"Femei care iubesc bărbații", pe scena Teatrului Eminescu!

"Femei care iubesc bărbații", pe scena Teatrului Eminescu!

Sâmbătă - 15 decembrie și duminică - 16 decembrie, de la ora 18:00, botoșănenii sunt așteptați la premiera spectacolului "Femei care iubesc bărbații", de Radu Romaniuc.

Distribuția:
Didinel Văcărescu – Bogdan Horga
Angela Văcărescu – Lenuș Teodora Moraru
Mariana Pascali – Petronela Lorena Chiribuță
Ervina Pop – Irina Mititelu
Reporterul – Florin Aionițoaei
 
Regie: Radu Romaniuc
Scenografie: Gelu Rîșca
Coregrafie: Victoria Bucun
Regizor secund: Oana Tudor
Asistent regie: Bogdan Horga
 
”Mai bine să râdem decât să ne dăm în cap!”

Ideea spectacolului pe care îl veți urmări în acest rând a pornit de la observațiile făcute de cuplul Radu Romaniuc – Oana Tudor, soția actorului, observație referitoare la faptul că în teatrul românesc nu prea mai sunt roluri pentru actrițe între 40 și 50 de ani. Asta deși în zona respectivă de vârstă sunt actrițe deosebit de talentate și care resimt acut, chiar dramatic, acest gol. Până la urmă, timpul trece peste toți și toate!

”Nu-i câtuși de puțin firesc – spune regizorul Romaniuc Radu – ca aceste actrițe să aibă mereu doar roluri de ”mame”!

Așa se face că spectacolul încearcă să distrugă un clișeu și ne aduce pe scenă femei puternice, femei care își iau în propriile mâini frâiele vieții, care sunt în mijlocul acțiunii!

Realizatorii și-au dorit să aducă în lumina reflectoarelor o inversare a rolurilor din viața de zi cu zi, în sensul că, în virtutea unei obișnuințe general acceptate, bărbații alergau după femei, iată că este foarte posibil ca și femeile să alerge după bărbați.

”Rolurile s-au inversat în societatea actuală – spune regizorul Radu Romaniuc - și nu avem defel a ne speria de această situație care a devenit o realitate de fiecare zi. Și apoi, mai bine să râdem de această schimbare din viața reală decât să ne dăm în cap!” – ne îndeamnă același Radu Romaniuc.
Cortina, vă rog!

Traian Apetrei
 

Biletele se găsesc la Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, tel 0231 513948 (program: 10.00 – 12.00 și 16.00 - 18.00, de marți până duminică inclusiv) 
Pret bilet - 30 lei.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Titlul de Societar de onoare pentru trei artiști ai Teatrului Vasilache Botoșani!

astăzi, 22:34
209

Doi actori și un regizor vor primi titlul de Societar de onoare al Teatrului pentru Copii și Tineret "Vasilache" Botoșani, proiectul de hotărâre urmând să fie aprobat î...

Joi vor fi 36 de grade, dar vineri temperaturile scad

astăzi, 21:00
426

Canicula va pune stapanire pe aproape toata tara joi, dar de vineri temperaturile incep sa scada usor. Pana joi, la ora 23:00, este in vigoare o informare meteo de vreme rea valabila pentru toata...

A-l "înțelege" pe Aureliu Busuioc

astăzi, 19:14
151

După ce a intrat pe uşa din faţă a literaturii cu poezie (peste zece volume), ca mai apoi, apucându-se de proză, să obţină premiul USR filiala Iaşi pentru romanul "De la Petru citi...