"Femei care iubesc bărbații", pe scena Teatrului Eminescu!

"Femei care iubesc bărbații", pe scena Teatrului Eminescu!

Sâmbătă - 15 decembrie și duminică - 16 decembrie, de la ora 18:00, botoșănenii sunt așteptați la premiera spectacolului "Femei care iubesc bărbații", de Radu Romaniuc.

Distribuția:
Didinel Văcărescu – Bogdan Horga
Angela Văcărescu – Lenuș Teodora Moraru
Mariana Pascali – Petronela Lorena Chiribuță
Ervina Pop – Irina Mititelu
Reporterul – Florin Aionițoaei
 
Regie: Radu Romaniuc
Scenografie: Gelu Rîșca
Coregrafie: Victoria Bucun
Regizor secund: Oana Tudor
Asistent regie: Bogdan Horga
 
”Mai bine să râdem decât să ne dăm în cap!”

Ideea spectacolului pe care îl veți urmări în acest rând a pornit de la observațiile făcute de cuplul Radu Romaniuc – Oana Tudor, soția actorului, observație referitoare la faptul că în teatrul românesc nu prea mai sunt roluri pentru actrițe între 40 și 50 de ani. Asta deși în zona respectivă de vârstă sunt actrițe deosebit de talentate și care resimt acut, chiar dramatic, acest gol. Până la urmă, timpul trece peste toți și toate!

”Nu-i câtuși de puțin firesc – spune regizorul Romaniuc Radu – ca aceste actrițe să aibă mereu doar roluri de ”mame”!

Așa se face că spectacolul încearcă să distrugă un clișeu și ne aduce pe scenă femei puternice, femei care își iau în propriile mâini frâiele vieții, care sunt în mijlocul acțiunii!

Realizatorii și-au dorit să aducă în lumina reflectoarelor o inversare a rolurilor din viața de zi cu zi, în sensul că, în virtutea unei obișnuințe general acceptate, bărbații alergau după femei, iată că este foarte posibil ca și femeile să alerge după bărbați.

”Rolurile s-au inversat în societatea actuală – spune regizorul Radu Romaniuc - și nu avem defel a ne speria de această situație care a devenit o realitate de fiecare zi. Și apoi, mai bine să râdem de această schimbare din viața reală decât să ne dăm în cap!” – ne îndeamnă același Radu Romaniuc.
Cortina, vă rog!

Traian Apetrei
 

Biletele se găsesc la Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, tel 0231 513948 (program: 10.00 – 12.00 și 16.00 - 18.00, de marți până duminică inclusiv) 
Pret bilet - 30 lei.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fotografia zilei vine de la Vorniceni: "Unde este siguranța pasagerilor?!"

astăzi, 17:22
1279

Este de notorietate faptul că județul Botoșani poate concura cu "succes" la un top al celor mai proaste drumuri din țară. O spun cetățenii județului, dar o spun și cei care ajung vr...

Becali dă marea lovitură. Un club din Europa League pune pe masă milioane de euro pentru Moruțan

astăzi, 17:14
317

Gigi Becali este foarte aproape de a da o nouă lovitură importantă pe piaţa transferurilor. Deşi toată lumea se aştepta ca FCSB să-i vândă pe Man sau pe Coman, oferta pe adresa clubului...

Televizoarele, incluse în "Rabla pentru electrocasnice". Anunțul ministrului Mediului

astăzi, 16:28
320

Ministerul Mediului are în vedere bugetarea, şi în 2019, a programului "Rabla pentru electrocasnice". Ghidul de finanţare ar putea fi modificat prin adăugarea şi de alte echi...