"Farmazonul din Harlau", sambata si duminica pe scena Teatrului Mihai Eminescu Botosani! - VIDEO

"Farmazonul din Harlau", sambata si duminica pe scena Teatrului Mihai Eminescu Botosani! - VIDEO
Teatrul "Mihai Eminescu" din Botosani va invita sambata, 13 februarie, si duminica, 14 februarie 2010, incepand cu ora 18.00, in Sala Mare, la spectacolul "Farmazonul din Harlau", dupa Vasile Alecsandri.  
 
"Un tanar aspirant la mana fiicei slugerului Ganganu, pe nume Pestrit, care vine de la Harlau,  nimerește pe mana catorva boiernasi ieseni dornici de distractie si de petreceri pe gratis.
Pestrit vine cu doua scopuri la Iasi: sa se insoare si sa intre in societatea… farmazonilor. Este stranie aceasta dorinta a unui boiernas de la tară si constitue de fapt deliciul acestei mici piese. Pentru a impedica logodna lui Pestrit, acești mici escroci de la Iasi se dau drept o societate francmasona si se obliga sa-l primeasca pe Pestrit in randurile lor. Comedia capata valente grotesti prin felul cum isi inchipuie bonjuristii ceremonia de primire in loja masonica", spune Ion Sapdaru, regizorul spectacolului.

La 170 de ani de la montarea pe scena Teatrului National din Iasi, "Farmazonul din Harlau", de Vasile Alecsandri, poposeste in Teatrul Mihai Eminescu Botosani, constituind, in fapt, un gest de restituire a unui moment important din istoria teatrului romanesc.

Initiativa artistica a unui reputat regizor al Romaniei contemporane - Ion Sapdaru, premiera care va avea loc joi, 4 februarie 2010, ora 19.00, scoate la iveala, dincolo de limbajul specific secolului XIX (cunoscut publicului in special din spectacolele "Chirita", sub semnatura aceluiasi Vasile Alecsandri), spumoasele dedesubturi ale unei societati "de consum", spectacolul dispunand si de o distributie numeroasa, ce reuneste nu mai putin de 18 actori ai Teatrului Mihai Eminescu Botosani.

Rolul principal, in spectacolul lui Ion Sapdaru, ii revine unui actor relativ nou pe scena Teatrului botosanean, Ciprian Tabacaru, alaturi de care vor evolua Gheorghe Frunza, Sorin Ciofu, Ioan Cretescu, Mihai Dontu, Bogdan Horga, Eduard Sandu, Cezar Amitroaei, Florin Aionitoaiei, Bogdan Muncaciu, Marius Rogojinschi, Dragos Radu, Ana Maria Cazacu, Lenus Teodora Moraru, Gina Patrascu, Andreea Motcu, Laura Dumitrache si Lidia Uja.

Regia artistica si coloana sonora: Ion Sapdaru
Scenografia: Gelu Risca
Coregrafia: Victoria Bucun
Asistent regie: Lenus Moraru
Regia tehnica: Ioan Ciofu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
264

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
315

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
445

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...