"Femei care iubesc bărbații", pe scena Teatrului Eminescu!

"Femei care iubesc bărbații", pe scena Teatrului Eminescu!

Sâmbătă - 15 decembrie și duminică - 16 decembrie, de la ora 18:00, botoșănenii sunt așteptați la premiera spectacolului "Femei care iubesc bărbații", de Radu Romaniuc.

Distribuția:
Didinel Văcărescu – Bogdan Horga
Angela Văcărescu – Lenuș Teodora Moraru
Mariana Pascali – Petronela Lorena Chiribuță
Ervina Pop – Irina Mititelu
Reporterul – Florin Aionițoaei
 
Regie: Radu Romaniuc
Scenografie: Gelu Rîșca
Coregrafie: Victoria Bucun
Regizor secund: Oana Tudor
Asistent regie: Bogdan Horga
 
”Mai bine să râdem decât să ne dăm în cap!”

Ideea spectacolului pe care îl veți urmări în acest rând a pornit de la observațiile făcute de cuplul Radu Romaniuc – Oana Tudor, soția actorului, observație referitoare la faptul că în teatrul românesc nu prea mai sunt roluri pentru actrițe între 40 și 50 de ani. Asta deși în zona respectivă de vârstă sunt actrițe deosebit de talentate și care resimt acut, chiar dramatic, acest gol. Până la urmă, timpul trece peste toți și toate!

”Nu-i câtuși de puțin firesc – spune regizorul Romaniuc Radu – ca aceste actrițe să aibă mereu doar roluri de ”mame”!

Așa se face că spectacolul încearcă să distrugă un clișeu și ne aduce pe scenă femei puternice, femei care își iau în propriile mâini frâiele vieții, care sunt în mijlocul acțiunii!

Realizatorii și-au dorit să aducă în lumina reflectoarelor o inversare a rolurilor din viața de zi cu zi, în sensul că, în virtutea unei obișnuințe general acceptate, bărbații alergau după femei, iată că este foarte posibil ca și femeile să alerge după bărbați.

”Rolurile s-au inversat în societatea actuală – spune regizorul Radu Romaniuc - și nu avem defel a ne speria de această situație care a devenit o realitate de fiecare zi. Și apoi, mai bine să râdem de această schimbare din viața reală decât să ne dăm în cap!” – ne îndeamnă același Radu Romaniuc.
Cortina, vă rog!

Traian Apetrei
 

Biletele se găsesc la Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, tel 0231 513948 (program: 10.00 – 12.00 și 16.00 - 18.00, de marți până duminică inclusiv) 
Pret bilet - 30 lei.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DOLIU în cinematografie: Criticul şi istoricul de film Tudor Caranfil a murit

astăzi, 11:54
42

Criticul şi istoricul de film Tudor Caranfil a murit sâmbătă dimineaţă, în casa lui din Bucureşti, a confirmat Irina-Margareta Nistor pentru News.ro. "Am călătorit mult î...

Sindicaliștii din penitenciare: Suntem în criză financiară! Se pune problema suspendării unor drepturi

astăzi, 10:55
51

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) atrage atentia ca sistemul penitenciar se afla in criza financiara, existand posibilitatea ca anumite drepturi sa fie suspe...

Kazuo Ishiguro - URIAŞUL ÎNGROPAT

astăzi, 10:22
64

"Căci să te temi de moarte, cetățeni, nu este nimic altceva decât să-ți închipui că ești înțelept fără să fii; înseamnă să crezi că știi ceea ce nu știi. ...