"În prag de primăvară", ediția a III-a, ateliere creative de confecționat mărțișoare și felicitări

"În prag de primăvară", ediția a III-a, ateliere creative de confecționat mărțișoare și felicitări

Secţia de Artă plastică - Etnografie a Muzeului Judeţean Botoşani organizează, la Muzeul de Etnografie, în perioada 26 februarie - 2 martie 2018, între orele 8.00 - 16.00, atelierele creative intitulate "În prag de primăvară".

Ca şi precedentele două, această a III-a ediţie se adresează publicului de toate vârstele, în dorinţa reîntoarcerii la spiritul vremurilor arhaice, când oamenii îşi stabileau repere existenţiale în deplină armonie cu cerul şi pământul. Primăvara, anotimp al renaşterii, al începutului de an agrar şi păstoresc, aducea cu sine şi purtarea mărţişoarelor, simboluri ale ciclicităţii vieţii şi înnoirii repetitive a timpului.

Astfel, participanţii la activitatea „În prag de primăvară” vor avea ocazia nu doar de a se familiariza cu diferite tehnici de confecţionare a mărţişoarelor, ci vor descoperi importanţa şi simbolistica lor, pătrunzând în tainele mentalului ancestral, concretizat şi prin aceste simboluri de gândire şi viaţă tradiţională. 

"Pentru participarea la ateliere este necesara achitarea taxei de intrare, în valoare de 2 lei (pentru grupuri şi copii). În vederea asigurării fluenţei activităţilor, va rugăm să faceţi programări la numărul de telefon: 0231.515506", a precizat Maria-Laura Tocariu, director în cadrul Muzeului de Etnografie Botoşani.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Arestată în Rusia pentru spionaj în favoarea României!

Marţi, 19 Iunie 2018
643

Carina Țurcan, membră a Consiliului de Administraţie al companiei Inter Rao, a fost arestată fiind acuzată de spionaj în favoarea statului român au afirmat surse apropiate anchetei pe...

Sfârșit cumplit pentru o botoșăneancă: Și-a tăiat venele și apoi s-a spânzurat într-o pensiune!

Marţi, 19 Iunie 2018
4466

Sâmbătă, 16 iunie, în jurul prânzului,  într-o pensiune din zona Ursuleți, aproape de Piatra-Neamț, a fost găsită decedată o persoană de sex feminin.În u...

Guvernul anunță că dă 500 de euro pe lună pentru fiecare asistat social angajat: Nu-i mai sprijinim pe cei care pot munci, dar nu vor!

Marţi, 19 Iunie 2018
472

Lia Olguta Vasilescu a anuntat marti ca Guvernul PSD-ALDE schimba strategia si nu-i mai sustine pe cei care au putere de munca dar prefera sa stea pe ajutoare sociale si somaj. In schimb, ii va recomp...