când am căutat-o și i-am propus acest interviu, am întrebat-o direct: Cum este Anamaria Chelaru în afara scenei? A răspuns dintr-o suflare, cu vocea clară și îndelung form...