"Hai să ne despărţim" la Teatrul Eminescu, cu "Ivan Turbincă"!

"Hai să ne despărţim" la Teatrul Eminescu, cu "Ivan Turbincă"!
Teatrul Mihai Eminescu invită botoşănenii la două spectacole în weekend.

Sâmbătă, 4 aprilie 2015, la ora 17.00, pe scena Casei Tineretului este programat spectacolul "Ivan Turbincă", după Ion Creangă.


Dramatizarea şi regia artistică aparţin lui ION SAPDARU , scenografia lui Mihai Pastramagiu, iar coregrafia este semnată de Victoria Bucun, măștile fiind realizate de Gelu Rîșca.

Distribuția :
BOGDAN HORGA
ALEXANDRU DOBYNCIUC
GHEORGHE FRUNZĂ
BOGDAN MUNCACIU
MIHAI DONȚU
SORIN CIOFU
IOAN CREȚESCU
VALI POPA
LENUȘ TEODORA MORARU
PETRONELA CHIRIBUȚĂ
SILVIA RĂILEANU
LIDIA UJA
MIRELA NISTOR
ALEXANDRA VICOL

Spectacolul "Ivan Turbincă" este o dramatizare a regizorului Ion Sapdaru după unul dintre cei mai importanți scriitori clasici români - Ion Creangă. Povestea este transformată dintr-un basm într-o metaforă a destinului uman, dar mai ales, o meditaţie pe tema relaţiei omului cu moartea. Dorinţa protagonistului de "a opri timpul" se izbeşte inevitabil de perspectiva unei veşnicii plictisitoare şi chinuitoare deopotrivă, astfel încât finitudinea existenţei umane devine o binecuvântare refuzată de divinitate.
Episoadele de meditaţie filosofică sunt alternate cu multiple momente specifice folclorului românesc.

Astfel, sunt înserate dansuri tradiționale, care sunt susținute de muzica populară, specifică mai ales zonei din care provine teatrul nostru.

De asemenea sunt folosite elemente din teatrul cu măști, tradiție care aparține patrimoniului național românesc.
pret bilet - 15 lei , elevi - 7 lei

Duminică, 5 aprilie 2015, la ora 18.00, are loc spectacolul "Hai să ne despărţim", de ION SAPDARU


Regia artistică ION SAPDARU
Scenografia MIHAI PASTRAMAGIU

Distribuția :
Volin Costin
Sorin Ciofu
Mihai Donţu
Valentin Popa
Gheorghe Frunză
Lidia Uja
Bogdan Muncaciu
Irina Mititelu
Mirela Nistor
Alexandru Dobynciuc
Ioan Crețescu
Petruț Butuman
Ioan Ciofu

Ion Sapdaru despre "Hai să ne despărţim"

"Punctul de pornire al acestei piese a fost un site al unui cetățean german căruia i-a venit ideea să înființeze o agenție de ... despărțiri. Inspirația i-a venit observând flagelul vremurilor noastre – noncomunicabilitatea interumană. Așadar individul merge la persoana vizată și o informeză despre hotărârea partenerului de a se despărți. Agentul despărțitor încasează suma pentru prestație și afacerea merge perfect! Asta, în Germania - rece, snoabă dar ... civilizată !

Am încercat să fac un exercițiu de imaginație gândindu-mă ce s-ar întâmpla dacă ar înființa cineva o astfel de firmă în spațiul nostru balcanic. Un spațiu unde temperamentele se rostogolesc neîngrădit, ca Vodă prin lobodă, unde veste divorțului sau a despărțirii este un șoc major.

Pe această pistă am pornit imaginând șapte despărțiri spectaculoase, dar și comice.

Piesa este un studiu psihologic al temperamentului balcanic confruntat cu un eveniment extrem de dificil și care se poate întâmpla oricui – despărțirea.

Despărțirea este un pas firesc al omului care ajunge la capătul unui drum în viața sa. O hotărâre curajoasă, încărcată de o multitudine de probleme apărute în urma acestei decizii. În cele mai dese cazuri, partenerul părăsit nu dorește să închidă capitolul respectiv, și de aici ... conflictul. Evident, cu toate implicațiile dramatice și ilare!

Hai să ne despărțim este o comedia amară, țesută pe fundalul antagonismului vieții noastre moderne!"
Pret bilet - 15 lei , elevi - 7 lei

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Costel Enache, nervos pe arbitri: Şi arbitrii pot greşi, însă nu ştiu de ce o fac totdeauna împotriva echipei noastre

Duminică, 10 Decembrie 2017
634

Costel Enache a spus că este de părere că fotbalul este un sport supus greşelii atât de jucători cât şi de arbitri, însă nu este de acord ca arbitrii să greşească doar &ici...

Nicolae Dică, după victoria categorică cu FC Botoşani: Am fost pregătiţi din toate punctele de vedere

Duminică, 10 Decembrie 2017
471

Tehnicianul a spus că era o presiune în plus după victoria obţinută de CFR Cluj ce se distanţase la opt puncte înaintea jocului de la Botoşani. "Ne aşteptam să avem u...

O carte homeopatică: "Simt boala ca iubire a lui Hristos"

Duminică, 10 Decembrie 2017
221

Părintele Ioan Cr. Teşu este, pentru mine, un reper, dar şi un sprijin moral, mesajul său, pe atât de fundamental, pe atât de creştinesc, fiind ca în Kali Yuga modernă, "a cărei marcă e di...