"ÎMPREUNĂ" - Activități speciale organizate de elevii Liceului de Artă "Ştefan Luchian"

"ÎMPREUNĂ" - Activități speciale organizate de elevii Liceului de Artă "Ştefan Luchian"
Vineri, 23 mai 2014, între orele 12:50-13:10, elevii Liceului de Artă "Ştefan Luchian" au derulat o activitate educativă în cadrul Concursului naţional de proiecte antidrog "Împreuna", activitate deosebită de cele pe care suntem obişnuiţi să le întâlnim în asemenea campanii.

După cum multă lume ştie, drogurile, practic, sunt simple substanțe care și-au găsit receptori în organismul nostru, care acționează prin grăbirea, încetinirea, sau modificarea proceselor unui anumit organ. Şi distrug viaţa celor care le cad în capcană.

În semn de protest faţă de aceste morţi inconştient asumate, aproximativ 150 de elevi s-au aşezat formând litere care au construit fizic cuvântul "ANTIDROG". Un cuvânt format din tineri care iubesc viaţa şi se bucură de ea, conştient şi pe deplin.Ideea aparţine celor patru elevi participanţi în cadrul proiectului antidrog "Alege să fii liber": Chelariu Alexandru, clasa a-X-a B, Alecu Raluca, clasa a-X-a A, Dăscălescu Ioana, clasa a X-a C, şi Uliniuc Amalia, din clasa a-IX-a C, desfășurat în perioada 25 martie 2014-25 mai 2014. În demersul activităților elevii au ținut cont de cele trei principii eficiente ale luptei împotriva drogurilor: lucrul în echipă, educația între egali, voluntariatul.

"Ni s-a părut o idee utilă să-i informăm pe colegii noştri de riscul consumului de cannabis sau etnobotanice şi să le amintim că suntem aici pentru ei şi că mereu trebuie să fim un tot unitar, în sprijinul apropiaţilor noştri", au declarat cei patru elevi organizatori, motto-ul echipei fiind "Pe un petic de iarbă, unii se ratează, alţii se realizează", mascota echipei fiind şi ea sugestiv aleasă.

-"Unde nu există eroi, există consum de cannabis si etnobotanice!"
-"Informeaza-te! Cannabisul și plantele etnobotanice nu te fac mai mare!"
-"Nu da vieții ani, ci anilor viață!"
"Sportul tinde spre perfect, de la cannabis devii defect!"
-"Faci ce vrei, dar știi ce faci!"
-"CUVÂNTUL, contează!"
-"Mesajul nostru pentru libertatea ta!"
-"Anturajul – un pericol!"
-"Ferește-te de capcana primei dăți"
-"Rațiunea înaintea plăcerii"
sunt câteva dintre titlurile activităților desfășurate cu elevii Liceului de Artă "Ștefan Luchian" Botoșani, activități la care au participat profesori și specialiști.

Din păcate prea des se vehiculează expresiile "droguri uşoare" şi "droguri puternice", când, de fapt, există doar DROGURI. Un rău care lasă întotdeauna traume. Chiar dacă acestea sunt "uşoare" sau "puternice". Pentru mulţi consumatori nu va mai exista niciodată conceptul de "viaţă ca înainte". Efectele pe termen lung produse de droguri se măsoară în sănătate, vieţi, familii afectate, probleme sociale.

Este infinit mai uşor să eviţi orice contact cu orice tip de drog, decât să suporţi consecinţele dependenţei, cu toate aspectele ce derivă din aceasta.

Dacă prin acţiunea lor, elevii Liceului de Artă "Ştefan Luchian" salvează o singură viaţă de la drog, dependenţă, probleme de natură legală, decădere, noi considerăm că şi-au atins scopul, alături de noi toţi, care credem că viaţa are prioritate, că trebuie trăită conştient.(Mascota ANTIDROG)

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A intrat cu BMW-ul într-un stâlp din cauza vitezei! FOTO

astăzi, 11:58
5730

Șoferul, în vârstă de 21 de ani, din Brehuiești, se deplasa la volanul unui BMW către oraș, iar după sensul giratoriu de la Dedeman, într-o curbă, pe fondul neadaptării vitez...

Razii ale polițiștilor botoșăneni finalizate cu zeci de amenzi!

astăzi, 11:36
639

Poliţiştii dărăbăneni au organizat şi desfăşurat, în perioada 21-22 septembrie, acțiuni punctuale pe raza orașului și a comunelor limitrofe, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ...

Tânăr fără permis, tras pe dreapta de polițiști pe un drum din județ!

astăzi, 11:20
1445

La data de 23 septembrie, ora 21:45, poliţişti au oprit în trafic, pe drumul naţional D.N. 29 D, pe raza localității Silișcani, comuna Gorbănești, un autoturism condus de C.A. de 19...